A Schneider Electric az ipar jövőjét formáló Hailo-8 kompakt MI-processzorral turbózza fel megoldásait

forrás: Prím Online, 2023. december 21. 10:08

A mesterséges intelligencia kínálta előnyök ipari automatizálási megoldásokban történő még jobb kihasználását teszi lehetővé a Schneider Electric és a Hailo Technologies között létrejött technológiai együttműködés. A kooperáció révén többek között az ipari képalkotás, a minőség-ellenőrzés és a selejt csökkentése terén nyílnak meg új lehetőségek.

A mesterséges intelligencia (MI) alkalmazása számos lehetőséget kínál az ipari automatizálási megoldások képességeinek és hatékonyságának növelésére, lehetővé téve ezzel az ipari termelővállalatok számára, hogy jobban felkészüljenek a jövő kihívásaira. A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat és a Hailo Technologies, amely az MI felhasználást támogató chipek gyártásában jár élen, most együttműködési megállapodást kötött, amelynek keretében a Hailo-8 processzort integrálják a Schneider Electric megoldásaiba.

 

Ezzel a lépéssel új szintre emelkednek a Schneider Electric peremszámítástechnikai (edge) megoldásainak képességei, ami jelentős és azonnali javulást eredményez számos gyártási folyamatban. A Hailo-8 ugyanis egy hatékony és kompakt MI-processzor alacsony energiafogyasztással, amely lehetővé teszi a valós idejű, nagy pontosságú adatelemzést az edge alkalmazások esetében is. A fejlett processzor használata révén például a képalkotó rendszerek tárgyfelismerési sebessége hatszorosára nő, 20-szor gyorsabbá válnak a minőség-ellenőrzés során az osztályozási folyamatok, illetve átlagosan 15 százalékkal csökkenhet a selejt mennyisége. 

 

 

„Folyamatosan keressük azokat a partnereket, akik segíthetnek nekünk abban, hogy a piacon elérhető legmodernebb megoldásokat kínáljuk. A Hailo-val megvalósuló együttműködés megerősíti az innováció és a következő generációs technológia használata iránti elkötelezettségünket, egyben fontos lépést jelent ahhoz, hogy intelligens, energiahatékony, az ipar jövőjét formáló megoldásokat kínálhassunk ügyfeleinknek” – mondta el Aurelien LeSant, a Schneider Electric ipari automatizációs területének innovációért és technológiáért felelős igazgatója. 

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Schneider Electric partnerei lehetünk ebben az úttörő vállalkozásban, amelynek során feltárhatjuk, milyen lehetőségeket rejt, ha a mesterséges intelligenciát az ipari automatizálási megoldásokban alkalmazzuk. Technológiánk lehetővé teszi a Schneider Electric ügyfelei számára, hogy gyorsan és egyszerűen új, nagy teljesítményű, költséghatékony és intelligens, MI-alapú megoldásokat hozzanak létre” – nyilatkozta az együttműködés kapcsán Eyal Barnea, a Hailo Technologies üzletfejlesztésért felelős alelnöke.  

 

A Schneider Electric és a Hailo Technologies együttműködésének eredményeit már a gyakorlatban is bemutatták, a november 14-16. között Nürnbergben megrendezett Smart Production Solutions (SPS) nevű rendezvényen. Az érdeklődők megtekinthették, ahogy a robotika és a mesterséges intelligencia kínálta lehetőségeket ötvöző berendezés gyorsan és hatékonyan kiemel egy darab chipet egy áramköri lapról.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59