Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

forrás: Prím Online, 2024. május 19. 14:40

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

Ezen a héten minden automatánál normalizálódott a csomagforgalom, elérve az időszakra jellemző szokásos szintet. Az utolsó csomag is kikerült az ideiglenes automatából, ezért a vállalat úgy döntött, hogy eltávolítja. Ezzel együtt megszűntek a korábban bevezetett rendkívüli intézkedések is.

 

A FoxPost munkatársai lebontják az ideiglenes túlterhelés enyhítésére telepített ideiglenes automatát (2024. május 17.)

 

Bengyel Ádám

„Köszönjük ügyfeleink és üzleti partnereink megértését és türelmét ebben a kihívásokkal teli két hétben. Szeretnék személyesen elnézést kérni a kellemetlenségekért. Munkatársaink minden elképzelhetőt megtettek a helyzet mielőbbi megoldásáért. Annak érdekében pedig, hogy a jövőben hasonló események ne ismétlődhessenek meg, intenzív egyeztetéseket folytattunk a terhelés növekedéséért felelős partnerünkkel. Emellett, telepítési folyamatunk részeként országszerte 112 új csomagautomatát telepítünk, és a következő hónapokban további több százat állítunk üzembe” – mondta Bengyel Ádám, a FoxPost vezérigazgatója.

 

Az új FoxPost automatákból 56 már ezen a héten üzembe helyezésre került, további 56 automata a következő héten kerül aktiválásra. Ezzel 1122 csomagautomata áll a felhasználók rendelkezésére közel 350 településen.

 

A FoxPost több mint két héten át állt rendkívüli terhelés alatt egy független e-kereskedelmi piactér ingyenes csomagküldési akciójának következtében. A vállalat, amint értesült, rendkívüli intézkedéseket vezetett be, és minden lehetséges eszközt felhasznált a terhelés enyhítésére: hétvégén és ünnepnapon is fokozott sűrűséggel ürítették az automatákat, valamint személyes csomagátvételeket tettek lehetővé és ideiglenes csomagautomatát telepítettek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködési megállapodást jelentett be a SentinelOne és a Lenovo

Többéves együttműködést jelentett be a SentinelOne és a Lenovo, amely keretében Lenovo felhasználók millióinak teszik elérhetővé világszerte a mesterséges intelligencia által vezérelt végpont alapú biztonságot. A Lenovo a SentinelOne iparágvezető Singularity Platformját és generatív AI funkcióit (Purple AI) építi be új PC-ibe, valamint olyan frissítéseket kínál a felhasználóknak, amivel bővíthetik a ThinkShield biztonsági portfólióját és autonóm módon védhetik meg az eszközöket a modern támadásoktól.

2024. szeptember 18. 11:36

Magyar biotech startup került be az AWS globális AI programjába

Az Amazon Web Services (AWS) bejelentette, hogy a mesterséges intelligenciával rákellenes megoldásokat kutató biotech céget, a Turbine-t, egyetlen magyarként beválasztották az AWS Global Generative AI Accelerator 10 hetes programjába, amelybe globálisan mindössze 80 vállalkozás került be idén.

2024. szeptember 18. 09:59

Bemutatták a legújabb Iveco modelleket Miskolcon

Az Iveco Miskolcon mutatta be először teljesen megújult haszongépjármű-palettáját, amely járművek a személyautók kényelmével és tudásával veszik fel a versenyt. Az esemény azonban nem csak a járművek újdonságaira hívta fel a figyelmet, hanem hivatalosan megnyitották a régió egyik legkomplexebb létesítményét is, amely a járművek és sofőrjeik számára egyaránt biztosít feltöltődést és professzionális kiszolgálást.

2024. szeptember 17. 20:14

Az LG és a Mo-Sys közösen fejleszti megoldásait a virtuális produkciós stúdiók számára

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy részesedést szerzett a virtuális gyártási megoldások és a kamerarobotika piacvezető fejlesztőjeként ismert Mo-Sys Engineeringben (Mo-Sys). A stratégiai korai fázisú befektetés és partnerség bővíti az LG képességeit a virtuális gyártási és műsorszórási technológiai szegmensekben, és lehetővé teszi, hogy a vállalat kifinomult hardver- és szoftveralapú megoldások átfogóbb kínálatát nyújtsa.

2024. szeptember 17. 18:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34