Megnyílt Magyarország vadonatúj e-sport központja

forrás: Prím Online, 2024. június 2. 17:48

Megnyílt Magyarország vadonatúj e-sport központja, a Delta 1 Esports Café. A budapesti bázis egyedülálló módon trénereket, játékos menedzsmentet, mentorprogramokat, edzőtábort kínál az amatőr és profi e-sportolóknak, továbbá AI képzéseket minden érdeklődőnek. Az új központ küldetése, hogy felemelje az e-sport tehetségeit, segítse mindazokat, akik szeretnének ezen a területen fejlődni, érvényesülni.

A Delta 1 Esports Café 270 négyzetméteren PC, Playstation- illetve VR-részleggel, VIP-szobákkal, csapatok „bootcamp” edzésére alkalmas helyiséggel, továbbá oktatóteremmel várja a gamereket és az e-sport rajongóit. A hely egyediségét azonban az adja, hogy itt a téma iránt érdeklődők minden játékhoz találnak dedikált edzőt, karrier menedzsmentet, valamint a versenyzéshez szükséges jogi, pénzügyi, szakmai mentorálást is megkaphatják.

 

 

„Úgy éreztük, szükség van egy elit e-sport klubra, ahova a jövő generáció e-sportolói fordulhatnak tanácsért, szakértelemért, segítségért. Nálunk találkozhatnak edzőkkel, csapatokkal, bekerülhetnek a szcéna vérkeringésébe. Küldetésünk, hogy felemeljük a hazai tehetségeket, akik játékosként, streamerként vagy akár kommentátorként is tovább öregbítik az e-sport hírnevét” – mondta el a megnyitón Jakab Attila, a Delta 1 Esports Café alapítója, ügyvezetője. „A Delta 1 párbeszédet kíván indítani olyan fontos témákban, mint mentális egészség, a gamer kultúra, vagy épp a női e-sport erősítése” – tette hozzá Jakab Attila.

 

 

Az új közösségi bázis alapítói fontosnak tartják a hazai szakemberképzést is, amelyben már komoly tapasztalatokkal rendelkeznek, hiszen az Óbudai Egyetemen önálló tárgyként tanítják az e-sport alapjait. A Delta 1 szorosan együttműködik a Magyar E-sport Szövetséggel (HUNESZ) is. 

 

 

„A Magyar E-sport Szövetségnél azon dolgozunk, hogy elősegítsük az e-sport fejlődését és népszerűsítését országszerte. Munkánk egyik fontos pillére a helyi e-sport közösségek összekapcsolása és támogatása. A Delta 1 remek példa arra, hogy a magyar e-sportban milyen erő rejlik a helyi közösségekben. Hiszünk abban, hogy az ilyen kezdeményezések lehetőséget biztosítanak a tehetségek kibontakoztatására" – mondta el Biró Balázs György, a Magyar E-Sport Szövetség (HUNESZ) főtitkára. 

 

A Delta 1 Esports Café Budapesten, a Lechner Ödön Fasor 1. alatt várja az érdeklődőket.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az autósportok szerelmeseit szólítják meg a legújabb Edifice karórák

A japán óramárka együttműködése már messzire nyúlik a TOM versenycsapattal. A Casio különleges módon, egy limitált szériás változattal kíván tisztelegni a TOM félévszázados fennállása előtt. „Ez a különleges kiadású karóra ötvözi a nagy teljesítményt, az elegáns dizájnt és a motorsport iránti szenvedélyt” – emelte ki Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2024. szeptember 18. 20:16

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

A Michigani Egyetem szerint pontosak a Galaxy Watch okosórák mérési adatai

A Michigani Egyetem Emberi Teljesítmény és Sporttudományi Központjának (HPSSC – Human Performance & Sport Science Center) – amely híres az integrált és átfogó sport-, edzés- és emberi teljesítményhez kapcsolódó kutatásairól és magas szintű oktatásáról – vizsgálata igazolta a Samsung Galaxy Watch okosórák egészségügyi, mérési adatainak pontosságát.

2024. szeptember 18. 16:44

Internethasználat: az első tíz között Magyarország az Európai Unióban

Az elmúlt évtizedben gyorsabban nőtt az internethasználók aránya Magyarországon, mint más uniós országokban, így hazánk a webhasználat terén nagyot lépett előre – egyebek között ez derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányából, amely huszonöt uniós ország 2023-as internethasználati statisztikáit elemezte.

2024. szeptember 18. 14:59

K&H: az óvatosság már kevés a csalókkal szemben, többre van szükség

A mesterséges intelligencia megjelenése a pénzügyi csalók eszköztárában odavezetett, hogy a laikusok már nem bízhatnak abban, amit látnak vagy hallanak, mert hamis lehet. A K&H Bank segít, hogy egyszerű módszerekkel felismerhesd a támadásokat.

2024. szeptember 18. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34