e-sport kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: e-sport

E-sport csapat működését gyorsítja fel az SAP Business AI

Az egyik legismertebb e-sport formáció, a Team Liquid csapata kapott felbecsülhetetlen értékű szakmai támogatást azzal, hogy az SAP Business Technology Platformon értékelheti mérkőzéseit és ellenfelei eddigi és várható jövőbeni lépéseit.

2024. július 18. 20:55

Megnyílt Magyarország vadonatúj e-sport központja

Megnyílt Magyarország vadonatúj e-sport központja, a Delta 1 Esports Café. A budapesti bázis egyedülálló módon trénereket, játékos menedzsmentet, mentorprogramokat, edzőtábort kínál az amatőr és profi e-sportolóknak, továbbá AI képzéseket minden érdeklődőnek. Az új központ küldetése, hogy felemelje az e-sport tehetségeit, segítse mindazokat, akik szeretnének ezen a területen fejlődni, érvényesülni.

2024. június 2. 17:48

Az Európai E-sport Szövetség tisztújításán magyar tisztségviselő is bizalmat kapott

33 tagország, köztük Magyarország részvételével, újra alakult az Európai E-sport Szövetség (EEF). Hazánkat teljes jogú tagállamként, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nevében, Biró Balázs György, a szövetség főtitkára és Kis Balázs külkapcsolatokért felelős elnökségi tag képviselte.

2024. április 29. 18:05

Rekordszámú intézmény a K&H Egyetemi E-sport Kupa idei versenyén

A Magyar E-sport Szövetség által szervezett K&H Egyetemi E-sport Kupa harmadik éve nyújt lehetőséget a magyar egyetemisták és főiskolások számára, hogy megmutassák tehetségüket és tudásukat League of Legends, Rocket League és Valorant játékokban. Idén rekordszámú, tizenhárom felsőoktatási intézmény jelezte részvételét, rendezett selejtezőket és küldte legjobbjait a végső összecsapásra. A Gamerland arénában március 27-én megrendezett döntőn kiderült, melyek a legerősebb hazai egyetemek az e-sportban. 

2024. április 8. 11:29

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

PlayIT: nagyszabású gamer rendezvényeknek ad otthont a Széchenyi-egyetem

A gamingé és az e-sporté lesz a főszerep a győri Széchenyi István Egyetemen március 23-án, ahol a hazai gamerek legnagyobb rendezvénye, a PlayIT Széchenyi Game Fest kap helyet. Az országos eseményen többek között drónok, szimulátorok, izgalmas versenyek és ismert influenszerek várják az érdeklődőket.

2024. március 19. 11:35

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

Az MNASZ első iRacing bajnokságának szakmai partnere és társ kiírója a HUNESZ

Az iRacing és az FIA 2023 augusztusában jelentette be szoros együttműködését, melynek az eredménye egy hivatalos, iRacing platformon szervezett regionális bajnokság. Az együttműködés megnyitotta a kaput az FIA égisze alá tartozó országok autósport szövetségeinek – így az MNASZ (Magyar Nemzeti Autósport Szövetség)-nek is – hogy e-sport bajnokságokat rendezzenek a FIA F4-es, hivatalosan licencelt autóval. A futamok lebonyolítását a HUNESZ (Magyar E-sport Szövetség) Szimulátor Sport szakága és tagjai biztosítják.

2024. február 13. 19:41

Indul a Lenovo egész éves e-sport rendezvénysorozata

2024 februárjában újra kezdetét veszi a Lenovo Legion Legends e-sport bajnokság! A versenyzők az idei évben öt különböző játékban mérkőzhetnek meg, ráadásul a versenysorozat egész évben zajlik majd. A februártól júniusig tartó tavaszi sorozatot követően a jelentkezők az őszi időszakban, augusztustól decemberig is megmérettethetik magukat az összesen 5 millió forint értékű összdíjazású bajnokságon. 

2024. február 7. 17:55

Az e-sport élvonalában: az LG meghosszabbítja partnerségét a Gen.G-vel

Meghosszabbítja hivatalos partnerségét a Gen.G Esports-szal, a világ egyik legkiemelkedőbb e-sport szervezetével az LG Electronics (LG). Az együttműködés értelmében az LG UltraGear – az iparág vezető játékmonitor-márkája, amely alacsony frissítési rátájú és reszponzív kijelzőiről ismert – továbbra is a Gen.G profi csapatai rendelkezésére áll. A partnerség célja az e-sport globális népszerűsítése, amit különböző izgalmas aktivitások támogatnak a nemzetközi e-sport színtéren.

2024. január 25. 20:27

12 milliót kaptak az e-sport bajnokok

Véget ért a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 5. évada, Magyarország első számú, több játékot felölelő versenysorozata. Az elmúlt hónapok alatt 10 versenyszámban, 2 osztályban, 12 millió forintos összdíjazásért mérhették össze tudásukat a legjobb hazai e-sportolók és csapatok. Az idei évad nemcsak a nevezésekben, de nézőszámban is rekordot döntött.

2023. december 18. 11:39

Új programmal jelentkezett a HUNESZ

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre a Magyar E-sport Szövetség szervezésében a HUNESZ- ESTB konferencia, a Magyar Sport Házában.

2023. október 31. 14:51

Esport csapattal fejlesztette új fülhallgatóit a Sony

A Sony bejelentette az INZONE Budst – az új, truly wireless gaming fülhallgatókat, amelyeket a Sony híres hangtechnológiájával fejlesztve a győzelemre tervezték. Az INZONE Buds a személyre szabott hangzásnak, a páratlanul hosszú, 12 órás akkumulátor-üzemidőnek és az alacsony késleltetésnek köszönhetően a PC-s és konzolos játékosok számára egyaránt magával ragadó játékélményt nyújt.

Kulcsszavak: Sony fülhallgató e-sport
2023. október 13. 13:21

Egyesültek a hazai e-sport szervezetei a HUNESZ tisztújító közgyűlésén

Beolvadt a Magyar E-sport Szövetségbe (HUNESZ) a korábbi Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség (NGES), így egyesültek a hazai e-sport szervezetei. A HUNESZ 2023. szeptember 23-án megtartott tisztújító közgyűlésén az elnökségi tagok mellett egyúttal az új elnököt is megválasztották Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója személyében, a korábbi alapító elnök, Biró Balázs György főtitkárként viszi tovább a Szövetség szakmai vezetését.

2023. szeptember 25. 12:55

A focihoz mindenki ért, de vajon az e-focihoz is?

Alig pár év alatt jelentősen megugrott itthon az e-sport ismertsége. A hazai bajnokságot támogató K&H felmérése alapján az emberek többsége már ismeri és kapcsolatban is van a sportnak ezzel az ágával. Igaz, a többség tévesen még mindig úgy véli, hogy a hagyományos és e-sportnak nem sok köze van egymáshoz.

Kulcsszavak: e-sport
2023. augusztus 25. 13:11

Az AGON by AOC globális szintre emeli a FURIA e-sport csapat szponzorálását

A világ egyik vezető, gaming monitorokat* és informatikai tartozékokat forgalmazó márkája – az AGON by AOC – örömmel jelenti be, hogy kibővíti a FURIA e-sport csapatnak nyújtott szponzorációt. A São Paulo városában a szervezet kezdeményezésére helyileg elindított együttműködés globális szintre lép, tükrözve a FURIA e-sport csapat dinamikus növekedését és egyre nagyobb népszerűségét.

Kulcsszavak: AGON by AOC FURIA e-sport
2023. július 20. 15:49

Bronzérmes lett a Magyar E-sport Válogatott Rocket League csapata az Európa Játékokon

Szenzációs teljesítménnyel bronzérmet szerzett a Magyar E-sport Válogatott Rocket League együttese az Európa Játékok idén debütált E-sport Bajnokságán (#EGE23), amely június 28. és július 2. között zajlott Katowicében. Nemzeti kiválóságaink, a K&H MNEB Hungarian Open Rocket League bajnokaként érkeztek a versenyre és első helyen jutottak tovább a csoporkörből, veretlen menetelésüket pedig csupán a legmagasabb ligában edződött, profi játékosokkal felálló angol válogatott tudta megállítani.

2023. július 5. 11:23

A Magyar E-sport Válogatottnak is szurkolhatunk az idei Európa Játékokon

Megkezdi szereplését a Magyar E-sport Válogatott az Európa Játékok idén debütáló E-sport Bajnokságán (#EGE23), amely június 28. és július 2. között zajlik Katowicében. Nemzeti kiválóságaink valamennyi versenyszámban, a női és férfi eFootball 2023 platformján és a Rocket League játékban is megmérkőznek kontinensünk legjobbjaival az e-sport történelmi eseményen. Ez utóbbiban a K&H MNEB kupagyőztes Budapest Five csapatnak szurkolhatunk. Jelenleg világszerte kevés a női e-versenyző, ezért a K&H Csoport, a magyar e-sport válogatott stratégiai partnere kiemelt jelentőségűnek tartja, hogy Nagy „Kriszti” Krisztina személyében a női e-fociban is képviselteti magát Magyarország.

2023. június 28. 17:10

Továbbra is folyamatosan növekszik az e-sport ismertsége és népszerűsége Magyarországon

2023-ra immár 810 ezer főre nőtt az e-sport-játékokkal játszók száma Magyarországon a Reacty Digital országos reprezentatív közvélemény-kutatása szerint. Az idén áprilisban a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ), Esportmilla és az Esport1 együttműködésével készített felmérésből az is kiderül, hogy a magyar e-sport-bázis költése elérte a 70 milliárd forintot, vagyis az  áremelkedések miatt elmaradó vásárlások ellenére is emelkedett. Az e-sport ismertsége és népszerűsége tehát továbbra is folyamatosan növekszik hazánkban.

Kulcsszavak: e-sport Reacty Digital
2023. június 15. 13:03

Díjazták az elmúlt év kiemelkedő e-sport-teljesítményeit

Átadták a K&H Az Év E-sportolója díjakat 2023. április 22-én, a Magyar Sport Házában. Közel 90 jelölt közül 21 kategóriában 26 díjazott nyerte el az elismerést az e-sportban az elmúlt évben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért a szakmai zsűri döntése és a közösségi szavazatok alapján. Az Év Felfedezettje Varga Bende „BendeJuice” lett, aki a Magyar E-sport Válogatott tagjaként az eFootball 2023 versenyjátékban már biztosan részt vesz a 2023. szeptemberi 15-ei IESF Világbajnokságon.

2023. április 25. 18:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

A fenntarthatóság iránt elkötelezett vállalkozókra is reflektorfényt irányít az EY Az Év Üzletembere Program. A független bírálóbizottság első alkalommal osztja ki idén az EY Fenntarthatóságért Különdíjat, hogy kiemelje azokat, akik környezetbarát, társadalmilag hasznos és emberközpontú társaságok tulajdonosai és vezetői.

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

Közel érintésmentes könyvelési megoldást fejlesztett a Process Solutions, Magyarország vezető számviteli szolgáltatója. A PS APPS-t az különbözteti meg a piacon elérhető többi rendszertől, hogy nem statisztikai alapon működik, mint a klasszikus AI megoldások, hanem 100%-os pontossággal funkcionáló megoldásról van szó, amelyen a vállalat már tízezres nagyságrendben futtat át számlákat. A használatbavétellel ráadásul a könyvelési szakemberek manuálisan végzett munkafolyamatai legalább 50%-kal csökkenthetőek.

2024. július 16. 16:29