Az LG fejlett autós platformjával érkezik a Kia legújabb elektromos járműve

forrás: Prím Online, 2024. június 8. 12:53

A Kia Corporation (Kia) legújabb, teljesen elektromos SUV-jába is beépítik az LG Electronics (LG) webOS által támogatott, csúcstechnológiát képviselő autós tartalomplatformját (Automotive Content Platform, ACP). Ezzel a nemrégiben bemutatott Kia EV3 az első olyan elektromos jármű, ami megkapta az LG ACP-jét. Az LG autós szórakoztató platformja először tavaly, a Hyundai Motor Group (Hyundai) Genesis GV80 és GV80 Coupe modelljeiben debütált.

A webOS-alapú platform az otthoni szórakoztatás élményét helyezi át az autó utasterébe. Mindez összehangban van az LG mobilitásról alkotott jövőképével, amely az autót "kerekeken guruló élettérként” értelmezi újra. Az új platform szerves részét képezi az LG AlphaWare-nek, az LG olyan szoftveres megoldásokból álló csomagjának, amit a cég kifejezetten a szoftveresen definiált járművekhez (SDV) állított össze. A most debütáló megoldás olyan tartalmak széles választékát kínálja, amelyek világszerte népszerűvé tették a webOS okosplatformot futtató LG televíziókat. A kifejezetten utastéri környezetre optimalizált, webOS-sel működő LG autós platformmal a felhasználók akárcsak otthon, út közben is kényelmesen hátradőlve nézhetik kedvenc tartalmaikat. 

 

 

Az LG autós tartalomplatformja szórakoztatóbb és hasznosabb időtöltéssé teszi az ingá-zást és az autóban utazást – felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A Kia EV3 sofőrjei és utasai számos prémium streaming-alkalmazáshoz – többek között a Netflix és a Yo-uTube platformokhoz – kapnak kényelmes hozzáférést. Az LG és a Kia szoros együtt-működésének köszönhetően az EV3-ban minden utas számára azonnal elérhető az LG okosplatformja, az autó beépített képernyőin mindenki a saját ízléséhez illő, kiváló minő-ségű tartalmakat fogyaszthat. A streaming szolgáltatásoktól és a közösségimédia- plat-formoktól kezdve a gyerekeknek szóló oktatási tartalmakig a felhasználók számos olyan tartalomhoz férhetnek hozzá, amelyek korábban csak mobileszközökön vagy televízión voltak elérhetőek.* 

 

____________________

*A szolgáltatás használatához autós adatcsomag-előfizetés szükséges.

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az új Mercedes-AMG G63 gyári, első szereléssel kizárólagosan General Tire gumiabroncsaival érhető el

A General Tire biztosítja a gyári gumiabroncsokat az új Mercedes-AMG G63 modellhez, mely a Mercedes-Benz G-osztályának sportváltozata. Az AMG tuningműhelyéből származó ultranagy teljesítményű SUV-ot gyárilag kizárólag a 20 colos General Tire Grabber HTS60 nyári gumikkal látják el. Az abroncsot úgy tervezték, hogy maximális biztonságot nyújtson közúton és terepen egyaránt.

2024. július 2. 10:12

Bemutatta autóját az ART: magabiztosan várja a versenyeket a Széchenyi-egyetem csapata

Kisebb tömeg, nagyobb megbízhatóság – így jellemezhető a fennállásának tizedik évét ünneplő Arrabona Racing Team (ART) idei autója. A győri Széchenyi István Egyetem Formula Student-csapata rollout rendezvényén mutatta be új járművét, amellyel a tavalyi szezon tapasztalatait hasznosítva ismét az élmezőnybe kerülhet.

2024. július 1. 11:28

Büntetővámok bevezetését tervezi az EU a kínai elektromos autók importjára

Jelentősen drágulhatnak a kínai elektromos autók, ugyanis az Európai Bizottság bejelentette, hogy büntetővámokat vetne ki a Kínában gyártott és az Európai Unió piacára behozni szándékozott akkumulátoros elektromos gépjárművekre.

2024. június 30. 13:40

Itt a Bridgestone új négyévszakos defekttűrő gumiabroncsa

A Bridgestone továbbfejlesztette a prémiumkategóriás négyévszakos túraautó-abroncsát az egyedülálló DriveGuard Run-Flat (RFT) defekttűrő technológia beépítésével. Ezen újításnak köszönhetően a járművezetők egy defekt esetén még további 80 kilométert is megtehetnek akár 80 km/órás sebességgel, így biztosítva számukra a teljes biztonságot, kényelmet és nyugalmat. Az elektromos járművekre is alkalmas Turanza All Season 6 ENLITEN a DriveGuard RFT-vel felszerelve kiváló fékteljesítményt nyújt bármely évszakban, különösképp hó- és futásteljesítményt tekintve.

2024. június 25. 13:49

A Continental élesben teszteli szuperszámítógépét

A Continental első alkalommal építette be tesztjárműbe, nagy teljesítményű számítógépét (HPC). Ezzel lehetővé vált számos funkciónak, mint például a vezetésbiztonsági rendszerek, az automatizált parkolás, vagy a holisztikus mozgásvezérlés egy járműalkalmazásban történő elhelyezése. 

2024. június 21. 13:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43