A GoldenPeaks Capital Magyarország egyik legnagyobb HTM-ügyletét köti a Faerch Grouppal

forrás: Prím Online, 2024. július 11. 16:27

A GoldenPeaks Capital („GPC”), Európa egyik leggyorsabban növekvő független zöldenergia-termelője sikeresen megkötötte Magyarország legnagyobb HTM ügyletét. A megállapodást a Faerch Grouppal, a körkörös, többcélú élelmiszer-csomagolások vezető szállítójával írták alá, a LevelTen Energy és a Reel támogatásával.

A GoldenPeaks Capital elnöke és alapítója, Adriano Agosti, az alábbi módon nyilatkozott: “Ez a lépés mérföldkövet jelent a megújuló energiaforrások kelet-európai kiépítésében és megerősítésében betöltött vezető szerepünkben. Számtalan sikeresen megvalósított kelet-európai projekt után ez nem csak a GoldenPeaks legnagyobb magyarországi projektje, de az ország történetének egyik legnagyobbja is.”

 

A 12 évre szóló, fizikai termeléstől függően fizetett HTM várható termelése 15 GWh/év, mely összesen körülbelül 180 GWh zöld áramot jelent a megállapodás teljes időtartama alatt.

 

A hatékonyság szemléltetéseként 15 GWh/év körülbelül 3900 tonna CO2-t takarít meg évente a HTM révén, ami körülbelül 10 000 EU állampolgár háztartási áramfogyasztásából származó éves CO2 kibocsátásának ellensúlyozásával egyenértékű.

 

A Faerch Group integrált újrahasznosítási képességű körkörös, többcélú élelmiszer-csomagolások vezető szállítója. A fizikai HTM-re szóló ügyletet a világ legnagyobb HTM piacát üzemeltető LevelTen Energy és a Reel, egy újgenerációs áramszolgáltató támogatta.

 

Tom Sand-Kristensen, a Faerch Group pénzügyi igazgatója a következőket nyilatkozta: “A Faerch Group büszke arra, hogy a GoldenPeaks Capital, a LevelTen Energy és a Reel együtt dolgozhatott ezen az ügyleten, mivel ez a 15 GWh/év 12 évre szóló napelemes HTM megbízható, költséghatékony megújuló energiát biztosít a Faerch magyarországi telephelyei számára, ez pedig egy újabb jelentős mérföldkő a megújuló energiával kapcsolatos stratégiánkban, amelynek célja, hogy minden telephelyünket további megújuló energiával lássa el HTM-eken keresztül.” 

 

 

Anders Engtoft Meldgaard, a Reel minőségbiztosítási vezetője és társalapítója így nyilatkozott: “Büszkék vagyunk arra, hogy támogathattuk a Faerch céget ebben a Magyarországon úttörő jellegű HTM megkötésében. Ez az ügylet tökéletesen illeszkedik a Reel küldetéséhez, amely új módot teremt a vállalatok számára a villamosenergia-vásárlásra, és felgyorsítja a megújuló energiára való átállást .” 

 

Flemming Sørensen, a LevelTen Energy európai alelnöke a következőket nyilatkozta: “A LevelTen Energy büszke arra, hogy szakértelmével hozzájárulhatott ehhez a mérföldkőnek számító ügylethez és nagy örömünkre szolgál, hogy a LevelTen Energy Marketplace össze tudta kötni ezeket az iparág-vezető vállalatokat, és lehetővé tette számukra, hogy HTM-et írjanak alá egy növekvő piacon, nagyon kompetitív környezetben. Bízunk benne, hogy továbbra is támogathatjuk a fejlődést barátainkkal a Faerch Group, a GoldenPeaks és a Reel cégeknél.”

 

Az elmúlt hónapokban a GoldenPeaks Capital több energiavásárlási megállapodást (HTM) kötött Kelet-Európában olyan vállalatokkal, mint a Google, a Reckitt és a Mondelēz International, megújuló energia biztosításával és eszközalapú zöld tanúsítványok nyújtásával segítve e vállalatokat szén-dioxid csökkentési céljaik elérésében.

 

A GoldenPeaks Capital még erősebben elkötelezett amellett, hogy a magyar vállalatok dekarbonizációs törekvéseit is segítse, ezzel támogatva őket a zöld energiaforrásokra való átállásban, és érdemben hozzájárulni fenntarthatósági céljaik eléréséhez. A vállalat ambiciózus tervei között szerepel az országban való terjeszkedés, versenyképes, rugalmas, hatékony és ügyfélközpontú megoldásokat hozva a piacra.

 

A GoldenPeaks Capital nemrég díjat kapott zöld elkötelezettségéért: a Moody's a legmagasabb fenntarthatósági minőségi pontszámot (SQS1) adta a zöld kötvény-keretrendszerükre.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az SAP Hungary és a Gábor Dénes Egyetem

Hosszú távra szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, az SAP Hungary, és a sokrétű IT és gazdasági képzési portfólióval rendelkező, innovációban élen járó Gábor Dénes Egyetem. Az együttműködési szerződést az egyetem tanévnyitó ünnepségén írta alá Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója és Dr. Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke.

2024. szeptember 16. 11:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27