140 millió eurós befektetés: az OMV is csatlakozik az EIT InnoEnergy-hez

forrás: Prím Online, 2024. július 18. 14:31

Zártkörű részvénykibocsátás keretében az osztrák székhelyű globális üzemanyag és vegyipari vállalat, az OMV, a romániai integrált energiaipari vállalat, a OMV Petrom és a hollandiai székhelyű vállalat, az ACB Participaties B.V. csatlakozott a fenntartható energiaipari fejlesztésekben élenjáró EIT InnoEnergy-hez idén júliusban. Az új részvényesek által biztosított friss tőke és a 140 millió euró értékben lejegyzett részvények jelentős tőkeinjekciót nyújtanak a szervezet átfogó energiaipari célkitűzéseinek megvalósításához.

A három új részvényestől érkező friss tőke tovább erősíti az EIT InnoEnergy 140 millió eurós részvény portfólióját az új üzleti lehetőségek kiaknázására, a jelenleg kezelésükben lévő 200 portfolióvállalat növekedésének megsegítésére, a zéró kibocsátást előirányzó szabályozás lehetőségeit megragadó, komoly potenciállal, prosperitással rendelkező vállalkozások indítására, valamint az amerikai piacon való terjeszkedés felgyorsítására fordítja.

 

“Az OMV, az OMV Petrom és a ACB Participaties B.V. mostani csatlakozása részvényesekként azt bizonyítja, hogy az IET InnoEnergy olyan szervezet, amely képes felgyorsítani az átállást a fenntartható energetikai megoldásokra és ezzel párhuzamosan elérni Európa újraiparosítási céljait. Ennek megteremtéséhez összehangolt erőfeszítésekre van szükség minden ágazat részéről. Beleértve ebbe az olaj- és gázipar képviselőit is, akik már ambiciózus tervekkel rendelkeznek az alacsony szén-dioxid-kibocsátás gyakorlati megvalósítására." – emelte ki Marcin Wasilewski, az EIT InnoEnergy Central Europe vezérigazgatója.

 

 

Vele egyetértésben Anne-Marie Rakhorst, az ACB Participaties B.V. és az EIT InnoEnergy felügyelőbizottságának tagja elmondta, hogy azok, akik valóban fel akarják gyorsítani az energetikai átmenetet, azok az InnoEnergybe fektetnek be, mert eljött az ideje annak, hogy egy nagyot lépjünk előre ezen a területen. 

 

Az EIT InnoEnergy-hez most csatlakozó három cég az ipari, a pénzügyi, a képzési és a digitális ágazatot képviselő 35 tagú részvényesi körbe lép be. Ezek közé tartozik többek közt az AGH, az Augur SCMT, a Capgemini, a CEA, a CMA CGM Energy Fund, az EDF, az ENGIE, az Esade, a Grenoble INP-UGA, a Groupe Idec, az ING, Karlsruhe Institute of Technology, a Koolen Industries, a KTH, a KU Leuven, a Naturgy, a NIIT, a Politechnika Śląska, a Rafako, a Renault, a Santander, a Schneider Electric, a Siemens, a SIPLEC E. Leclerc, a Société Générale, a Stena Metall, a Técnico Lisboa, a TOTAL, a TU/e, az Universitat Politecnica de Catalunya, az Universität Stuttgart, az Uppsala Universitet, a VITO, a Volkswagen és a Wroclaw University of Science and Technology is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Eurowag elhozza a digitalizációt a teherfuvarozásba

Az Eurowag, a kereskedelmi közúti fuvarozási (CRT) iparág vezető európai technológiai szolgáltatója a hannoveri IAA Transportation 2024 kiállításon jelentette be az ágazatban elsőként megvalósuló digitális platformjának ütemezett  bevezetését. Az Eurowag Office arra törekszik, hogy egy olyan digitális platformot biztosítson a teherfuvarozó vállalatok számára, amely a flottaüzemeltetéssel kapcsolatos feladatok teljes részét lefedi, ezáltal enyhíti a rájuk nehezedő nyomást és hozzájárul a hatékonysági hiányosságok csökkentéséhez. A platform alap funkciói ingyenesen elérhetők lesznek az Eurowag új és meglévő ügyfelei számára.

2024. szeptember 19. 10:07

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34