Bridgestone abroncsokon gurul a párizsi olimpia

forrás: Prím Online, 2024. július 27. 15:03

A Bridgestone prémium gumiabroncsokkal látja el a hivatalos olimpiai és paralimpiai flotta több mint 1000 járművét, ezzel biztosítva azok folyamatos és biztonságos használatát. Ezen felül közlekedésbiztonsági oktatással, autószervizzel és magas minőségű sportfelszerelésekkel is támogatja a sportolókat, a személyzetet és az esemény gördülékeny levezénylését. A Bridgestone a 2024-es párizsi játékokon való részvételével elkötelezettségét kívánja erősíteni a biztonság, a fenntarthatóság, a befogadás és az innováció területein.

A Bridgestone a prémium teljesítményű gumiabroncsok globális piacvezetőjeként büszkén támogatja a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokat különféle mobilitási programokkal. A Párizs 2024 hivatalos flottakezelőjeként modern gumiabroncsokat és autószervizelést biztosít, emellett közlekedésbiztonsági oktatást tart a járművezetők számára. A Párizs 2024 partnereivel együttműködve támogatja az inkluzív és fenntartható közlekedési lehetőségek előmozdítását az esemény során. Továbbá  magas minőségű golftermékeket és adaptív sportfelszereléseket kínál az olimpiai és paralimpiai sportolók számára. A vállalat elkötelezett abban, hogy a sportolóknak, a személyzetnek és a szurkolóknak is a lehető legjobb élményt nyújtsa.

 

„Az olimpiai és paralimpiai játékok olyan meghatározó események, amelyek a sport élménye és az olimpiai sportolók eredményei által inspirálják és egyesítik az embereket világszerte” – mondta Laurent Dartoux, a Bridgestone Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) igazgatótanácsának- és cégcsoportjának elnöke.  „Az olimpiai és paralimpiai mozgalom célkitűzései szorosan illeszkednek a Bridgestone „A társadalom szolgálata kiemelkedő minőséggel” küldetéséhez és jövőképünkhöz, hogy egy fenntarthatóbb világot teremtsünk a jövő generációi számára. A Párizs 2024 támogatásával elősegítjük és demonstráljuk közös értékeinket munkatársaink, közösségeink és ügyfeleink számára.”

 

Fejlett abroncsteljesítmény és szervizszolgáltatás a Párizs 2024 flotta számára

 

A sportesemények hivatalos gumiabroncspartnereként a Bridgestone széles választékban biztosít prémiumminőségű gumikat a több mint 1000 újonnan beszerzett Toyota járműhöz. Ezen termékkínálat magában foglalja az új Bridgestone Turanza 6 és a Bridgestone Alenza 001 abroncsokat, amelyek a vállalat fejlett ENLITEN technológiájával készültek. Az ENLITEN a csúcstechnológiák és a teljesítmény, a tartósság és a fenntarthatóság optimalizálására tervezett anyagok kombinációjából készült abroncstípus.*  A technológia révén a Bridgestone továbbra is olyan prémium gumiabroncsokat tervez, amelyek megfelelnek ügyfelei teljesítményigényeinek és a jövő mobilitási követelményeinek, különösen az elektromos járművek tekintetében.

 

A Bridgestone kiváló teljesítményű motorkerékpár-abroncsokat is szállít több mint 20 motorkerékpár-típushoz, köztük a Kawasaki hidrogénhajtású motorkerékpárjaihoz.  

 

Több mint három tucat, a Bridgestone tulajdonában álló Speedy és First Stop gumiabroncs- és karbantartási szervizközpont áll majd készenlétben a játékok ideje alatt. Ezen szervizek a játékok helyszíneinél közel 3 000 flottaautó számára biztosítanak majd gumiabroncs-ellenőrzést és további szervizelést. Ezenfelül a Speedy üvegjavítási szolgáltatásokat is kínál majd, beleértve a szélvédő javítását és cseréjét is.

 

 

Közlekedésbiztonsági képzés a Párizs 2024-es játékok flottasofőrjeinek 

 

A Bridgestone a közúti biztonság javítása érdekében egy online oktatási programot hozott létre a sofőrök képzésére, melyet közel 4 000 önkéntes járművezetőnek ajánlanak fel, mielőtt a Párizs 2024 flotta tagjaként volán mögé ülnének. A program középpontjában a gumiabroncsok kiemelt szerepe áll, amit a járművek biztonságos használatában és teljesítményében töltenek be; valamint tippeket ad a karbantartásukra, a futófelület ellenőrzésére és a megfelelő abroncsnyomás fenntartására.

 

Együttműködés az akadálymentes és fenntarthatóbb közlekedésért 

 

A Bridgestone nemcsak a 100%-ban elektromos Toyotából álló személyautó-flottát támogatja, hanem olyan gumiabroncsokat is biztosít, amelyek hidrogénüzemű és befogadó mobilitási megoldásokat támogatnak. A feltörekvő innovációs járműveknek nyújtott támogatás keretében 500 Toyota Mirai hidrogén üzemanyagcellás elektromos autóra (FCEV) és két hidrogénüzemű buszra kerülnek új gumiabroncsok. A támogatás magában foglalja továbbá 250 elektromos akadálymentesített Toyota személyszállító jármű (APM) gumiabroncsainak felszerelését is, amellyel a sportolókat, a személyzetet és a szurkolókat szállítják majd a játékok alatt. A kifejezetten akadálymentesített járművekre tervezett Bridgestone Ecopia EP150 kényelmes vezetési élményt és alacsony gördülési ellenállást nyújt, ami segít csökkenteni az üzemanyag- és energiafogyasztást.

 

A Bridgestone továbbá több mint 600 kerékpárt szállít az eseményre a franciaországi székhelyű nemzetközi sporteszközgyártóval, a 2024-es játékok hivatalos partnerével, a Decathlonnal együttműködve a zöld közlekedési lehetőségek bővítése érdekében. Ezek a kerékpárok a sportolók, önkéntesek és a személyzet számára biztosítanak kényelmes és könnyű közlekedést az olimpiai és paralimpiai faluban. A játékok után a Bridgestone a Ville de Paris-val együttműködve körülbelül 500 kerékpárt fog eladományozni helyi szervezeteknek.

 

Nagy teljesítményű sportfelszerelések olimpiai és paralimpiai sportolók számára

 

A Bridgestone részvétele az olimpiai és paralimpiai versenyeken megmutatja, hogy a vállalat tevékenysége túlmutat a gumiabroncsokon. Számos Bridgestone golflabdát használó profi golfozó kvalifikálta magát a Párizs 2024-es olimpiai játékokra, így nagy szerepet kap a férfi és női golfversenyeken a Bridgestone Golf termékek és azok technológiája, különösképp a verseny gyakorlóterén, ahol a vállalat 3 500 magas minőségű golflabdát biztosít. 

 

Emellett számos amerikai és japán parasportoló is Bridgestone gumikat és felszerelést használ majd a 2024-es paralimpiai játékokon. A Bridgestone mérnökei, tervezői és anyagszakértői a gumiabroncsok és gumik fejlesztése során szerzett tapasztalataikat felhasználva vizsgálták az egyéb sportágakban rejlő felhasználási lehetőségeket. Ezek az innovációs lehetőségek magukban foglalják a Bridgestone abroncsok gumijának alkalmazását kesztyűkhöz, kerekesszékes kézifelnikhez, futóprotézisekhez, tüskés lemezekhez, kerekesszékes gumiabroncsokhoz és még sok máshoz.

 

A Bridgestone nemzetközi sportolókkal folytatott munkája arra inspirálja az embereket, hogy mindenféle háttér és képesség ellenére legyőzzék nehézségeiket és kövessék álmaikat. Jelenleg a Bridgestone 40 olimpikonnal, paralimpikonnal és fiatal tehetséggel dolgozik együtt, akik a márkát a Team Bridgestone sportolói nagyköveteként képviselik.

 

„A Bridgestone közel egy évszázada képviseli az innováció hajtóerejét – ma is erre az örökségre építkezünk a fejlett gumiabroncs- és egyéb technológiáink révén” – tette hozzá Dartoux. „Büszkék vagyunk arra, hogy olyan termékekkel, szolgáltatásokkal és megoldásokkal támogathatjuk a párizsi olimpiát és sportolóit, amelyekben a szaktudásunk legjavát oszthatjuk meg. Ez is bizonyítja elkötelezettségünket egy fenntarthatóbb prémium teljesítmény iránt – mert ami nekünk igazán fontos, hogy mindenki számára lehetővé tegyük, hogy a legjobbat hozhassa ki önmagából.”

 

A Bridgestone olimpiai és paralimpiai játékokhoz nyújtott támogatása összhangban van a Bridgestone E8 kötelezettségvállalással, amely nyolc értékből áll (Energia, Ökológia, Hatékonyság, Kiterjesztés, Gazdaságosság, Érzelem, Könnyedség, Felhatalmazás). A Bridgestone E8 kötelezettségvállalás vezérli a cégcsoport erőfeszítéseit egy fenntarthatóbb világ megteremtése érdekében. A vállalat a világszintű olimpiai és paralimpiai partnerségek és a Team Bridgestone sportolói nagyköveteinek támogatásán keresztül is hozzájárul az „Érzelem” és a „Felhatalmazás” iránti elkötelezettség megvalósításához.

 

____________________________

*Az ENLITEN technológia jellemzői abroncstermékenként eltérőek. Az eredmények a gumiabroncs és a jármű megfelelő karbantartásától, az útviszonyoktól és a vezetési szokásoktól függően változhatnak.

A Bridgestone Turanza 6-ot úgy tervezték, hogy jobb üzemanyag-hatékonyságot vagy hosszabb akkumulátoros hatótávolságot biztosítson (járműtípustól függően), elődjéhez képest 4%-kal csökkentve a gördülési ellenállást, és a kiválasztott méretekben az EU címkerendszere alapján gördülési ellenállás tekintetében A-osztályú minősítéssel a kategória legjobbját kínálja. A termék anyagtechnológiáját úgy tervezték, hogy elődjéhez képest 22%-kal növelje a tartósságot. Ez azt jelenti, hogy az abroncsot ritkábban kell cserélni, és hosszú távon hozzájárulhat a nyersanyagfogyasztás csökkentéséhez. A Turanza 6 kifejlesztése során a Bridgestone új virtuális abroncsfejlesztési technológiáját is alkalmazták, amely segít a Bridgestone-nak megjósolni az abroncs teljesítményét különböző körülmények között, mielőtt fizikailag megépítené a prototípusokat. A fejlesztési fázisban ez a megközelítés 21%-os nyersanyag- és CO2-kibocsátás megtakarítást eredményez, miközben 60 000 kilométert és 7,7 tonna CO2-t szabadít fel a szabadtéri tesztelésből.

A Bridgestone Alenza 001 gumiabroncs ENLITEN-nel olyan gumiabroncs-burkolattal rendelkezik, amelyet úgy terveztek, hogy csökkentse a gördülési ellenállást és javítsa az üzemanyag- és energiahatékonyságot. A termék anyagtechnológiája emellett úgy lett kialakítva, hogy növelje a tartósságot és akár 11 %-kal meghosszabbítsa az abroncs élettartamát a Bridgestone korábbi hasonló termékeihez képest. Ez azt jelenti, hogy az abroncsot ritkábban kell cserélni, és hosszú távon hozzájárulhat a nyersanyagfogyasztás csökkentéséhez.

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

Bemutatták a legújabb Iveco modelleket Miskolcon

Az Iveco Miskolcon mutatta be először teljesen megújult haszongépjármű-palettáját, amely járművek a személyautók kényelmével és tudásával veszik fel a versenyt. Az esemény azonban nem csak a járművek újdonságaira hívta fel a figyelmet, hanem hivatalosan megnyitották a régió egyik legkomplexebb létesítményét is, amely a járművek és sofőrjeik számára egyaránt biztosít feltöltődést és professzionális kiszolgálást.

2024. szeptember 17. 20:14

Futurisztikus környezetben készülnek Chery modelljei

Az ma már nem titok, hogy a Chery a legnagyobb kínai autóexportőr. Az azonban kevésbé közismert, hogy a vállalat központi fejlesztő- és gyártóüzeme is rekordokkal büszkélkedhet. A létesítmény méretei is impozánsak, ám igazán vezérlő és fejlesztő rendszereivel emelkedik ki a világon.

2024. szeptember 16. 10:08

Itt a jövő gumiabroncsa, újrahasznosított anyagokból

A Bridgestone bemutatja a Potenza Sport A-t, a vállalat első olyan, sorozatgyártásban készült gumiabroncsát, amely 55%-ban ISCC PLUS tanúsítvánnyal rendelkező újrahasznosított és megújuló anyagokat tartalmaz.*  Az ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) PLUS egy globálisan alkalmazható tanúsítási szabvány, amelynek célja, hogy növelje az alternatív alapanyagok átláthatóságát és nyomon követhetőségét a teljes ellátási láncban, a kiindulási ponttól egészen a végfelhasználóig.

2024. szeptember 14. 10:12

ABB innovatív töltési megoldások és hazai tervek az Elektromos Járművek Nemzetközi Világnapján

Szeptember 9. immár ötödik éve az Elektromos Járművek Nemzetközi Világnapja, amelyet 2020-ban az ABB kezdeményezett. Idén a világnap alkalmából Márgus Norbert, az ABB Digitális & E-Mobilitás üzletág fejlesztési specialistája volt a Villanyautosok.hu heti podcastjának, a Villanyórának a vendége.

2024. szeptember 10. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34