Az LG legújabb innovációja fokozott védelmet nyújt a kültéri képernyők besárgulása ellen

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 12. 14:59

Az LG Electronics (LG) bemutatta a kültéri digitális kijelzőkhöz kifejlesztett ún. Anti-Discoloration, azaz elszíneződésgátló technológiáját. Az elismert szabványügyi és tesztelő szervezet, az UL Solutions által hitelesített új technológia segít megelőzni a képernyő besárgulását, amely a kültéri digitális kijelzők esetében gyakori probléma a napfénynek való kitettség miatt. Az innovatív technológia egyszerre őrzi meg a képmegjelenítés minőségét és stabilizálja a teljesítményt, és kitolja a kültéri környezetben használt LG digitális kijelzők élettartamát.

 

Az LG az első vállalat, amelynek digitális kijelzőkhöz kifejlesztett elszíneződésgátló technológiája megkapta az UL hitelesítését. Az LG átfogó vizsgálati módszertant és hibaértékelési kritériumokat dolgozott ki, a UL Solutions pedig független félként értékelte a terméket ezek mentén. Ezt megelőzően nem léteztek nemzetközileg elismert szabványok vagy vizsgálati módszerek a kijelzők besárgulással szembeni ellenállóságának mérésére.

 

 

Az elmúlt években a kültéri kijelzők használata általánossá vált egyebek mellett autós éttermekben, buszmegállókban, iskolákban és stadionokban, de egyre nagyobb igény mutatkozik irántuk egyéb üzleti területeken is. A napfénynek való tartós kitettség azonban idővel sárgás színűvé változtathatja ezeket a képernyőket. Az LG most bemutatott Anti-Discoloration technológiája segítségével a kijelző hosszú távon is megőrzi eredeti tulajdonságait.

 

Az új technológiával az LG célja az volt, hogy a kültéri kijelzőket használó üzleti partnerei számára jobb minőséget nyújtson. A vállalat kutatásainak eredményei alapján az ügyfelek egyre gyakrabban cserélték a kültéri kijelzőket, és az elszíneződési problémák miatt a képernyőkön keresztül nyújtott szolgáltatásokban is elakadások voltak tapasztalhatók. Az LG elszíneződésgátló technológiájával gyártott kültéri kijelzők fejlett, hőálló anyagokkal készülnek, amelyek még szélsőséges körülmények között is megállják a helyüket. Az UL-hitelesítéssel rendelkező új technológiát már számos új, nagy fényerejű, kültéri LG kijelzőbe is beépítették, és a tervek szerint a jövőben tovább bővül az e megoldással felszerelt termékek köre.

 

 

„Az elszíneződésgátló technológiával ellátott termékekre kapott UL-hitelesítés biztosíték arra, hogy digitális kijelzőmegoldásaink hosszú távon is megfelelő teljesítményt és minőséget nyújtanak” – mondta Paik Ki-mun, az LG üzleti megoldások divíziójának vezető alelnöke és üzleti kijelzőkért felelős vezetője. „Célzott kutatási és fejlesztési programjainkkal a továbbiakban is azon dolgozunk majd, hogy azonosítsuk és megoldjuk azokat a kellemetlenségeket, amelyek rontják az LG digitális kijelzők nyújtotta élményt, ezáltal pedig folyamatosan növeljük partnereink és felhasználók elégedettségét.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködési megállapodást jelentett be a SentinelOne és a Lenovo

Többéves együttműködést jelentett be a SentinelOne és a Lenovo, amely keretében Lenovo felhasználók millióinak teszik elérhetővé világszerte a mesterséges intelligencia által vezérelt végpont alapú biztonságot. A Lenovo a SentinelOne iparágvezető Singularity Platformját és generatív AI funkcióit (Purple AI) építi be új PC-ibe, valamint olyan frissítéseket kínál a felhasználóknak, amivel bővíthetik a ThinkShield biztonsági portfólióját és autonóm módon védhetik meg az eszközöket a modern támadásoktól.

2024. szeptember 18. 11:36

Magyar biotech startup került be az AWS globális AI programjába

Az Amazon Web Services (AWS) bejelentette, hogy a mesterséges intelligenciával rákellenes megoldásokat kutató biotech céget, a Turbine-t, egyetlen magyarként beválasztották az AWS Global Generative AI Accelerator 10 hetes programjába, amelybe globálisan mindössze 80 vállalkozás került be idén.

2024. szeptember 18. 09:59

Bemutatták a legújabb Iveco modelleket Miskolcon

Az Iveco Miskolcon mutatta be először teljesen megújult haszongépjármű-palettáját, amely járművek a személyautók kényelmével és tudásával veszik fel a versenyt. Az esemény azonban nem csak a járművek újdonságaira hívta fel a figyelmet, hanem hivatalosan megnyitották a régió egyik legkomplexebb létesítményét is, amely a járművek és sofőrjeik számára egyaránt biztosít feltöltődést és professzionális kiszolgálást.

2024. szeptember 17. 20:14

Az LG és a Mo-Sys közösen fejleszti megoldásait a virtuális produkciós stúdiók számára

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy részesedést szerzett a virtuális gyártási megoldások és a kamerarobotika piacvezető fejlesztőjeként ismert Mo-Sys Engineeringben (Mo-Sys). A stratégiai korai fázisú befektetés és partnerség bővíti az LG képességeit a virtuális gyártási és műsorszórási technológiai szegmensekben, és lehetővé teszi, hogy a vállalat kifinomult hardver- és szoftveralapú megoldások átfogóbb kínálatát nyújtsa.

2024. szeptember 17. 18:26

Hogyan alakítják át az AI PC-k a vállalati IT-rendszereket?

A beépített mesterséges intelligencia funkciókat tartalmazó személyi számítógépek piaca elképesztően gyors ütemben nő, amivel a vállalatoknak is lépést kell tartaniuk a hatékony és sikeres működés érdekében. 

2024. szeptember 17. 16:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34