Az Eurowag elhozza a digitalizációt a teherfuvarozásba

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 19. 10:07

Az Eurowag, a kereskedelmi közúti fuvarozási (CRT) iparág vezető európai technológiai szolgáltatója a hannoveri IAA Transportation 2024 kiállításon jelentette be az ágazatban elsőként megvalósuló digitális platformjának ütemezett  bevezetését. Az Eurowag Office arra törekszik, hogy egy olyan digitális platformot biztosítson a teherfuvarozó vállalatok számára, amely a flottaüzemeltetéssel kapcsolatos feladatok teljes részét lefedi, ezáltal enyhíti a rájuk nehezedő nyomást és hozzájárul a hatékonysági hiányosságok csökkentéséhez. A platform alap funkciói ingyenesen elérhetők lesznek az Eurowag új és meglévő ügyfelei számára.

 

• Az Eurowag bejelentette az Eurowag Office ütemezett bevezetését, amely az iparág első digitális platformja. 

• Az Eurowag Office sokéves tapasztalat és több ezer ügyfél igényei alapján került megtervezésre. Teljes körű szolgáltatást nyújt a szállítmányozó cégek számára és lehetővé teszi számukra, hogy egy  helyen optimalizálják üzleti tevékenységüket.

• A platform az Eurowag számos piacvezető termékét integrálja, például a flotta- és munkaidő-menedzsment szolgáltatásokat, a fuvarzervezést, az üzemanyag- és útdíjfizetést, az adó-visszaigénylést, a tehergépjármű specifikus navigációt, valamint a dekarbonizációt támogató szolgáltatásokat. A felület hamarosan kiegészül majd a digitális pénztárca használatát is magukban foglaló innovatív finanszírozási szolgáltatásokkal is.

• A felület segít a vállalatoknak a jobb pénzügyi kontrollban, a kihasználatlan kilométerek és a költségek csökkentésében, a CO2-kibocsátás mérséklésében és a szabályozás teljes körű betartásában.

 

Az Eurowag Office célja annak a CRT-ágazatnak a digitalizálása és racionalizálása, amelyben jelenleg a vállalatok 85%-a különálló szolgáltatóktól származó, különféle termékeket és szolgáltatásokat használ flottája működtetéséhez. 

 

"Az Európán átívelő áruszállítás egy nagyon összetett feladat. A járművezetők, amellett, hogy  folyamatosan változó útviszonyok között végzik a munkájukat, több mint harminc adminisztratív feladattal is foglalkoznak egyidiőben. Emellett a vállalatoknak a folyamatosan változó igények mellett az egyre összetettebb nemzetközi szabályozásokkal is szembe kell nézniük. Ez különösen a kisebb és közepes méretű vállalatok számára jelent problémát, amelyek nem rendelkeznek a hatékony működéshez szükséges modern eszközökkel és ez akadályozza a digitális és alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőre való áttérést. Ezért dolgoztunk ki egy olyan megoldást, amelynek célja, hogy teljesen digitalizáljon minden folyamatot, és lehetővé tegye a tisztességes, környezettudatos és hatékony áruszállítást" – fejtette ki Martin Vohánka, az Eurowag vezérigazgatója.

 

 

Portál és alkalmazások

 

Az Eurowag Office lesz az első ügyfél által kezelhető, digitális platform, amely alternatívát nyújt a fuvarozó cégek által jelenleg használt analóg rendszerekkel szemben. 

 

A felhasználóbarát Eurowag Office platform négy, minden felhasználói igényt lefedő felülettel rendelkezik. Az asztali alkalmazás teljes körű eszközkészlettel segíti a vállalkozások irányítása során felmerülő feladatok elvégzését: a kifizetéseket, a pénzügyeket, az elemzéseket, az egyes járművek kezelését, a számlákat és az összetett járművezetői napirendeket. A tulajdonosok és a diszpécserek számára útközben is bárhol, bármikor elérhető az Eurowag Office mobilalkalmazás. A járművezetői app a nem elektromos és elektromos nehéz tehergépjárművekre is testre szabott pontos, professzionális teherautó-navigáció köré épül fel, és mindent biztosít, amire a sofőröknek az út elejétől a végéig szükségük lehet. Vezető OEM-gyártókkal együttműködve fejlesztik ki a vezetőfülkékhez való további beépített kiegészítőt, amely minden újonnan gyártott tehergépkocsiban könnyű hozzáférést biztosít a kapcsolódó Eurowag Office funkciókhoz. 

 

"A fuvarozó vállalatok számára rendkívül fontos, hogy platformunk és alkalmazásaink pontos térképekre épüljenek. A tehergépjármű-vezetőnek folyamatos idő- és költségelvárásoknak kell megfelelnie, ezért olyan naprakész információra van szüksége az útvonalról, amely hatékonyan figyelembe veszi az egymással versengő célkitűzéseket, például a szállítás időpontját, a forgalmi helyzetet, a pihenőidőt és az e-töltéshez rendelkezésre álló időt. Ezenfelül a térképeket a teherforgalomhoz kell igazítani, figyelembe véve a közúti infrastruktúra különböző súly- vagy méretkritériumait" – nyilatkozta Martin Strigač, az Eurowag termékigazgatója.

 

 

Egységes hozzáférés az összes adathoz

 

Az Eurowag Office több egyedi megoldást fog egyesíteni, amelyek lefedik a teherfuvarozó cégek számára a flottájuk üzemeltetéséhez szükséges  szolgáltatások nagy részét. Ezeket az elmúlt öt év során fejlesztette ki vagy vásárolta meg az Eurowag azzal a céllal, hogy minden releváns adatot kezelni tudjon. A rendelkezésre álló szolgáltatások fokozatos átállítása magában foglalja a flotta-, munkaidő- és fuvarszervezési megoldásokat, az adó-visszatérítést, a hagyományos kártyákon vagy mobilalkalmazáson keresztül történő energia-díjfizetést, beleértve az alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzemanyagokat és az e-töltést, a devizaváltást, a pénzforgalom optimalizálására szolgáló eszközöket, az egész Európára kiterjedő elektronikus útdíjszedési szolgáltatást (EETS), az útmenti szolgáltatást és a tehergépkocsi-specifikus navigációt. 

 

Az intelligens és egyszerű kialakítás egyszerűsített felhasználói élményt biztosít, mivel számos rendszerhez egyetlen, modern felületen keresztül, egyszeri bejelentkezéssel lehet hozzáférni. A meglévő ügyfelek az eredeti alkalmazásukból is hozzáférhetnek az új platformhoz. Nincs szükség az adatok manuális exportálására és importálására, mivel minden adat hozzáférhető az egyes funkciók között, ami racionalizálja a széttagolt munkafolyamatokat. 

 

Gördülékeny útitárs

 

Az Eurowag Office platformot bárki ingyenesen kipróbálhatja. A felhasználók digitálisan regisztrálhatnak magánszemélyként és azonnal elkezdhetik használni az útvonaltervezési és navigációs megoldásokat. Az ügyfelek cégüket is csatlakoztathatják, és így a Prémium funkciók előnyeit is élvezhetik. A platform továbbfejlesztésével összhangban a felhasználók hamarosan olyan további funkciókat is igénybe vehetnek, mint az innovatív finanszírozási szolgáltatások, a digitális pénztárca, a járművezetőkkel folytatott chat, valamint a dokumentumok zökkenőmentes továbbítása a járművezető és a diszpécser között. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

FoxPost néven megy tovább a Packeta és FoxPost egyesített cége

A Packeta és a FoxPost egyesítése után a tulajdonosok a lokális márka megtartása mellett döntöttek, ezért az új vállalat FoxPost néven működik tovább. A névváltás, a Packeta csomagautomatái esetében az arculat fokozatos frissítésével is jár, amely a FoxPost megjelenéséhez igazodik, ezzel biztosítva az egységes márkamegjelenést és erősítve a vállalat piaci jelenlétét.

2024. október 21. 15:02

Közösen tehetjük versenyképesebbé és fenntarthatóbbá Európát

Véget ért az idei TECHTOGETHER+ járműipari rendezvény, melynek keretében szakmai fórum, kiállítás és mérnökhallgatói verseny is zajlott. 

2024. október 21. 13:25

Indításrásegítő és a zseblámpába épített powerbankek a Sandbergtől

Hatalmas frusztrációt tud okozni egy nem induló autó. Ennek általában több oka is lehet, melyek között gyakori eset az autó akkumulátorának lemerülése. Ilyenkor ideiglenes megoldást jelenthet az autó bikázása. Ehhez viszont indító kábelre és külső erőforrásra is szükség van. A Sandberg Car Jumpstarter Powerbank 10000-et pontosan erre találták ki.

2024. október 21. 11:47

Online megoldásokkal fejlődik az egészségügyi ellátás

Online időpontfoglalás, e-recept, egészségügyi applikációk, telemedicina – ezek az innovatív technológiák már elengedhetetlen jellemzői a mindennapoknak, új korszakot indítottak a hazai egészségügyben is. A COVID világjárvány alatt ugrott meg a digitális megoldások iránti igény mind a betegek, mind az orvosok részéről. A digitalizáció segítette a pandémia jelentette kihívások megoldását, majd a hosszú távú fejlődés kulcsává is vált. A fejlesztések nemcsak az ellátás minőségét növelik, hanem az orvos-beteg bizalmat is erősíti.

2024. október 21. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy év alatt 45 milliárd forintot loptak el tőlünk a digitális bűnözők

2024. október 15. 16:51

Idén már ezernél is több résztvevőt várnak a Service Design Day-re

2024. október 7. 09:59

Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

2024. október 2. 19:34

Országos kutatásból netezési körkép: a magyarok többségének élete elképzelhetetlen net nélkül

2024. szeptember 29. 15:24