Találj meg!

Kollár Csaba, 2001. június 4. 19:59
A svéd Shockfish cég olyan új eszközt fejlesztett ki, amivel a felhasználók gyorsan rátalálhatnak az emberekre nevük, címük vagy más jellemzőjük alapján.
A Spotme nevet viselő eszköz leginkább egy kisméretű PDA-hoz hasonlít, és számos hagyományos PDA-funkcióval is rendelkezik. Ugyanakkor ezt az eszközt elsősorban nagy konferenciákra és különböző fogadásokra fejlesztették ki, ahol a név ismeretében a felhasználók a nagy tömegben is megtalálhatják a keresett személyt. „Ki ne érzett volna kellemetlen érzést, amikor belépett egy nagy terembe vagy egy konferenciára, és nem tudta, hogy ki kicsoda? Gyakorta megesik az is, hogy akiket be is mutattak nekünk, azokat is összekeverjük, vagy nem emlékeszünk a nevére” – veti fel az alapgondolatot a Shockfish sajtóképviselője bemutatva új fejlesztésüket, a Spotmet.

Elemzők sem vitatják a fejlesztés hasznosságát, ugyanakkor megjegyzik, hogy az eszköz egyfajta „állandó figyelő rendszerhez” hasonlít, hiszen ahhoz, hogy a rendszer megfelelően működjön, minden résztvevőnek kell kapnia egy ilyen készüléket, és azt mindvégig bekapcsolva kell hagynia. A Spotme használata egyszerű; a konferenciára érkezők megkapják a készüléket a kezdés előtt. Ebbe aztán beleírhatják személyes adataikat, illetve igénybe vehetik a beépített e-mail funkciókat is. A háttérben dolgozó Spotme működtető rendszerben web alapú regisztráció és adatbázis-kezelés van. A készülékek a helyi Internet-bázisállomásokhoz csatlakozhatnak. Így van lehetőség e-maileket küldeni, illetve fogadni, valamint a készülék fő szolgáltatását igénybe venni. A PDA-hoz hasonlító eszköz méretei: 11,5x6,2x1,2 cm, a tömege 112 gramm.

Kulcsszavak: +fohir mobilszolg pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38