Németországban drágul a vezetékes telefonálás

MTI Sajtóadatbank, 2001. július 10. 08:19
Néhány hete - az évek óta csökkenő árak után - a vezetékes hálózatban ismét áremelkedési trend figyelhető meg - vélik a szakértők, miután néhány nagy szolgáltató - mint a Teldafax és a Callino - eltűntek a piacról.
Az áremelkedésnek több oka is van: sok cég nem tudta költségeit fedezni, mert csak "harci árakon" kísérelhette meg a talpon maradást az erős konkurenciával szemben, viszont a lanyhuló konjunktúra nem termelte ki az alacsony árak mellett a költségeket. Néhány szolgáltató ugyanakkor arra számított, hogy a hálózathasználat díjai érezhetően csökkennek - mivel azok európai összehasonlításban Németországban igen magasak -, ez azonban nem következett be. Emellett drágultak az inkasszó költségei is, így a Deutsche Telekom nem veszi át az elmaradt díjak behajtását, a pénzbehajtási költségeket a kis szolgáltatóknak maguknak kell állniuk, vagy lemondanak a hiányzó összegekről.

Az árcsökkenések trendje már csak a külföldi beszélgetéseknél figyelhető meg, de éppen ez a terület az, ahol a szolgáltatók nagyobb nyereséget realizálhatnak. Míg a Németországon belüli telefonálás díjai az 1998-as liberalizálás óta 84 százalékkal csökkentek, a külföldi beszélgetéseké csak 56 százalékkal.

Kulcsszavak: trend vezetékes

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59