Hollywood új sztárja: a Linux

Zsigó József, 2001. augusztus 15. 20:03
Egyre több stúdió választja a Linuxot a Microsoft helyett, különösen mióta az IBM jobbnál jobb linuxos alkalmazásokkal segíti a filmgyártók munkáját. Megfigyelők szerint 12-18 hónapon belül a teljes iparág Linux alapú lesz.
A Titanic és Shrek című filmekben már linuxos szoftverekkel idézték elő a speciális effektusokat. Sőt, színre lépett maga a Linux is, amint az AntiTrust című filmben programozók egy közelebbről meg nem nevezett, észak-nyugat amerikai szoftveróriás ellen harcolnak…

Az IBM egy hete mutatta be Linux Digital Package nevű szoftvercsomagját, amely a stúdió munkaállomásainak, szervereinek és adattároló egységeinek a munkáját hangolja össze. A Toy Story-t készítő Pixar Animation Studio és a George Lucas Industrial Light and Magic cége is a Linuxra való áttérést fontolgatja. Megfigyelők szerint 12-18 hónapon belül a teljes iparág Linux alapú lesz.

Az IBM mellett a Silicon Graphics harcol leginkább a piac újrafelosztásáért, de a többiekhez hasonló, linuxos gépeket és szoftvereket szállít Hollywoodba a Hewlett-Packard is – írja a Reuters.

Kulcsszavak: Linux IBM film

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52