Linux kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Linux

Öt terület, ahol hasít az open source

Sokan hallottunk már a nyílt forráskódú szoftverekről, de nem biztos, hogy az Androidon és a Linuxon kívül egyéb neveket is fel tudnánk sorolni. Pedig ezek a megoldások általában nagyobb rugalmasságot és alacsonyabb költségeket kínálnak, mint zárt forráskódú alternatíváik, ezért érdemes őket közelebbről is megismerni. A SUSE szakértői most bemutatnak öt olyan területet, ahol az open source minden kétséget kizáróan átvette a vezetést.

2019. szeptember 24. 19:27

Még egyszerűbb hozzáférés a felhőben és a Linux rendszereken

Új megoldásokkal bővült a Micro Focus átfogó személyazonosság- és hozzáféréskezelési portfóliója. Az AD Bridge segítségével a szervezetek kiterjeszthetik az Active Directory címtárban alkalmazott beállításokat és biztonsági házirendeket a Linux környezetekre is. A NetIQ Access Manager új kiegészítői pedig a SaaS-szolgáltatások, illetve az API-k hozzáféréseinek felügyeletéhez nyújtanak hatékony támogatást a vállalatok számára.

2019. július 3. 12:40

Linux á la SUSE: hobbiprojektből az adatközpontba

Idén 25 éves a Linux, a vállalatoknál pedig már mintegy 16 éve alkalmazzák sikerrel a nyílt forráskódú operációs rendszert. De vajon pontosan mikortól számítható komoly és céges szinten is stabil alapnak a hobbiprojektből indult megoldás? Mi kellett ahhoz, hogy a szervezetek rábízhassák a működésükhöz szükséges folyamatokat és szolgáltatásokat a Linuxra, és mely gyártók érdeme ez az eredmény? Valóban a SUSE szállította az első, vállalati felhasználásra kész, nyílt forráskódú operációs rendszert?

2016. október 6. 11:15

SUSE-újítások az SAP ügyfelek kényelméért

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy további fejlesztésekkel támogatja az SAP-ügyfeleket a SUSE megoldások hatékony működtetésében. Az SAP-ra optimalizált Linux rendszerek piacának vezetőjeként a SUSE az extra szolgáltatások legszélesebb körét nyújtja az SAP-ügyfeleknek.

2016. május 31. 11:29

SUSE Manager 3: hogy lássa a szervertől a parkot

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy megjelent a SUSE Manager 3. A szerverfelügyeleti szoftver egypontos, átfogó felügyeletet kínál a vállalatok számára a legelterjedtebb Linux szerverek felett a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt.

2016. május 3. 15:23

Újra veszélyben a Linuxos gépek

Az ESET biztonságtechnológiai cég kutatói a Linuxos rendszereket támadó Kaiten nevű kártevő új, továbbfejlesztett változatát fedezték fel. Ez az IRC (Internet Relay Chat) vezérelt hátsóajtó program, a megfertőzött számítógépeket botnet hálózatba kapcsolja, majd azokat elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadások (Distributed Denial of Service, DDoS) végrehajtásához használja fel. 

Kulcsszavak: Linux vírus Sicontact Eset
2016. március 31. 11:42

GNOME 3.20: 28933 ponton módosult a GNOME 3

Megérkezett a GNOME 3.20 a GNOME 3 legújabb verziója, és a GNOME közösség 6 hónapnyi kemény munkájának eredménye. Jelentős új szolgáltatásokat tartalmaz, valamint számos apró javításokat és továbbfejlesztéseket. A kiadás összesen 28933 módosításból áll össze, amelyet nagyjából 837 hozzájáruló készített. (A GNOME - GNU Network Object Model Environment - egy grafikus felhasználói felület Linuxhoz és egyéb Unix-szerű operációs rendszerekhez.

Kulcsszavak: Linux Open Source GNOME
2016. március 24. 14:27

Elérhető az SP1 a SUSE Linux Enterprise 12-höz

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 12 Service Pack 1, amely további eszközöket kínál az ügyfelek számára az alkalmazások rendelkezésre állásának növeléséhez, valamint az adatközpontok hatékonyabb üzemeltetéséhez.

2016. január 12. 10:32

Öreg gépen is vidáman fut az új ingyenes oprendszer

A terveknek megfelelően elstartolt a legbarátságosabb Linux kiadás, a Linux Mint legújabb, Rosa változata.

2015. december 9. 16:22

Megjelent az openSUSE Leap 42.1 hibrid Linux rendszer

A SUSE éves konferenciáján, a SUSECon rendezvényen bejelentette, hogy elérhetővé vált az openSUSE Leap 42.1. A hibrid Linux rendszer a vállalati felhasználásra szánt SUSE Linux Enterprise egyes elemeit is magában foglalja, ezáltal a korábbi openSUSE változatnál jóval stabilabb működést biztosít. 

2015. november 12. 10:39

Új hibrid Linux rendszer adja meg a választ az élet kérdéseire

Új openSUSE ág jelent meg, amely a legújabb funkciók kínálata mellett a SUSE Linux Enterprise stabilitást nyújtó képességeiből is merít

Kulcsszavak: OpenSUSE Linux
2015. november 11. 14:28

Linux mozgat mindent a színfalak mögött

A legtöbben nem is gondolnák, hogy egy átlagos nap során több alkalommal „találkoznak” a SUSE Linux megoldásaival. Ha nem is szemtől szemben, de a háttérben számtalan helyről integet a zöld kaméleonos logó, a legkülönfélébb helyeken.

Kulcsszavak: NetIQ Novell SUSE Linux
2015. november 5. 16:22

Itt az Ubuntu 15.10

Ma jelenik meg a méltán népszerű operációs rendszer, az Ubuntu legújabb változata, ami a Wily Werewolf (ravasz vérfarkas) fejlesztői kódnevet kapta. A fejlesztéseket nem követő felhasználóknak könnyen úgy tűnhet, hogy egyre kevesebb újdonság kerül bele az új kiadásokba, ez viszont csak a külső szemlélők számára gondolható így.

Kulcsszavak: Linux Ubuntu
2015. október 22. 17:23

A SUSE új partnerprogramja a 64 bites ARM-processzorok támogatására is kiterjed

A SUSE partnerei egy új, kifejezetten erre a célra kialakított SUSE Linux Enterprise Server-változattal tesztelhetik és fejleszthetik a 64 bites ARM processzorokhoz fejlesztett megoldásaikat

2015. augusztus 28. 10:33

Az IBM a Linux sikerére épít

Az IBM jelentősen bővíti a nyílt forráskódú technológiát és az open-source közösséget támogató mainframe stratégiáját. Az IBM új hardver, szoftver és szolgáltatási portfóliót vezet be, melynek neve LinuxONE. Különböző rendszereket kínál a nagy- és közepes vállalkozásoknak.

Kulcsszavak: szerver Linux IBM
2015. augusztus 26. 16:38

Ingyenes oprendszer, ami öreg gépen is fut

Megjelent a legkevesebb erőforrást igénylő Linux Mint új verziója, a Rafaela. Nincs olyan vénséges PC, amin ne futna kényelmesen.

2015. július 20. 12:11

Frissült a Beszélő Linux 4.0 változata

A Beszélő Linux 4.0 kiadás alapját képező Ubuntu Linux 14.04-es verziója számos hibajavításon ment át megjelenése óta. A frissítések jelentős része automatikusan, vagy a felhasználó által szabályozott módon letölthető volt az internetkapcsolattal rendelkezők számára.

Kulcsszavak: Linux
2015. május 16. 12:06

Linux és BSD webszerverekre veszélyes a Mumblehard

A Linux/Mumblehard a Linuxot és a BSD rendszereket futtató szervereket támadja. A kártevő elsődleges célja, hogy a fertőzött eszközöket kéretlen leveleket küldő botnet kiépítésére használja fel.

2015. május 8. 08:21

Super Mario 64-gyel játszhatunk a számítógépen

A jó öreg Super Mario visszatért. Ezúttal a PC-n letöltve, illetve a böngészőben játszva nosztalgiázhatnak a felhasználók.

2015. március 30. 14:11

SUSE for SAP: minimális állásidő és maximális teljesítmény SAP rendszereken is

Az SAP rendszerek működtetéséhez optimalizált SUSE Linux nagy rendelkezésre állást és minimális állásidőt kínál, hatékony teljesítmény-optimalizálást tesz lehetővé, valamint támogatja a virtualizált SAP megoldásokat is.

2014. december 22. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47