Unix kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Unix

Öt terület, ahol hasít az open source

Sokan hallottunk már a nyílt forráskódú szoftverekről, de nem biztos, hogy az Androidon és a Linuxon kívül egyéb neveket is fel tudnánk sorolni. Pedig ezek a megoldások általában nagyobb rugalmasságot és alacsonyabb költségeket kínálnak, mint zárt forráskódú alternatíváik, ezért érdemes őket közelebbről is megismerni. A SUSE szakértői most bemutatnak öt olyan területet, ahol az open source minden kétséget kizáróan átvette a vezetést.

2019. szeptember 24. 19:27

Novell: rendszergazdai tevékenység szoftver felügyelete Unix és Linux platformon

Egy távoli analógia bemutatása érdekében furcsa helyen, a vakokról készült népligeti Láthatatlan Kiállításon július 6-án tartotta meg újabb termékbemutató sajtótájékoztatóját a Novell Magyarország.

2010. július 6. 18:35

Pereskedés a Unix tulajdonjoga körül

A denveri szövetségi bíróság hétfőn megváltoztatta azt a korábbi bírósági döntést, amelyben a Unix operációs rendszert a Novellnek ítélték.

Kulcsszavak: Unix Novell jog
2009. augusztus 26. 08:30

Pert vesztett az SCO a Novell ellen

Az SCO tettei ahelyett, hogy bebizonyították volna, hogy a Linux az SCO Unix szellemi tulajdonjogát veszélyeztette, annak a felfedezéséhez vezetett, hogy az SCO-t sosem illette meg a Unix szellemi tulajdonjoga.

Kulcsszavak: jog Novell Linux Unix SCO
2008. július 31. 10:55

A Novellnek ítélték a Unix jogait

A nagyvállalatoknál előszeretettel használt szoftver tulajdonjogán évek óta vitatkozik az SCO Group és a Novell, most egy bíróság kimondta, ez utóbbi rendelkezik az operációs rendszer jogaival.

Kulcsszavak: Novell SCO Linux UNIX Unix jog
2007. augusztus 13. 09:26

HP: még egyszerűbb Unix-virtualizáció

A HP-UX 11i operációs rendszer ma bemutatott új változata és az új HP Integrity szerverek mérettől függetlenül, minden vállalat számára elérhetővé teszik az üzletkritikus informatikai erőforrások virtualizációját.

Kulcsszavak: Unix szerver HP
2007. február 19. 13:36

A HP megerősítette UNIX alapú biztonsági kínálatát

A HP a ma bejelentett HP-UX 11i működési környezet kiegészítéseivel erősítette meg UNIX alapú biztonsági kínálatát, amelyek kiterjesztik és egyszerűsítik a HP Integrity szervereken lévő adatok védelmét.

Kulcsszavak: Unix UNIX security HPQ
2007. január 5. 12:52

Unix rendszer és gyorsabb processzorok az új IBM pengeszervereken

Az IBM AIX Unix rendszerrel és nagyobb teljesítményű processzorokkal hozza forgalomba JS 20-as és HS 20-as BladeCenter pengeszervereinek legújabb változatait.

Kulcsszavak: Unix szerver IBM
2004. október 10. 19:58

Unix-Windows szoftver a Vintela-tól

A Utah-i Vintela szoftverfejlesztő olyan szoftver piacra dobását jelentette be, mely minden korábbi terméknél gördülékenyebben és széleskörűben biztosítja az átjárhatóságot a vállalatok bevált Unix szerverszoftverei, és a legújabb Windows programok között.

Kulcsszavak: Vintela Unix felhszoft Windows
2004. május 25. 21:30

Licenctisztaság kontra szerzett jogok megnyirbálása

A magyar BSA iroda a 2003. évi záró sajtótájékoztatóján igazán jó eredményekről számolhatott be. A tájékoztató egyik "bezzeg cégével" beszélgetve azonban a cikkíró kicsit jobban elgondolkodott a jogtisztítási akciók hátterében zajló folyamatokról. Mert az eredmény lehetne még nagyobb is, ha a cégek kihasználnák a legutolsó technológiák adta lehetőségeket, és nem is nagy költségráfordítás árán. Sőt, akár megtakarítás is kijöhetne belőle.

2003. december 9. 20:10

Húszéves az első számítógépes vírus

A héten ünnepli születésnapját a számítástechnika legnagyobb kártevője, a szoftvervírus.

Kulcsszavak: Unix vírus
2003. november 13. 12:30

Újabb Linux megoldás az Oracle-től

Az Oracle Database mostantól tanúsítottan működik együtt a Red Hat Enterprise Linux 3 operációs rendszerrel, és az Oracle technikai támogatást biztosít termékeihez a Red Hat platformon is.

2003. november 1. 08:50

Beszélgetés Budapesten David Intersimone-nal

A Borland 20 éves fennállásának évében rendezett, október 1-2-i eseményen nyílt lehetőség beszélgetni a jubileumi eseményre Budapestre látogató és a Borlandnál 18 éve dolgozó, mára a Borland-eszközök kialakulása terén szinte fogalomnak számító David Intersimone-nal.

2003. október 3. 14:19

Magyarországon 90%-kal nőtt a Sun adattárolók értékesítéséből származó árbevétele

Az IDC tárolóegységekről szóló negyedéves jelentése szerint a Sun Microsystems hálózati tárolóeszközök részlege ismét növelte piaci részesedését a teljes és a UNIX-os lemezes tárolórendszerek piacán, immár sorozatban a harmadik negyedévben.

Kulcsszavak: Sun IDC Unix UNIX adattárolás
2003. szeptember 10. 09:01

HP-Számalk Unix- és tárolórendszer-megállapodás

A Hewlett-Packard Magyarország Kft. szeptember 9-én sajtótájékoztató keretében disztribútori szerződést írt alá a Számalk Kereskedőház Rt-vel Unix alapú nagyvállalati és high-end tároló eszközeinek exkluzív forgalmazására.

Kulcsszavak: Unix Számalk HPQ-hu
2003. szeptember 9. 14:14

SCO Forum 2003: Megújított UNIX SV jog, vitatott kódrészek, új fejlesztések

A SCO Group (alias: Caldera International) – és ezzel a UNIX – körül zajlik az élet, ahogy azt a Las Vegasban rendezett legutóbbi SCOForumon a filmipartól kölcsönkapott James Bond sztori is mutatta.

2003. augusztus 26. 21:47

Open Source kontra Microsoft és a TCO

A cikkíró drótpostaládájába érkező miriádnyi levél közül az utóbbi időben a 'search' család vívta ki a legnagyobb elismerést. A cikk címében fövetett témát a 'searchWin2000.com Enterprise Management' két legutóbbi hírlevele tárgyalta. Sokan úgy vélik, hogy ez az egész TCO csak a gyártók kegyeit kiszolgáló, jól fizetett, 'független ipari elemző cégek' borsos árakon kínált tanulmányainak a tárgya, amelyek hajítófát sem érnek. A gyakorlatban tényleg nincsen két egyforma eset, de ez jelenti-e azt, hogy nem is lehet objektíven kiválasztani tipikus költségelemeket a gazdálkodást kiszolgáló informatikai alrendszerek létesítése és üzemeltetése kapcsán?

2003. május 4. 11:47

A Unix örököse 1 milliárd dollárra pereli az IBM-et

Az SCO Group, a Unix operációs rendszer szellemi örököseként 1 milliárd dollár kártérítést követel az IBM-től, mert szerintük a cég kisajátította tulajdonukat, és beépítette a Linux operációs rendszerbe. A vádak között hűtlen kezelés, a versenyhelyzet csorbítása, szerződésszegés, és az SCO üzleti érdekeinek megsértése is szerepel.

Kulcsszavak: +legfontosabb jog IBM Unix SCO
2003. március 7. 19:55

IBM: "Unixszal az élen" – szakmai nap a Hyatt-ben

November 19-én 115 regisztrált résztvevővel rendezett szakmai napot az e-Server pSeries Unix szervercsaládjának újdonságairól az IBM Magyarország. A "Unixszal az élen" mottóval a Hotel Hyattban megtartott előadássorozattal kapcsolatban a helyszínen Damján Tamás üzletág igazgató a következőket mondta a Prím Online-nak:

2002. november 19. 19:06

A HP Magyarország szoftverfejlesztési pályázatot hirdet

A HP Magyarország Kft. pályázatot hirdet a hazai szoftverfejlesztés fejlődésének elősegítésére, az alkalmazásfejlesztők piaci lehetőségeinek, versenyképességének növelésére. A tíz nyertes pályázó számára a HP PA-RISC alapú szervert, HP-UX operációs rendszer, fejlesztői szoftver-licenszeket, és kapcsolódó oktatási csomagot biztosít.

2002. október 8. 17:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

Az IKEA Magyarország elindította az IKEA Kreativ elnevezésű új eszközt, amely a legmodernebb technológiát használja a lakberendezési tervezéshez. Az eszköz minden vásárló számára elérhető mobilalkalmazásban és az IKEA.hu weboldalon. Az IKEA Kreativ rendkívül egyszerűen használható, és arra ösztönzi a vásárlókat, hogy használják ki kreativitásukat. Valósághű interaktív terveken keresztül mutatja meg, hogyan fognak kinézni az egyes bútorok az otthoni környezetben.

2024. május 15. 17:52