Symbian kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Symbian

Bár az Android vezet Amerikában, mégis az Apple áll az élen

A comScore felmérést végzett az amerikai okostelefon felhasználók körében, hogy kiderítse, az egyes mobil operációs rendszerek, illetve telefongyártók mekkora részesedéssel bírnak a helyi piacon. Előbbiek közül az Android vezet nagy előnnyel, utóbbiak frontján mégis az iOS-alapú Apple eszközök dominálnak.

2014. október 10. 13:50

Amerikában az Apple uralja az okostelefon piacot

A comScore legfrissebb, okostelefonpiacot vizsgáló jelentése szerint az USA-ban az Apple dominanciája jellemzi az okostelefon piacot. A Samsung csupán fele olyan népszerű.

2013. december 6. 16:17

Ugrásszerűen növekvő Android fenyegetettség

A harmadik negyedévben összesen 51 447 egyedi androidos kártevőt regisztráltak, ami rendkívülinek számít. A sebezhetetlenségéről híres iOS mobil operációs rendszer sem maradt érintetlen: a Fidall applikáció a készülék kontakt-listáját lopja el és kéretlen üzeneteket küld az így kinyert címekre. Szintén említésre méltó, hogy a Nokia ugyan egyáltalán nem foglalkozik tovább a már csak „karbantartási módban” lévő Symbiannal, a rendszeren futó kártevők még messze vannak a kihalástól: 2012 harmadik negyedévében 21 új, a platformot érintő víruscsaládot regisztráltak.

2012. november 27. 13:38

Microsoft Office Symbian platformon is

A Microsoft és a Nokia együttműködésének gyümölcseként hamarosan a Symbian alapú készülékek számára is elérhető lesz a teljes Office irodai alkalmazáscsomag. Először a Nokia C7, C6-01, E7, Oro, X7, 603, 700 és 701 okostelefonok tulajdonosai élvezhetik a programokat, később a Nokia E6, N8 és 500 birtokosok is használhatják a Word, a PowerPoint és az Excel mobilos verzióit.

A szoftveróriás és a finn gyártó valószínűleg azon dolgozik, hogy a régi operációs rendszert egyre "Windows-osabb" legyen, hogy annak júzerei könnyebben váltsanak át egy valóban Windows Phone rendszerű mobilra.

2012. április 11. 17:34

Nokia 803: a multimédiás szörnyeteg

A Mobile World Congress rendezvényen mutatkozhat be a Nokia N8 kiemelkedő teljesítményű kamerával felvértezett, feltételezhetően 803 típusszámmal illetett utódja.

2012. február 9. 13:26

1,4GHz-es processzorral érkezhet az utolsó Symbian-os mobil – Nokia 801

A legfrissebb információk szerint a kiemelkedő hardveres felszereltséggel rendelkező Nokia 801 lehet a finn gyártó utolsó Symbian alapú üdvöskéje. A Nokia 2016-ig garantálja a platform támogatását, ám – a friss pletykák elmondása alapján - nem kíván több Symbian-os készülékkel előrukkolni a jövőben. Lássuk, mit tartogat számunkra a „búcsúmodell”!

2012. február 7. 15:50

Nokia Oro, N9 és 700 a Vodafone kínálatában

A Vodafone-nál már elérhetők a Nokia trendi okostelefonjai, az aranybevonatú Nokia Oro, a fiatalos Nokia 700 és a dizájnjában egyedülálló Nokia N9. Az érintőképernyős újdonságok közül a Nokia Oro és a Nokia N9 fekete, míg a Nokia 700 szürke színben kapható akár már a most nyílt Vodafone Smart Store-ban is.

2011. november 30. 13:58

Új Symbian változatok jövőre - Carla és Donna

A Symbian operációs rendszer két frissítését is megnevezték a mexikói Nokia Developers Day rendezvényen. Figyelemre méltó, hogy a Nokia mennyire lelkiismeretesen szorgalmazza a már szinte eltemetett rendszer fejlesztését. Vajon Carla és Donna segít a Symbian „visszatérésében”?

2011. november 17. 14:43

Symbian Belle mobil microSIM foglalattal – Nokia 603

A finn gyártó október végén megrendezésre kerülő Nokia World elnevezésű rendezvényén kerülhet bemutatásra a Nokia 603, mely a gyártó első microSIM foglalattal szerelt Symbian Belle rendszerű készüléke. A jövevény megjelenése arra utal, hogy a Nokia nem szándékozik alábbhagyni a Symbian rendszer fejlesztésével és az erre a platformra épülő mobilok gyártásával.

2011. október 10. 18:54

Nokia E6-00 teszt

2011 májusában jelent meg a Nokia Eseries legújabb tagja, a Nokia E6-00. Az Eseries a Nokia üzleti ügyfeleknek szánt termékcsaládja, így a telefont egyrészt ebből a szempontból, másrészt, mint általános célú okostelefon teszteltük.

2011. szeptember 23. 09:19

Microsoft üzleti alkalmazások a Symbian Belle okostelefonokhoz

A Nokia bejelentette Symbian Belle operációs rendszerének következő frissítéseit, melyek bármely vállalkozás számára mobilirodává alakítják az okostelefonok legújabb családját.

Kulcsszavak: Nokia Microsoft Symbian
2011. szeptember 10. 08:41

Kicsi a Nokia 700, de ...

A Nokia bemutatott három tömegpiacra szánt okostelefont, a Nokia 700, a Nokia 701 és a Nokia 600 készülékeket, melyek tovább bővítik a Nokia Symbian-alapú okostelefon-sorozatát. Mindhárom telefon Symbian Belle platformon fut, egyérintéses NFC-alapú megosztással és párosítással, az eddigi legszemélyesebb felhasználói felülettel és egy még erőteljesebb internetes böngészővel rendelkezik.

Kulcsszavak: NFC Symbian okostelefon Nokia
2011. augusztus 27. 08:58

Már elérhető a Symbian Anna szoftverfrissítés

Mától letölthető a Symbian okostelefonok legújabb szoftverfrissítése, a Symbian Anna. A Symbian Anna tovább fokozza a felhasználói élményt a Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 és Nokia E7 okostelefonokon. Mindezt olyan újítások segítik elő, mint az új felhasználói felület, a virtuális QWERTZ billentyűzet álló módban, az osztott képernyős levelezés, a frissített Nokia Térképek, a kényelmesebb webböngészés és a magasabb szintű biztonsági megoldások.

Kulcsszavak: Symbian Nokia
2011. augusztus 19. 11:13

Mobil platform: az elmúlt negyedévben tovább erősítette első helyét az Android

2011 második negyedévében majdnem minden második okostelefont Android operációs rendszerrel adták el. A Gartner jelentése szerint növelte piaci részesedését az iOS is, a Symbian viszont további teret vesztett, csakúgy, mint a Blackberry OS. A Windows Mobile 6 és Windows Phone 7 platformok is visszaestek, annyira, hogy a Samsung Bada platformja, amely először került fel a "tabellára", mindjárt meg is előzte a Microsoftot.

2011. augusztus 11. 13:46

Olcsó 1 GHz-es Symbianos okostelefonnal próbálkozik a Nokia

A Nokia bemutatta a Nokia 500 belépő szintű érintőképernyős okostelefont, mely egyesíti a Nokia eddigi leggyorsabb processzorát, egy 5 megapixeles kamerát, zenei és szórakoztató funkciókat, valamint térképeket és részletes navigációt. Mindezt 150 euróért.

Kulcsszavak: okostelefon Symbian Nokia
2011. augusztus 1. 17:23

Nokia E7 teszt

Körbejárta már a netvilágot az E7 tesztek sokasága, így leginkább a Symbian, és az okostelefon mindennapi használatára lesz kihegyezve a teszt, röviden, tömören.

Kulcsszavak: Symbian Nokia
2011. július 26. 18:52

Az Android megfosztotta trónjától a Symbiant

A Canalys piackutató ma kiadott felmérése szerint a Google Android letaszította trónjáról a tíz éve uralkodó Symbian operációs rendszert, az elmúlt év utolsó negyedévében a legtöbb okos-telefont Android operációs rendszerrel adták el, még ha a készülékpiacon a Nokiának egyelőre sikerült is megőrizni első helyét.

Kulcsszavak: RIM Android Nokia Google Symbian
2011. január 31. 15:51

Visszatáncol a Nokia: nem lesz nyílt forráskódú a Symbian

Az utóbbi időben egyre sikertelenebb mobil operációs rendszert nem is olyan régen tették teljesen nyílttá, hogy a külsős fejlesztők érdeklődését felkeltsék. A kísérlet nem sikerült, a Nokia egyedül maradt kérdéses jövőjű platformjával.

2010. november 10. 08:02

22 millió eurót ad az EU a Symbian-nak

Az Európai Unió 22 millió euróval támogatja a Symbian operációs rendszerhez kapcsolódó fejlesztéseket, legalábbis ez áll az alapítvány blogjában, de a tervekről egyelőre nem sok konkrétum ismert.

Kulcsszavak: Symbian mobilszolg Nokia EU
2010. november 3. 07:46

A Meego után a Symbian főnöke is otthagyja a Nokiát

Habár a Symbian Alapítvány hivatalosan nem része a Nokiának, mégis érzékenyen érintheti a vállalatot, hogy távozik posztjáról az okostelefonos szoftvert fejlesztő társaság igazgatója, Lee Williams.

Kulcsszavak: Symbian CIO +céginfo Nokia
2010. október 21. 08:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

Ikonikus sporteseményekből – mint például az olimpia vagy a foci bajnokságok – idén nyáron sem lesz hiány. A szurkolók alig várják ezeket az eseményeket – nincsenek ezzel másként a kiberbűnözők sem, bár őket a versenyszellem vagy a közösség érzése a legkevésbé sem érdekli. A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai sportegyesületek, -események vagy a szurkolók voltak.

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

Június 10-én délután 3-kor kezdetét veszi a 2024. évi Startup Safari Budapest. A másfél napos rendezvény június 11-én is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. Az esemény célja, hogy összekapcsolja a startup közösség tagjait, inspirálja az új innovációkat és elősegítse a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínál a résztvevők számára, hogy betekintést nyerjenek a legújabb technológiai fejlesztésekbe és üzleti trendekbe.

2024. június 10. 11:40