RIM kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: RIM

A táblagépek haszontalanok lesznek öt év múlva

Thorsten Heins, a BlackBerry vezérigazgatója szerint a táblagépekre nincsen szükségünk. Öt év múlva hasznavehetetlenné válnak. Heinsről egyébként köztudott, hogy nem rajong a mobileszközökért.

2013. május 1. 08:00

Lencsevégen a RIM első BB10 alapú mobilja

Fotókon csodálhatjuk meg a Research In Motion első BlackBerry 10 rendszer köré épülő okostelefonját, melyből többet is kiosztanak a fejlesztőknek a jövő héten megrendezésre kerülő BlackBerry World konferencián.

2012. május 1. 13:00

Kedvező ár és BBM: BlackBerry 9220

Indiában kerül forgalomba a RIM olcsó, klasszikus BlackBerry stílusjegyeket magán viselő okostelefonja. A mobilból a 3G támogatás és a GPS modul is hiányzik, ennek ellenére sokak kedvence lehet.

2012. április 20. 17:06

Csúszik a nano-SIM jövőjének tisztázása

Elméletileg a múlt héten dőlt volna el az Apple által előterjesztett nano-SIM sorsa, ám az Európai Híradástechnikai Szabványosítási Intézet (ETSI – European Telecommunications Standards Institute) kénytelen volt minimum egy hónappal elnapolni a tárgyalást. A csúszás oka, hogy a RIM kifogásolta, hogy a szavazáson az Apple megbízottjai képviselték volna a Bell Mobility-t, a KT Corpot és az SK Telecomot, továbbá a Nokia elmondta, hogy szerinte az új kártyaszabvány – a felhasználókra és az iparágra nézve is nehézségeket hozó – bevezetése teljesen fölösleges húzás lenne, hiszen csupán elhanyagolható előnyei vannak. A finn gyártó a fenti indoklás után közölte, hogy nem hajlandó licencelni azt az 50 általa birtokolt szabadalomcsomagot, melyek kulcsfontosságúak a nano-SIM bevezetéséhez.

Kulcsszavak: SIM Apple Nokia RIM
2012. április 3. 14:28

Etanol cellákkal működő telefonok a RIM terveiben

A Research In Motion mérnökei hosszú üzemidőt garantáló, könnyen és gyorsan cserélhető membrános etanol cellákkal kívánják helyettesíteni a mobiltelefonok hagyományos akkumulátorait, legalábbis a kanadai gyártó legújabb szabadalma erről árulkodik. Bár az üzemanyagcellák alkalmazása helytakarékos és hatékony megoldásnak ígérkezik, ám annak mégis van néhány hátránya, például gondoskodni kell az új energiaforrások megfelelő szellőzéséről. Ezt a RIM emberei egyébként a gombokban kialakított, kis csövek segítségével biztosítanák.

2012. március 19. 16:57

Új BlackBerry mobilok a láthatáron – Bold 9790 és Curve 9380

A RIM által bejelentett újdonságok Blackberry OS 7 rendszerrel érkeznek, de ez nem is csoda, hiszen a gyártó BBX alapú kütyüinek megjelenése még igen messze van.

2011. november 16. 14:17

Bing a Blackberryben

A BlackBerry World 2011 konferenciáján jelentett be Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója, hogy a Microsoft és a RIM közös fejlesztésekre is irányuló együttműködési megállapodást kötött, amelynek keretében - egyebek mellett - például decemberben a Blackberry készülékek alapértelmezett keresője már a Bing lesz a Google helyett.

2011. május 4. 22:21

Első körben alaptalannak ítélték a Nokia vádját az Apple ellen

Az International Trade Commision egyik bírája szerint az Apple nem sértette meg a Nokia szabadalmi jogait. A jó hírt az Apple számára azonban beárnyékolja az, hogy a döntés előtt néhány órával az ITC újra megindította a vizsgálatot a Kodak panaszával kapcsolatban, amelyet az Apple és az RIM ellen a kép elő-nézet szolgáltatás ügyében indított.

Kulcsszavak: RIM Kodak szabadalom Nokia Apple
2011. március 27. 00:51

A 7digital zeneáruházzal jelenik meg a PlayBook Amerikában

A brit érdekeltségű 7digital online zenei áruházzal jelenik meg a RIM táblagépe Kanadában és az Egyesült Államokban, így a PlayBook nemcsak az iPad-nek, hanem az iTunes áruháznak is versenytársa lesz.

Kulcsszavak: Tablet PC RIM
2011. március 10. 16:15

Az Android megfosztotta trónjától a Symbiant

A Canalys piackutató ma kiadott felmérése szerint a Google Android letaszította trónjáról a tíz éve uralkodó Symbian operációs rendszert, az elmúlt év utolsó negyedévében a legtöbb okos-telefont Android operációs rendszerrel adták el, még ha a készülékpiacon a Nokiának egyelőre sikerült is megőrizni első helyét.

Kulcsszavak: RIM Android Nokia Google Symbian
2011. január 31. 15:51

Készül a Blackberry táblagépére szánt Kindle alkalmazás

Készül már a Blackberry táblagépére, a PlayBookra szánt Kindle-alkalmazás, amellyel az Amazon elektronikuskönny-olvasójára optimalizált tartalmak lesznek megjeleníthetők.

Kulcsszavak: e-book Amazon RIM
2010. szeptember 29. 11:42

PlayBook: a Blackberry gyártója Ipad riválissal ugrik neki az Apple-nek

A mindig kicsit különc RIM elérkezettnek látta az időt, hogy kissé megtépázza az Apple sikereit, egy igen versenyképes riválist készített az iPad-nek PlayBook néven.

Kulcsszavak: Blackberry iPad RIM
2010. szeptember 29. 08:44

BlackPad néven várhatóan jövő héten mutatják be a RIM táblapécéjét

BlackPad néven várhatóan a jövő héten mutatják be Research In Motion (RIM) kanadai távközlési vállalat iPad-rivális táblapécéjét.

Kulcsszavak: iPad RIM
2010. szeptember 23. 09:05

India is lezárhatja a Blackberry üzenő szolgáltatást, a RIM már engedett Szaúd-Arábiának

Szaúd-Arábia után India is azt fontolgatja, hogy ideiglenesen lezárja a Blackberry okostelefonos üzenetküldő szolgáltatást az országban, főleg, miután Szaúd-Arábiának sikerült ezáltal kicsikarnia a RIM-től a szükséges kódok átadását.

2010. augusztus 12. 09:52

Mégsem tiltják le a Blackberry szolgáltatásait Szaúd-Arábiában

Mégsem tiltják le a Blackberry szolgáltatásait Szaúd-Arábiában, miután a helyi távközlési hatóság szerint az okostelefon kanadai gyártójával sikerült megállapodni a nemzetbiztonsági kockázatnak minősített műszaki megoldások módosításáról.

Kulcsszavak: RIM mobilszolg Blackberry
2010. augusztus 11. 12:09

Nem lelkesednek a RIM új BlackBerry okostelefonjáért

Elemzők viszonylag hűvösen fogadták a Research In Motion (RIM) új BlackBerry okostelefonját, amelyet az ontariói székhelyű cég most mutatott be New Yorkban.

Kulcsszavak: Blackberry okostelefon RIM
2010. augusztus 5. 09:12

Blackberry minitablet a RIM-től?

Sajtóértesülések szerint az okostelefonok terén az Apple komoly versenytársának számító Research In Motion is egy az iPad-hez hasonló mini tablet számítógéppel kívánja bővíteni Blackberry termékskáláját.

Kulcsszavak: RIM Blackberry Tablet PC iPad
2010. július 13. 08:07

Ismét nő a mobilpiac, feljövőben az Apple és a RIM

Az iSuppli piackutató idei első negyedévre vonatkozó adatai alapján 13,8 százalékkal több mobiltelefont adtak el most világszerte, mint egy évvel korábban, az Apple és a RIM pedig egyaránt leelőzték az egykori második Motorolát.

Kulcsszavak: trend RIM Apple mobilhálózat
2010. május 19. 17:45

Válságban is szárnyal a RIM

A RIM elektronikai konszern bevétele a legutolsó negyedévben megközelítette a 3,5 milliárd dollárt, ami szinte duplája a tavalyi esztendő ugyanezen időszakában elért eredménynek.

Kulcsszavak: RIM +céginfo
2009. április 3. 11:53

A RIM is online szoftverboltot nyit a Blackberryhez

Az Apple iPhone App Store és mások példáját követve a Research In Motion is internetes letöltőoldalt nyit, egyre népszerűbb Blackberry okostelefonjaihoz.

Kulcsszavak: RIM mobiltelefon
2009. április 2. 10:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak a középiskolások a CEU digitális oktatási platformján. Ürge-Vorsatz Diana, Barabási Albert-László, Spiró György, Pléh Csaba, Falus András, Csaba László, Bányai Éva. Csak néhány név azok közül, akik előadásait a középiskolai pedagógusok segítségül hívhatják a tanítás során a tananyag kiegészítéséhez.

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55