SIM kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: SIM

Bárki válhat SIM-csere átverés áldozatává!

Egyre sűrűbben fordulnak elő úgynevezett SIM swap csalások, melyek hatalmas károkat okoznak: 2015 óta jelentősen, négyszeresére nőtt az ilyen típusú támadások száma, és ma már bárki a csalók áldozatává válhat. A kiberbűnözés ezen típusa egy olyan kifinomult módszert takar, amelynél első lépésben a gyanútlan és sok esetben óvatlan felhasználótól célzott adathalászattal szereznek meg érzékeny személyes adatokat. 

2021. január 6. 11:23

Az Apple és a Samsung is a SIM kártya megszüntetésén dolgozik

Az Apple és a Samsung vállalatok a GSMA-val közösen azon dolgoznak, hogy megszűntessék a hagyományos SIM kártyákat.

Kulcsszavak: SIM Apple Samsung
2015. július 19. 11:07

Nem sérült a SIM-kártyák biztonsága a Gemalto szerint

Talált ugyan "kifinomult módszerekkel" végzett behatolási próbálkozásokra utaló nyomokat vállalati rendszerében a holland Gemalto, az általa gyártott SIM-kártyák kódjának állítólagos kikerülése miatt indított vizsgálata során, ezek azonban nem kompromittálták biztonsági rendszerét - áll a vállalat honlapján szerdán közzétett közleményben.

2015. február 26. 12:26

Internetmegosztás egy előfizetéssel két SIM kártyán

Adatmegosztásra alkalmas DuoNet opciót  SIM-kártyával ajánl a Telekom. Az ajánlat annak az ügyfélkörnek szól, akik egy időben több okoseszközön használják az internetet.

2013. március 10. 09:37

Csúszik a nano-SIM jövőjének tisztázása

Elméletileg a múlt héten dőlt volna el az Apple által előterjesztett nano-SIM sorsa, ám az Európai Híradástechnikai Szabványosítási Intézet (ETSI – European Telecommunications Standards Institute) kénytelen volt minimum egy hónappal elnapolni a tárgyalást. A csúszás oka, hogy a RIM kifogásolta, hogy a szavazáson az Apple megbízottjai képviselték volna a Bell Mobility-t, a KT Corpot és az SK Telecomot, továbbá a Nokia elmondta, hogy szerinte az új kártyaszabvány – a felhasználókra és az iparágra nézve is nehézségeket hozó – bevezetése teljesen fölösleges húzás lenne, hiszen csupán elhanyagolható előnyei vannak. A finn gyártó a fenti indoklás után közölte, hogy nem hajlandó licencelni azt az 50 általa birtokolt szabadalomcsomagot, melyek kulcsfontosságúak a nano-SIM bevezetéséhez.

Kulcsszavak: SIM Apple Nokia RIM
2012. április 3. 14:28

Jön a SIM kártyák új nemzedéke – Nano-SIM

A nem is olyan rég bemutatott microSIM-nél széltében és hosszában 3-3 milliméterrel kisebb megoldással készül a Giesecke & Devrient a párizsi CARTES & IDentification 2011 trade show-ra.

Kulcsszavak: SIM megoldás
2011. november 15. 15:44

Európai premier: egy magyar fejlesztés révén bankkártya lesz a SIM-kártya

A Cellum által kifejlesztett technológiának köszönhetően ezután bárki MasterCard bankkártyaként is használhatja mobiltelefonját Magyarországon. A magyarországi bemutató egyben az alkalmazás európai premierje is. Így a Cellum – multinacionális partnerének köszönhetően – a világ élvonalában bizonyíthat egyszerre négy platformon (iPhone, Android, Windows Mobile, SIM) elérhető alkalmazásával.

Kulcsszavak: MasterCard SIM Cellum
2011. október 25. 16:13

Tovább zsugorodnak a SIM-kártyák

A Reuter információi szerint az Apple - az Európai Telekommunikációs Intézetnél -  új, a korábbiaknál még kisebb - mikro-SIM kártyák bevezetésének tervezetét jelentette be.  Az új SIM kártya kisebb lesz az iPhone 4-ben és az iPad-ben használt kártyánál is, azok a készülék, amelyek felkészülnek ezek befogadására, várhatóan 2012-ben jelennek meg a piacon.

Kulcsszavak: SIM Apple
2011. május 17. 22:36

Két SIM-kártya egy telefonban, de teljesen új megközelítésben

A beszédes nevű DUO Atom nevű készülék érintőképernyős felépítésének köszönhetően úgy képes a két SIM-kártyát kezelni, hogy egyszerűen fejjel lefelé fordítjuk a készüléket, gravitációs szenzor is található benne.

Kulcsszavak: mobiltelefon mobilszolg SIM
2007. november 22. 07:17

Közösen fejleszt HD SIM kártyákat az Intel és az Infineon

Az Intel és az Infineon bejelentették, hogy 2008/-2009-ben közös fejlesztésű, nagy adatsűrűségű tartalmak kezelését támogató mobiltelefonos SIM kártyákkal jelennek meg a piacon.

Kulcsszavak: SIM Intel Infineon
2007. november 13. 18:37

1 GB-os SIM kártya mobil multimédiás támogatottsággal

A Samsung bemutatta 1 GB-os, SIM kártya technológiáját, az S-SIM-t.

Kulcsszavak: SIM Samsung
2006. november 8. 16:56

Milyen lesz a MultiSIM szolgáltatás?

A tegnapi finn-magyar szakember-találkozón Medgyessy Péter kormányfő által működésbe hozott MultiSIM bemutató célú szolgáltatásról a mai napon kaptunk további információt.

Kulcsszavak: SIM SMS
2004. január 14. 14:00

A Siemens rádiós modulja feleslegessé teszi a mobiltelefon-tartót az autóban

A Siemens mobilkommunikációs rendszerek ágazata (Siemens Mobile) világviszonylatban elsőként mutatja be a „kéznélküli" telefonálást szeptember 9. és 21. között a Frankfurti Autószalon alkalmából.

2003. szeptember 12. 21:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

A csevegőprogramok térhódításának folyamatát vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása. A hagyományos telekommunikációs eszközök folyamatos visszaszorulása évről évre megfigyelhető, és mára eljutottunk oda, hogy a „– Holnap hívlak. – Melyiken?” –párbeszéd már nem a vezetékes vagy mobiltelefonra vonatkozik, hanem valamelyik csevegőfelületre vagy alkalmazásra.

2024. április 2. 13:14