rendszergazda kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: rendszergazda

Rendszergazda szolgáltatás 2021-ben

Kik a rendszergazdák, angol elnevezésünkön sys adminok? Mi tartozik bele a rendszergazda szolgáltatásba, mivel foglalkozik pontosan az aki ezt  a szakmát választotta?  Hogyan telnek egy rendszergazda munkanapjai? Hogyan alakult, fejlődött ez foglalkozás az évek során, miért nőtt a jelentősége? Mit tartogat a jövő a rendszergazdák számára?

2021. március 18. 17:54

Van egy ember a cégnél, akit ritkán látni, de ha baj van, azonnal hívhatjuk

Lefagyott gép, elfelejtett jelszó, leállt nyomtatás, vírustámadás, nem megérkező e-mailek, – mind mind olyan problémák, melyek esetén azonnal hívjuk a rendszergazdákat. Ők pedig ott teremnek, ki tudja honnan jönnek és hová mennek, három kattintás és megoldották a végzetesnek hitt problémát. El sem tudunk képzelni olyan világot, melyben nincsenek olyan magasan képzett informatikusok, akik a háttérből, sokszor láthatatlanul segítik a munkánkat. Mi lenne velünk, ha nem lennének? Az ESET szakemberei összegyűjtöttek pár példát.

2018. július 24. 11:25

Novellesek tippje az újévi fogadalmakat tevő rendszergazdáknak

Informatikus berkekben minden év elején előkerül az a poén, hogy „My new year’s resolution is 1920 x 1080.” Aki azonban szeretné egyszerűbbé és hatékonyabbá tenni a napi munkáját (hogy több szabadideje maradjon például az új Fallouttal játszani), az hasznosabb dolgokat is megfogadhat. A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet szakértői elmondják, tapasztalataik szerint milyen fogadalmakat érdemes tenniük idén az informatikai szakembereknek.

Kulcsszavak: rendszergazda Novell
2016. január 5. 12:02

Rendszergazdáknak mutatott be új megoldásokat a Microsoft az Ignite Konferencián

A Microsoft hétfőn, az idén először megrendezett Ignite Konferencián jelentette be, hogy több olyan új terméket és szolgáltatást tesz elérhetővé – például a Windows operációs rendszer új menedzsmentfunkcióit, a Microsoft Office új hibridfelhő-megoldásait és az új SQL Servert – amelyek segítségével a rendszergazdák munkáját könnyítik meg.

2015. május 6. 11:13

Július 25-én lesz a rendszergazdák világnapja

A korábbi évekhez hasonlóan izgalmas, szórakoztató programsorozatra számíthatnak a kikapcsolódni vágyók. A szakmai előadások mellett ki lehet majd próbálni a közeljövő egyik legígéretesebb kütyüjét, az Oculus Rift nevű virtuális valóság-szemüveget is egy autóverseny keretei között.

2014. július 20. 14:03

Melyik lesz az ország legjobb IT-csapata?

Március 9-ig lehet regisztrálni az immáron negyedik alkalommal megrendezett, Magyarország egyetlen 24 órás rendszergazdai csapatversenyére, az INFOmaratonra.

2014. március 1. 09:51

Nincs forrás IT-eszközökre: az ingyenes megoldások használata miatt nehéz a rendszergazdák élete

A NETASQ, Európa egyik legnagyobb tűzfalgyártója hazai képviseletének felmérése szerint a hazai rendszergazdák harmadának még mindig kihívást jelent a spam- és vírusszűrés, de csak negyedük vásárol hálózati eszközt; a többiek ingyenes megoldásokat használnak.

2012. december 19. 18:20

OpenCL GPGPU stressz-teszt és Intel Ivy Bridge támogatás az AIDA64 v2.20-ban

Több fontos bővítménnyel jelentette meg a FinalWire (a régebben Everest kódnéven ismert benchmark program utódjának) az AIDA64 termékcsaládnak 2.20-as verzióját. Az AIDA64 legújabb kiadásában a rendszer stabilitásteszt modul OpenCL GPGPU stressz-teszttel bővült. Az újdonságok közé tartozik az is, hogy az AIDA64 v2.20 optimalizált sebességmérést biztosít az Intel Atom „Cedarview” processzorokhoz, valamint a hamarosan megjelenő Intel Core „Ivy Bridge” APU-khoz. 

2012. január 24. 19:04

Számos újdonságot kínál a népszerű PC-diagnosztika szoftver 2.00-s verziója

A FinalWire bejelentette az AIDA64 2.00-ás verzióját, s ezzel számos újdonságot nyújt mind a népszerű PC diagnosztikai és sebességmérő AIDA64 Extreme Edition változat, mind pedig a vállalati felhasználóknak szánt hálózati menedzsment és rendszerteszt szoftver, az AIDA64 Business Edition termékekben. 

2011. október 26. 05:42

Egy sor új szolgáltatás az AIDA64 ma megjelent frissítésében

A FinalWire kiadta a népszerű rendszerdiagnosztikai termékcsalád, az AIDA64 legújabb -1.85-ös - verzióját. A korábban Everest néven ismert, Windows-on futó PC diagnosztikai és benchmark programba két hónappal ezelőtti frissítésekor épült be a SensorPanel, amely sokrétűen testre szabva grafikusan képes ábrázolni a felhasználó által figyelni kívánt paramétereket; mostanra pedig – egyebek mellett - tovább fejlesztették a Logitech LCD modult, felkészítették a szoftvert az OpenGL 4.2-re illetve az AMD „Trinity“ processzoraira.

Kulcsszavak: AIDA64 rendszergazda
2011. augusztus 19. 09:35

Új hardverfigyelő modul az AIDA64 nyári frissítésében

Alighogy bemutatta az AMD a Llano kódnevű processzorát, máris megjelent a népszerű rendszerdiagnosztikai termékcsalád, az AIDA64 frissítése, amely az új processzor mellett ősszel megjelenő újdonságokat is támogat. A korábban Everest néven ismert, Windows-on futó PC diagnosztikai és benchmark program legújabb - 1.80-as - verziójának legfőbb újdonsága az úgynevezett SensorPanel, amely sokrétűen testre szabva grafikusan képes ábrázolni a felhasználó által figyelni kívánt paramétereket.

2011. június 20. 14:03

Részeges rendszergazda lőtte szét a méregdrága szervert

Az amerikai Salt Lake Cityben bíróság előtt kell felelnie a tetteiért annak a rendszergazdának, aki ittas állapotban rálőtt munkahelyén az egyik nagyon drága szerverre.

Kulcsszavak: rendszergazda
2010. augusztus 27. 20:54

Novell: rendszergazdai tevékenység szoftver felügyelete Unix és Linux platformon

Egy távoli analógia bemutatása érdekében furcsa helyen, a vakokról készült népligeti Láthatatlan Kiállításon július 6-án tartotta meg újabb termékbemutató sajtótájékoztatóját a Novell Magyarország.

2010. július 6. 18:35

Ingyenes rendszergazdaképzés: még lehet jelentkezni

Jelentős az érdeklődés a Microsoft májusában újraindított Informatika Tisztán képzéssorozata iránt, már több mint 1500 szakember vett részt a májusi képzéseken. A meghirdetett tíz időpontból már csak az utolsó négyre lehet jelentkezni. A téma ebben a félévben a csoportmunka és a kommunikáció, elsősorban az Exchange Server 2007 és a Windows SharePoint Services 3.0 segítségével. Az előadásokon a Microsoft rendszermérnökei nulláról építenek fel komplett levelezési és csoportmunkarendszereket, betekintést adva a rendszerek mélységeibe is.

2008. május 29. 14:13

Rendszerfelügyelet Rendszergazdáknak - tananyag a Microsofttól

A Microsoft Magyarország weboldalán letölthető formátumban is elérhetővé vált az Informatika Tisztán tananyag „Rendszerfelügyelet Rendszergazdáknak” című tankönyve. A könyvben 3-3 fejezet foglalkozik a Windows Vista és Windows Server 2003 R2 rendszergazdák számára legérdekesebb képességeivel, és azt is megtudhatjuk, mi van a „motorháztető alatt”.

2008. február 17. 10:20

SZAK-könyvek az üzemeltetőknek

A Microsoft rendezvényeken immár hagyományos szakkönyvárusításon ismét hasznos könyveket szerezhetnek azok, akik készítik a pénztárcájukat. A SZÁMALK angol nyelvű könyvekkel, a SZAK Kiadó pedig részben fordításokkal, részben kiváló tollú magyar szerzőktől származó könyvekkel fog kedveskedni.

2005. május 10. 20:54

A gyenge védelmű FTP-ről rendszeradminisztrátoroknak

Meglehetősen sok, összesen 11 különböző rendszeradminisztrátori fórum információit igyekszik közvetíteni a SysAdminNews hírlevél, ami az iEntry Network hírportál tagja. A legutóbbi szám az ősidők óta hírhedten gyenge védelmeiről ismert FTP-vel foglalkozik.

2004. december 30. 09:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

A kvantumtechnológia áttörést hozhat a járműiparban és az orvostudományban is. A kvantumos jelenségek elsősorban az anyag legkisebb építőköveinek viselkedésében jelentkeznek. Ezek a parányi részecskék teljesen máshogy viselkednek, mint ahogy azt a hétköznapi életben megszoktuk. A kvantumos jelenségekre épülő kvantumtechnológia forradalmi változásokat hozhat a környezetünk érzékelésében és az információfeldolgozásban. A Bosch jelenleg a kvantumtechnológián alapuló első termékeinek fejlesztésén dolgozik, melyek az orvosi és a mobilitási területeken lesznek alkalmazhatók.

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

Ikonikus sporteseményekből – mint például az olimpia vagy a foci bajnokságok – idén nyáron sem lesz hiány. A szurkolók alig várják ezeket az eseményeket – nincsenek ezzel másként a kiberbűnözők sem, bár őket a versenyszellem vagy a közösség érzése a legkevésbé sem érdekli. A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai sportegyesületek, -események vagy a szurkolók voltak.

2024. június 12. 11:43