Melyik lesz az ország legjobb IT-csapata?

forrás: Prím Online, 2014. március 1. 09:51

Március 9-ig lehet regisztrálni az immáron negyedik alkalommal megrendezett, Magyarország egyetlen 24 órás rendszergazdai csapatversenyére, az INFOmaratonra.

A megmérettetés a leendő fiatal IT-szakembereknek szól, akik kellőképpen jártasak az informatikában, nem riadnak vissza a kihívásoktól, valamint kitartóan tudnak csapatban dolgozni. A verseny szervezői március 9-ig várják olyan 3 fős iskolai csoportok nevezését, melyeknek tagjai elmúltak már 17 évesek, de nem töltötték még be a 22-t, valamint jól ismerik a hálózatokat, a számítási felhő alapjait, a Windows és Linux rendszereket.



Az izgalmas, 24 órás verseny hatalmas iparági támogatottsággal jött létre, olyan nagy márkák sorakoznak fel az INFOmaraton név mögött, mint a Cisco, a Dell, a Fujitsu, a HP, az Intel, a Microsoft vagy éppen a Samsung. Az összesen 30 támogatónak köszönhetően a versenyen való részvétel – csakúgy, mint az elmúlt években – ingyenes. A versenyző csapatoknak először március 13-án, egy online elődöntőben kell helyt állniuk, ezt követően pedig a legjobb 20 csapat április 25-26-án mérheti össze tudását, és küzdhet meg a „Magyarország legjobb IT bajnok csapata” címért.

„Az idei verseny lesz talán az eddigi legnehezebb, de megéri küzdeni. Az elődöntőből a döntőbe kerülő legjobb 20 csapat számára egy 2x1 napos szakmai konzultációt is tartunk Budapesten. Ezeken a szakmai napokon a különböző területekről érkező szakértőktől hangzanak el értékes szakmai információk a felhő technológiával, az IT biztonsággal, valamint a döntő feladataival, annak infrastruktúrájával kapcsolatban” – nyilatkozták a verseny szervezői.

Az értékes díjnyereményeken túl a fődíj is kecsegtető, hiszen a bajnokcsapat tagjainak idén lehetősége lesz részt venni a Las Vegasban tartandó HP Discover szakmai rendezvényen. Ezenkívül persze a döntőig azért is érdemes eljutni, mert a verseny egyes támogatói a legjobbakból választhatják ki leendő munkatársaikat. 

További információk a verseny honlapján: http://infomaraton.hu
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50