Magyar beágyazott szoftver sikere Japánban

forrás Prim Online, 2011. március 1. 18:10

A magyar Nobel-díjasok adtak „marketing támogatást” az ITware japán szoftver exportjához. Az elsősorban mobilkommunikációs szoftverek fejlesztésében szerzett sokéves tapasztalatáról ismert ITware kapott megbízást egy mérésadatgyűjtő rendszer szoftverének elkészítésére a japán FB Triangle-től.

A világ minden táján komoly kihívást jelent a különböző távoli mérési adatok feldolgozása és megjelenítése. A gyógyfürdők melegvizes medencéinek hőmérsékletétől, a sí-központokban mért hőmérsékletadatokon át az különböző élelmiszeripari folyamatok méréséig igen változatos területeket használják már a távérzékelő eszközöket. Ezek közös jellemzője, hogy a távoli helyeken érzékelt különböző paramétereket egy központba juttatva könnyen ellenőrizhetővé teszik a külső helyszíneken mért értékeket, legyen szó hőmérő, fénymérő, hangmérő, oxigénmérő, páratartalom vagy egyéb műszer adatairól.

A japán FB Triangle vállalat multifunkcionális mérőműszerek adatainak távoli monitorozását tűzte ki célul, amihez a tajvani Atop Technologies hálózati eszközeit használja. A megfelelő hardveren futó speciális szoftverre is szükségük volt, amelynek létrehozásához magyar partnert választottak.
„Nagy öröm számunkra, hogy szoftverfejlesztő mérnökeink tudását immár japán ügyfelünk megelégedésére is kamatoztatjuk. Egyedi alkalmazásunkkal 13 különböző mérőműszer adatait dolgozzuk fel a távolból, majd tesszük elérhetővé azokat a megrendelőnk helyi hálózatán ill. Internetes szolgáltatásán. A feladat megoldását külön nehezítette, hogy a merőműszerekről pontos specifikáció nem állt rendelkezésre, így azokat a korábbi eszközök kódjából kellett visszafejtenünk” - mondta el Dankó Sándor, az ITware Kft. ügyvezető igazgatója.

„Bámulatos, hogy a magyar tudósok – a nép létszámához képest – milyen kimagasló számban kapták meg a Nobel-díjat. Ezen szellemi potenciál miatt kerestünk magyar szoftveres partnert. Az ITware-t választottuk, és nem csalódtunk: ugyanúgy üzleti megbízhatóság elvét képviselik, akár csak az FB Triange Japánban.
Fontos volt számunkra, hogy olyan megbízható szoftvert készítsenek eszközeinkhez, amely távoli helyeken, kültéren stabilan működik felügyelet nélkül. Miközben a mérőműszerek adatait folyamatosan gyűjti az ITware szoftvere, a kommunikáció esetleges hibáit is javítja és az eredményeket e-mailben is továbbítja a szerverre. Az ITware-rel hosszútávú együttműködést tervezünk.” – jelentette ki Masatoshi Hiroura úr a japán FB Triangle Co. vezetője.

A magyar vállalat sikerének egyik kulcsa, hogy újdonságait nemzetközi szinten is rendszeresen bemutatja. Tavaly a hannoveri Cebiten, az Indiában tartott EBTC és a dubai Gitex kiállításon is jelen volt, legközelebb pedig a barcelonai Mobile Word Congress-en, a világ legnagyobb mobilkommunikációs vásárán állít ki.

 

Kulcsszavak: ITware

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55