Tablet boom-mal és magyar kiállítókkal rajtol január 8-án a 2013-as CES

forrás: Prím Online, 2013. január 3. 15:34



Alig indult el a 2013-as év, a tech világ máris tűkön ül, hiszen Las Vegasban január 8-11. között kerül megrendezésre az iparág legjelentősebb eseménye, a CES. A kiállításon mintegy 20.000 új terméket mutatnak majd be, a legnagyobb gyártók is hagyományosan ilyenkor rántják le a leplet legújabb fejlesztéseikről. Idén a mobil eszközök játsszák a főszerepet és ami számunkra különösen jó hír: magyar cégek is képviseltetik magukat a nemzetközi seregszemlén.

2013-ban az előzetes adatok szerint tovább folytatódik majd az új generációs mobileszközök piacát jellemző hatalmas növekedés. A nemzetközi CES kiállítást szervező CEA (Consumer Electronic Association) átfogó kutatást végzett a témában, mely szerint az okostelefon továbbra is az iparág húzóterméke lesz. Idén összesen több mint 125,8 millió darab új eszköz kerül majd az üzletekbe, ami 16%-os bővülést jelent a 2012-es évhez képest. A tabletek piacán pedig még ennél is nagyobb növekedéssel számolhatunk: több mint 105 millió új táblagép jelenik meg a boltok polcain, ami 54%-kal múlja felül a tavalyi értéket.

A piaci trendeknek megfelelően a 2013-as CES is kiemelten kezeli a mobiltechnológiát, több mint 1200 kiállító mutatja majd be fejlesztéseit a témában.

A magyar innováció is versenyképes

A legnagyobb globális gyártók és fejlesztők mellett két magyar cég is bekapcsolódik a CES által biztosított nemzetközi vérkeringésbe. A Leonar3do nemzetközi díjakkal is elismert 3D eszközét és legújabb fejlesztéseit mutatja be. A GPS Tuner pedig jelentős nemzetközi piaci sikereket elért kültéri (nem autós) navigációs szoftvereit viszi el Las Vegasba. A cég a kerékpáros navigációs szoftverek szegmensében több országban is piacvezető pozíciót tölt be, termékei, alkalmazásai GPS eszközökre, Androidra, iPhone-ra és Windows Phone-ra egyaránt elérhetőek.


„A CES kiállításon minden jelentős iparági szereplő képviselteti magát, így ez egy kitűnő lehetőség a GPS Tuner számára, hogy megmutassa magát a nagyvilágnak. Már több éve veszünk részt kiállítóként a vásáron, és nagyon pozitívak az eddigi tapasztalataink. Idén számos üzleti tárgyalást fogunk lebonyolítani, illetve természetesen arra is kiváló alkalom nyílik, hogy megismerkedjünk a legújabb trendekkel és összemérjük magunkat versenytársainkkal” - mondta Nagy Tamás, a GPS Tuner ügyvezető igazgatója.
 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38