Megvannak az űrutazó jelöltek

5 nap és minden kiderül

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 6. 11:21

Az AXE 2013-as nemzetközi kampánya – amelynek fődíja egy valódi űrutazás – a célegyenesbe fordult. Bár már megvannak a kiválasztottak, a kampány itthoni szakértője, Farkas Bertalan a héten további izzasztó feladatok elé állítja a nemzetközi és magyar űrutazójelölteket, hiszen a tengerentúli űrtáborba minden ország csak egy nomináltat küldhet. A szerencsés magyar kilétére augusztus 10-én, a Szigeten derül fény, valamint a további 5 ország legjobbjait is itt hirdetik ki.

A hétfői nap folyamán az AXE Apollo Space Academy (A.A.S.A.) verseny keretein belül  megérkeztek Budapestre a nemzetközi csapatok is, akiknek hazánk legjobbjaival együtt számos kemény fizikai és elméleti teszten kell bizonyítaniuk rátermettségüket a hét folyamán. A mai napon Farkas Bertalan vezetésével a jelöltek ellátogatnak a kecskeméti vadászpilóta-kiképző központba, ahol reggeltől késő délutánig különböző orvosi vizsgálatokon kell keresztül esniük.

 

 

A szervezők a hét további napjain sem hagyják unatkozni a világűrbe vágyó fiatalokat, hiszen csütörtök délelőtt a Sziget Axe Apollo Space Academy (A.A.S.A.) táborában elméleti teszteket kell kitölteniük, délután pedig városnézésre indulnak Farkas Bertalan és Kiss Ádám társaságában. A pénteki pihenőnapot követően, szombat délelőtt további fizikai próbatételeket kell sikeresen teljesíteniük ahhoz, hogy estére kiderülhessen, ki az, aki nemzete legjobbjaként elutazhat az orlando-i űrtáborba.

 

Érdekes információ, hogy a magyar csapatot egy női versenyző is erősíti, aki egy héttel ezelőtt, a Sziget fotópályázatának versenyén keresztül jutott be a legjobbak közé. Arra a kérdésre, hogy miért jelentkezett űrutazónak, ezt válaszolta: „el sem tudtam volna képzelni azt, hogy egy ilyen lehetőséget kihagyjak, az egyik legnagyobb vágyam teljesülne, ha kijuthatnék a világűrbe”. A fiatal lány esztétika szakon tanul az ELTE-n, szabadidejében pedig egy sci-fi profilú kiadó elismert magazinjánál gyakornokoskodik. A repülést kifejezetten szereti, különösebben attól sem tart, hogy férfiakkal kell összemérnie tudását és erejét. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09