asztronauta kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: asztronauta

Az első Vine videó az űrből

Elkészült az első hatmásodperces Vine videó a világűrben a Nemzetközi Űrállomáson. Ez az első olyan Vine alkotás, mely nem a Földön készült.

2014. június 12. 08:59

Decemberben indul a magyar űrutazó-jelölt Amerikába

Juhos Norbert, az AXE Apollo Space Academy magyar nyertese december elsején utazik Amerikába. A négy napos globális űrtábor végén kiderül, hogy ki az a 23 szerencsés fiatal, aki biztosan megjárja a világűrt. A magyar nyertes napjai alapos felkészüléssel telnek, amelyből nem maradhat ki Norbi szenvedélye, a repülés sem.

2013. szeptember 30. 17:11

Neil Amstrongra emlékezik a NASA

Egy zenés videóval emlékezik a NASA egyik ikonikus asztronautájára, Neil Amstrongra. A holdjáró űrhajós egy évvel ezelőtt hunyt el.

2013. augusztus 26. 12:27

Repülőmérnök lehet az új magyar űrhajós

Egy végzős repülőmérnök hallgató lehet az újabb magyar űrhajós. Juhos Norbert már biztos utazik Orlandóba és nagyon készül, hogy a végén a 23 űrutazó egyike legyen.

 

2013. augusztus 15. 09:42

Megvannak az űrutazó jelöltek

Az AXE 2013-as nemzetközi kampánya – amelynek fődíja egy valódi űrutazás – a célegyenesbe fordult. Bár már megvannak a kiválasztottak, a kampány itthoni szakértője, Farkas Bertalan a héten további izzasztó feladatok elé állítja a nemzetközi és magyar űrutazójelölteket, hiszen a tengerentúli űrtáborba minden ország csak egy nomináltat küldhet. A szerencsés magyar kilétére augusztus 10-én, a Szigeten derül fény, valamint a további 5 ország legjobbjait is itt hirdetik ki.

2013. augusztus 6. 11:21

Már kávézni is lehet az űrben [Videó]

Gravitáció nélkül sok minden elképzelhetetlennek tűnik a világűrben, például nehéz megjósolni, hogyan fog viselkedni egy folyadék. Egy új felfedezés már megkapta a szabadalmat, melynek segítségével könnyedén kávézhatnak az asztronauták az űrben is.

 

Kulcsszavak: asztronauta világűr
2013. július 23. 13:07

Űrkiképző bázis a Szigeten

Az Axe Apollo Space Academy (AASA) keretében a Sziget Fesztiválköztársaság területén épül fel az a közép-európai űrkiképző központ, ahol hat ország 51 AXEtronauta-jelöltje közül – a Sziget végére - választanak ki országonként egy-egy aspiránst. A legrátermettebbek részt vesznek majd a Axe Apollo globális űrtáborában, ami az USA-beli Orlandóban (Florida) lesz. Az ott kiképzettek közül 23-an egy-egy űrutazást nyernek.

 

2013. július 10. 09:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte már 22. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosít arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat. 

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

Az ESET globális FinTech-kutatásának üzleti szegmensében vizsgálta a felsővezetők hozzáállását a pénzügyi technológiához (FinTech) és a biztonsághoz: a felmérésben 1200 felsővezető vett részt az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Japán és Mexikó különböző iparágaiból. A felmérésből kiderült, hogy az üzleti vezetők több mint kétharmada (68%) tervezi növelni a pénzügyi technológiába, azaz a FinTech-be történő befektetéseit a 2021-2022-es időszakban.

2021. július 7. 12:37