Új közösségi média alkalmazás a piacon – HashClash

Czipperer Dia, 2014. szeptember 24. 16:24

Egy új, ingyenes közösségi média alkalmazás toborozza felhasználóit hazánkban, ám egy teljesen új elgondolással teszi mindezt. Minden eddig ismert asszociációt elfelejthetünk, ami a közösségi oldalakat illeti, a platform ugyanis egészen egyedi módon aktivizálja bázisát. Viszlát like-ok és kommentek: új módon lehet valaki aktív és „értékes”.

Egy hongkongi tulajdonú cég a mi fővárosunkból indul útjára, méghozzá egy közösségi média alkalmazással. A HashClash névre keresztelt megoldás azonban nagyban eltér az eddig ismert modellektől.

 

Felhasználó vagy tulajdonostárs?

 

Aki regisztrál a HashClash rendszerben, részvényt kaphat, ezáltal maga a felhasználó is tulajdonostárssá válik. A cég ezáltal a vállalat értékéből részesíti őket. Ennek ellenére azonban közel sem az üzletemberek alkotják a célcsoportot, hanem kifejezetten fiataloknak szól ez a platform.

 

Az ötletet a jelenlegi modellekből való kiábrándultság szülte. Egy Sanghajban tanuló magyar fiatalember indította el a kezdeményezést, mert megelégelte, hogy bár jelen van a közösségi oldalakon, ráadásul még aktív is, amiből szépen kaszálnak a tulajodnosok, ő maga azonban ebből mit sem lát.

 

Egy hongkongi befektető látott potenciált az ötletben, ráadásul bekerült a városállam InvestHK vállalata által meghirdetett “StartMeUpHK” verseny utolsó fordulójába is. Mostanra pedig már csak a felhasználók múlik, mit hoznak ki belőle.

 

Az értékes felhasználó

 

A HashClash egy teljesen új modell úttörőjeként vonul piacra. A platform lehetőséget biztosít az embereknek, hogy jó és hasznos projektjeiket közzé tegyék, és egyben értékeli is a felhasználók aktivitását.  A személyre szóló tanúsítványokat a regisztrációt követően mindenki e-mailben kapja meg. A többi pedig már csak rajtuk múlik, ugyanis az elért eredmények és státuszuk alapján részesedhetnek majd a vállalat részvénycsomagjából.

 

Csiszár Gergő, a kezdeményezés ötletgazda-társalapítója szerint egy ilyen felület csak akkor lehet igazságos és hatékony hosszútávon, ha ez részben a felhasználók saját tulajdonává is válik. Éppen ezért mi egy olyan céget építünk, ahol a legfontosabb befektetők, maguk a felhasználók is tulajdonolhatják a vállalatot. A HashClash így válhat a közösségi média Robin Hoodjává”.

 

Viszlát like és komment

 

Az új modell nem csupán a koncepcióban nyilvánul meg. A megszokott kedvelés, hozzászólás opciók is eltűntek, helyettük egészen új kifejezésekkel találkozhatnak a felhasználók,mint a Wave, Emotion pad és élő streaming.

 

-  A “Wave” egy instant témaindítás. Résztvevője lehet két ember, vagy akár az összes felhasználó is. Ezáltal egy egyedi közösség jön létre, amelyben a résztvevők az adott témához kapcsolódó tartalmak (fotó, live stream, chat) segítségével kommunikálnak. A térkép segítségével továbbá csatlakozhatnak szimpatikus “Wave”-ekhez, de a felület arra is alkalmas, hogy egy adott helyszínhez kössön egy “Wave”-et, amely a felhasználók számára csak ott érhető el (pl. 50m-es körzeten belül).

 

 

-  A megoszott tartalmak által kiváltott érzések egy intuitív “Emotion pad” segítségével mutathatók ki olyan kifejezésekkel, mint például: „Sexy”, ”Wow”, ”Wannabe”, ”Shocked” vagy ”Jealous”.

 

-  A felhasználók  élő streamekben is közvetíthetik aktuális élményeiket. A tartalmak csak valós időben, egyetlen alkalommal, egyszeri ismétlésben tekinthetők meg.

 

Az iOS-esek számára már elérhető az alkalmazás az iTuneson, az Android userek pedig október 6-ától tölthetik le készülékükre.

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50