Európa legjobbja a magyar informatikus csapat

forrás: Prím Online, 2014. október 13. 12:33

Az október 2-4. között Franciaországban lezajlott szakmai Európa bajnokságon a magyar informatikus csapat magabiztos teljesítménnyel nyerte meg az aranyérmet. A 25 ország részvételével 41 különböző szakmában zajló EuroSkills 2014 versenyen az informatikusok a magyar küldöttség legjobb teljesítményét nyújtották, így a „nemzet legjobbja” kitüntetést is ők kapták.

Az EuroSkills verseny


Az EuroSkills a legrangosabb európai szakmai verseny, amit minden második évben rendeznek meg. Magyarország májusban nyerte el a 2018-as verseny rendezési jogát, az idei seregszemle a franciaországi Lille-ben zajlott, több mint 450 versenyző részvételével. A magyar küldöttség 15 szakmában képviseltette magát, és végül 4 arany, 2 ezüst és 5 bronzéremmel térhetett haza. A nemzetek rangsorában ez a nagyon előkelő hatodik helyet eredményezte. A csapat tagjait idén is elkísérte a versenyre Czomba Sándor munkaerőpiaci és képzési államtitkár és Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

 


Az informatikus csapat sikere


A három magyar informatikus még a debreceni Mechwart Szakközépiskola diákjaként határozta el, hogy indulnak a HTTP Alapítvány által szervezett, az IT Services Hungary, a Cisco Magyarország, a Microsoft Magyarország, a Profession.hu, a T-Systems Magyarország, a Lufthansa Systems és az SRV Monitoring által támogatott magyarországi válogatón.


Bora László, Pető Roland és Varga Ákos, akik a hálózati informatikával a Cisco Hálózati Akadémia keretében ismerkedtek meg, közel másfél éves intenzív felkészítés után mérték össze tudásukat és felkészültségüket Európa legjobbjaival. A háromnapos verseny során egy összetett informatikai hálózat felépítése és beállítása volt a feladat, de a zsűri a rendszer biztonsági beállításait is részletesen tesztelte. A magyar fiúk mindhárom napon a legmagasabb pontot érték el a mezőnyben, így teljesen megérdemelten állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára.


A magyar csapat felkészítését vezető és a zsűri tagjaként a helyszínen is közreműködő Sisák Zoltán kiemelte, hogy László, Roland és Ákos elképesztő mennyiségű munkát végzett a felkészítés során, ami végül meghozta a gyümölcsét. „A verseny során nyújtott teljesítményük alapján kétség sem fért hozzá, hogy jelenleg ez a három fiatalember Európa legjobbja.” – tette hozzá a HTTP Alapítvány vezetője.

 


„A magyar IT-szakemberek kinevelését, felfedezését célzó programok hátterében mindig ott áll az ITSH is. Ez nem véletlen. Biztosítanunk kell a cégen belüli utánpótlást - méghozzá a legjobbak közül! Ezért működünk együtt több magyar egyetemmel és ezért támogattuk ezt a versenyt is. Az ITSH-nak és a fiatal tehetségeknek tehát kölcsönösen szüksége van egymásra: nekik az induláshoz, nekünk a folytatáshoz, a versenyelőnyünk megőrzéséhez...” – mondta Bőthe Csaba, az IT Services Hungary ügyvezető igazgatója.


A magyarországi válogatóverseny és a felkészülés további támogatói voltak a NetAcademia, a 3in1 Hosting, az Alföld Szakképző, a Samsung Electronics és a Modern Iskola.


Az EuroSkills versenyt jegyző WorldSkills Europe szervezetben Magyarországot hivatalosan képviselő szervezet, valamint a SkillsHungary válogatóverseny, továbbá a versenyfelkészítés központi szervezője a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Kulcsszavak: verseny EuroSkills

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36