Még nagyobb figyelmet kapnak az idő szempontjából kritikus szállítmányok

forrás: Prím Online, 2019. február 15. 10:13

Az ipari ellátási láncokhoz kapcsolódó szolgáltatások globális szállítójaként ismert GEFCO Csoport, mely vezető helyen áll Európában az autóipari logisztikában, bejelentette a Mission Control Centre (MCC) nevű amszterdami létesítményének megnyitását. Innen irányítják majd globális szinten az időkritikus szállítmányok kezelését (Time Critical Solutions, TCS). A központ a hét minden napján, 0-24-ig első osztályú szolgáltatást nyújt a GEFCO ügyfeleinek világszerte, valamint támogatja a vállalat TCS csapatát és partnereit.

Bővülő és folyamatosan fejlődő szakértelem az időkritikus szállítmányok hatékony kezelésére  

A GEFCO szállítmányozási részlege az időkritikus ügyletek globális hálózatát irányítja, miközben helyi szinten dolgozik az ügyfelekkel, hogy menedzselje mind a tervezett, mind a nem tervezett, előre nem látható sürgős szállítmányokat. A most létrehozott MCC központ célja, hogy a GEFCO vállalati hitvallásához– Infitinte Proximity – hűen biztosítsa a partneri kapcsolatot és az integrált megoldásokat. Az új szolgáltatások valódi hozzáadott értéket jelentenek az ügyfelek üzleti tevékenységéhez.

 

A GEFCO TCS szolgáltatásaival azonnal képes reagálni az ügyfelek sürgős igényeire átfogó, globális és gyors légi szállítási megoldásokat nyújtva, miközben teljes átláthatóságot biztosít a szállítmányozás egész ideje alatt. 

 

Az MCC felügyel minden, a GEFCO innovatív globális informatikai rendszerében foglalt TCS szállítmányozást, hogy a vállalat partnereivel együttműködve teljesíteni tudja a legnagyobb kihívást jelentő igényeket is. A központ a globális szállítmányokra való mélyebb rálátással támogatja a GEFCO helyi, operatív TCS csapatait, hogy minél gyorsabb és proaktívabb szolgáltatást nyújtson. Az MCC egyetlen kapcsolati pontként is működik majd a globális ügyfelek részére, valós idejű nyomon követési frissítéseket biztosítva a sürgősségi szállítmányokról a GEFCO világszintű lefedettségének és helyszíni szakértőinek segítségével.

 

 

Azonnal érezhető fejlődés 

Az MCC létrejöttével a GEFCO által eddig is kínált megoldások még hatékonyabbá válnak. Az MCC időkritikus szállítmányozást felügyelő menedzsmentje már most értékvezérelt eredményeket biztosít a GEFCO autóipari partnereinek. Egy közelmúltbeli példa volt minderre, amikor Csehországból az USA-ba 48 órán belül megtörtént a Time Critical Cargo szállítás. Ez idő alatt egy charterjárat megszervezésétől kezdve az összes szükséges engedély beszerzéséig a kritikus küldemény háztól házig történő szállítása is lezajlott. Így az ügyfél időben hozzájutott a szükséges szállítmányhoz és elkerülte a gyártás megállásával járó extra költségeket.

 

Az új rendszer bevezetésével kapcsolatban Klaas Sybrandy, a GEFCO Szállítmányozás globális TCS-ért felelősigazgatója kiemelte: “Ez egy emlékezetes pillanat a gyorsan növekvő szállítmányozási részlegünkön. A Mission Control Centre jelentősen növeli vállalatunk hitelességét az időkritikus szállítmányok területén. Azzal, hogy a kiváló és tapasztalt MCC csapatunk folyamatosan figyeli a szállítmány útját, az összes időkritikus áru időben történő szállítását biztosítani tudjuk. Azon dolgozunk, hogy a lehető leggyorsabb megoldást találjuk meg minden tervezett és nem tervezett, akár vészhelyzeti szállítmányhoz.”

 

Az MCC csapatot Vincent Karber és Chantal von Loen fogja vezetni, akik mindketten széleskörű tapasztalattal rendelkeznek a TCS operációkban. Vincent 15 éves tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi szállítmányozásban, többek között a DHL Same Day szolgáltatásánál töltött be vezető pozíciókat, Chantal pedig a hollandiai TNT különleges szolgáltatásaiért volt felelős több mint 10 évig. 

 

Az MCC bevezetése követi a TCS számára kidolgozott, nemrégiben bemutatott, innovatív hangvezérelt nyomkövető megoldást. A „TRACY ” olyan szállítmányozási ügyfelek számára lett kifejlesztve, akik nagy prioritású szállítmányok új generációs valós idejű felügyeletét igénylik olyan esetekben, ahol a sebesség és a hatékonyság rendkívül fontos.

 

A GEFCO egy „Ötletgyár” kezdeményezést is útjára indított, amelynek célja az innovatív munkavállalói projektek kiválasztása és a megfelelő források biztosítása a fejlesztésük támogatásához, valamint a cégen belüli új ötletek és kezdeményezések elősegítése.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09