A Lime a fővárossal együttműködve hozza el Budapestre elektromos rollerjeit

forrás: Prím Online, 2019. április 3. 18:10

Az innováció és a mikromobilitás valódi előnyöket kínál a budapestiek számára - mondta el Paloma Castro Martinez, a Lime nemzetközi kommunikációs igazgatója, a budapesti SMART X konferencián tartott előadásában. A Lime küldetése, hogy gyors, egyszerű és fenntartható alternatívát nyújtson a városi közlekedésre. Elektromos rollerjei enyhíthetik a forgalmi dugók, a légszennyezés és a parkolási nehézségek okozta problémákat.

„Hamarosan csatlakozunk Budapest kiváló “Városok az emberekért” kezdeményezéséhez, amelynek részeként – egyelőre tesztüzemben – elindítjuk elektromosroller-szolgáltatásunk, és mindent megteszünk azért, hogy szolgáltatásunkkal megkönnyítsük a fővárosiak életét. 

 

Szolgáltatásaink bevezetése előtt minden esetben szorosan együttműködünk az illetékes helyi hatóságokkal, és ennek megfelelően járunk el Budapest esetében is. Tiszteletben tartjuk és meghallgatjuk a helyi döntéshozókat annak érdekében, hogy együttműködésünk hosszútávon is gyümölcsöző legyen.

 

Hisszük, hogy Budapesten jelentős az igény a mikromobilitás iránt. Mint sok más európai nagyvárosban, itt is problémát jelentenek a forgalmi dugók, a légszennyezés és a parkolási nehézségek. A fővárossal és a helyi lakosokkal együttműködve olyan megoldásokat szeretnénk kidolgozni, amelyek segítségével élhetőbbé tehetjük városi környezetünket.

 

Bízom benne, hogy egy év múlva ilyenkor sok embert láthatunk Budapest utcáin Lime e-rollerekkel közlekedni és szolgáltatásunk ennek a dinamikusan fejlődő városnak szerves része lesz” – mondta el Paloma Castro Martinez az IVSZ rendezésében megvalósult SMART X konferencián. 

 

 

Jelenleg is zajlanak az egyeztetések a hatóságokkal annak érdekében, hogy a Lime teljes mértékben megfeleljen a helyi szabályozásoknak.

 

A világszerte több mint 100 városban jelenlévő Lime új korszakot teremt a megosztásra épülő városi közlekedésben. E-rollerjei beépített GPS rendszerrel és automata zárszerkezettel felszereltek. A legújabb vezeték nélküli technológiának köszönhetően a felhasználók akár pár mozdulattal letölthetik okostelefonjukra az App Store-ból vagy a Google Play-ből a Lime alkalmazását. Az applikáció segítségével könnyedén megtalálhatják a hozzájuk legközelebbi, szabad e-rollert, amelyet mobiljuk segítségével oldhatnak fel.

 

Az e-rollermegosztó szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy dokkolóállomások nélkül működik, így a felhasználók gyakorlatilag bárhol felvehetik vagy letehetik a rollereket. Az eszközök használatával akár pár perc alatt eljuthatunk például a Városligetig az Andrássy úton, az Erzsébet térről indulva.

 

A Lime e-rollerjei biztonságosak és könnyen kezelhetők, 25 km / órás maximum sebességre képesek. Tölthető akkumulátorral működnek, és egyszerűen használhatók. A Lime helyi csapata tartja karban a járműflottát, ők gyűjtik be éjjelente a rollereket, amelyeket a töltőállomásokon fel is töltenek, hogy reggelre újra használatra készen várják a Lime-ozókat.

 

Paloma Castro Martinez, a Lime globális kommunikációs igazgatója

Paloma Castro Martínez globális márkastratéga, aki több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az FTSE 100 cégek imázsépítésének koordinálásában a digitális stratégia, a vállalati kommunikáció és a szabályozási ügyek területén. A Lime globális kommunikációs vezetőjeként a vállalat integrált nemzetközi kommunikációját irányítja.

 

Száznál is több városban vitte sikerre a Lime szolgáltatások bevezetését, biztosította a márka pozícióját a piacon, és olyan különleges lehetőségeket biztosított a Lime számára, mint   például a párizsi Divathéttel és Stella McCartney-val folytatott együttműködés.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09