Piacképes szaktudás versenyképes fizetésért

forrás: Prím Online, 2019. június 19. 16:06

A T-Systems Akadémia idén indítja el először az SAP Akadémia modulját, melynek keretében 10 junior SAP tanácsadó és 10 junior SAP fejlesztő képzése kezdődik meg szeptemberben. Olyan frissdiplomásokat és pályamódosítókat várnak, akik a nemzetközi munkaerőpiacon is keresett tudást kívánnak szerezni. A T-Systems Akadémia amellett, hogy egyedülálló képzést nyújt, versenyképes fizetést biztosít a hat hónapos oktatás idejére is. A jelentkezésre 2019. június 18. és július 2. között van lehetőség.

Szeptemberben harmadik alkalommal indul el a T-Systems Akadémia, melynek keretében a vállalat idén először IT-szakemberek képzése mellett speciális SAP modult is szervez. Az új képzési formában junior SAP tanácsadó és junior SAP fejlesztő pozíciókra várják a jelentkezőket, melyekre egyenként 10-10 főt vesznek majd fel. 

 

Az SAP-t, a világ vezető integrált vállalatirányítási rendszerét hozzávetőleg 32 000 vállalat használja. A Magyarországon is széleskörűen alkalmazott SAP egy adott vállalat minden vállalati folyamatát képes lefedni, számos elengedhetetlen funkciója mellett különlegessége, hogy képes a valós idejű adatfeldolgozásra. 

 

A T-Systems Akadémia idén két SAP szakértői területen hirdet felvételt. A junior SAP tanácsadó területre digitális szemléletű és gazdasági irányultságú jelentkezőket várnak, akik az ügyfelek igényei alapján képesek lesznek az SAP megoldásait felhasználva hatékony és egyszerű üzleti folyamatok kialakítására. IT területek iránt érdeklődőknek szól a junior SAP fejlesztő pozíció, ők a szükséges tudás megszerzése után a felhasználók igényei szerint tudják majd fejleszteni is a rendszert, és nemcsak a már meglévő megoldásokkal szolgálják ki az ügyfeleket. 

 

 

Mindkét modulban való részvétel alapfeltétele a digitális szemlélet, a felsőfokú végzettség, a műszaki, pénzügyi, logisztikai, vagy HR területeken szerzett alapismeretek, illetve a fejlesztői pozíció esetén az alapszintű informatikai tudás. A nyelvismeret terén a megbízható angol nyelvtudás az alapelvárás, a német nyelv pedig előnynek számít. 

 

„A T-Systems Magyarországnál komoly lehetőséget látunk ügyfeleink számára nyújtott SAP szolgáltatásokban, ezért új alapokra helyeztük SAP stratégiánkat. A piaci lehetőségek kiaknázása érdekében fontos, hogy a már nálunk dolgozó szakértői csapatok mellé további utánpótlást képezzünk. Tapasztalataink szerint ez a képesítés mind saját kollégáink, mind a piacról bevonzott tehetséges, a legmodernebb digitális technológiák iránt érdeklődő fiatalok vagy pályamódosításra nyitott szakemberek számára értékes, ezért sok jelentkezőre számítunk. A T-Systems Akadémia hagyományosan nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a képzés mellett az érdeklődők megismerkedjenek hazánk piacvezető infokommunikációs vállalatának folyamataival is, így a szakmai tudás mellé nagyvállalati munkatapasztalatot is szereznek” – hangsúlyozta Tápai Tamás, a T-Systems Infokommunikációs divíziójáért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

A kiválasztási folyamat három szakaszból áll: a pozíciókra június 18. és július 2. között lehet jelentkezni, ezt követik a telefonos interjúk június 19. és július 5. között, majd július végéig zajlik a második fordulós kihívás, ahol csoportos feladatokat kell megoldaniuk a leendő akadémistáknak. Az eredményeket augusztus közepéig hirdeti ki a T-Systems.

 

A T-Systems Akadémia SAP képzése hat hónapos elméleti oktatással indul, melynek során a jelentkezők általános ismereteket szerezhetnek a T-Systemsről, megismerik az SAP technológiát (pl.: SAP HANA, Cloud), továbbá kulcsfelhasználói ismereteket és a rendszer ügyféligényekre szabását sajátítják el az SAP legfontosabb moduljaihoz kapcsolódóan.

 

A képzés különlegessége, hogy a résztvevők versenyképes alapbért kapnak már az első hat hónap alatt is, a jól teljesítők pedig később további béremelést érhetnek el. Az akadémisták a képzés idejére és az azt követő egyéves munkaviszonyra határozott idejű szerződést írnak alá, ezt követően a vállalat határozatlan idejű szerződést kínálhat a megszerzett tudásukért cserébe. 

 

Az idén szeptemberben induló T-Systems Akadémia SAP moduljára a https://www.t-systems.hu/akademia/sap weboldalon lehet jelentkezni.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05