Pályakezdés a DACHSER-nél

forrás: Prím Online, 2019. december 19. 09:18

A DACHSER által elindított Excellence gyakornoki program kiváló lehetőséget biztosít a fiatal pályakezdők számára a logisztika és a szállítmányozás, kiemelten a gyűjtőszállítmányozás területén. Másfél- kétéves program során a vállalat biztosítja a kiválasztottaknak a cég működésének részletesebb megismerését, a tehetséggondozó program végén egy teljes munkaidejű állás várja őket. 

A globalizációnak köszönhetően a logisztika egyre kiemelkedőbb lehetőségeket biztosít a karrierépítés terén világszerte, így az ország piacvezető logisztikai vállalatai közé tartozó DACHSER is nagy hangsúlyt fektet a munkaerőutánpótlás, illetve a cégen belüli karrierépítés jelentőségére. Ennek köszönhetően alakította ki a szervezet a DACHSER Excellence gyakornoki programot (DEP). 

 

A 18 hónapos program legfőbb célja, hogy közvetlen módon teremtsen munkahelyeket a fiatal generáció számára. A DACHSER egyedülálló lehetőséget kínál az érettségizett, akár szakmát is szerzett fiataloknak, hogy betekintést nyerhessenek a logisztika változatos és nemzetközi világába. A DACHSER Excellence gyakornoki programra (DEP) azon frissen végzett fiatalok jelentkezését várják, akik kommunikációs szinten beszélnek angolul és érdeklődnek a logisztikai folyamatok megismerése iránt. 

 

A tehetséggondozó program résztvevői megismerkednek a vállalat teljes struktúrájával, illetve különböző részlegek tevékenységével is. Egy-egy részlegen körülbelül 1-3 hónapot töltenek a jelöltek. A gyakornokok eleinte a raktártevékenységekbe nyernek betekintést, a vállalatnál eltöltött idő alatt pedig érintik a Customer Service, Charter, Eingang, Ausgang, Sales és Invoicing osztályokat is. Ezeknek köszönhetően átfogó képet kapnak a raktártevékenységekről, az ügyfélszolgálatról, számlázásról valamint a fuvarszervezésről is; továbbá a logisztika és az értékesítés területén is kipróbálhatják magukat. A program elvégzése után, a DACHSER lehetőséget termet arra, hogy a gyakornokok a képességeikhez leginkább illeszkedő pozícióban helyezkedjenek el egy határozatlan szerződés keretein belül.

 

A 2017-es évben 4 fiatal kezdte meg tevékenységét a DEP programban, és 2019 év elejére kezdtek el végleges pozíciójukban dolgozni. A 4 résztvevő betekintést nyert a különböző területek mindennapi munkájába és a munkakörök sajátosságaiba. Ezenkívül a program keretein belül Kormosói Henriettának (a DEP-jelölt) lehetősége nyílt arra is, hogy kijusson a Dachser Head Office-ba, Kemptenbe.  „Tavaly novemberben kaptam ezt a lehetőséget. Ez egy olyan összejövetel volt, amelyen az adott évben végzett gyakornokok vehettek részt a világ minden tájáról. 3 napig tartott a rendezvény, ezalatt részt vettünk egy közös bowlingozáson, második nap egy workshopon, ahol megtanultuk, hogy hogyan is kell új ötleteket létrehozni és kivitelezni, majd ezeket az ötleteket csoportokban előadtuk Bernhard Simonnak, a Dachser vezérigazgatójának.”

 

Az idei évben immár teljes állást betöltő DEP programban részt vevők véleményét is megkérdeztük. Denk Domán a következőképpen vélekedett az elmúlt közel két évről: ,,Szerintem az egyik legjobb  dolog az volt a képzésben, hogy a végére kaptunk egy teljes képet a vállalatról, a folyamatokról. Megtanultuk, hogy melyik osztály melyik munkafolyamattal függ össze. Továbbá kialakult bennünk egy átfogó kép a munkatársainkról, így a mai napig tudjuk, ha probléma adódik, kihez fordulhatunk abban az esetben, ha épp nem mi vagyunk az illetékesek.”

 

Összeségében, ez a program nagyon jó lehetőség arra, hogy elinduljanak a logisztika iránt érdeklődő fiatalok a karrierépítés útján, és kellő információt szerezzenek a különböző területekről, hogy ki tudják választani az általuk leginkább preferált területet. 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05