Vodafone: Hőkamera segítheti a vállalatokat a járvány idején

forrás: Prím Online, 2020. május 17. 14:45

A Vodafone Magyarország IoT megoldásai között immár elérhető a Konica Minolta hőkamerája, amely nagy segítséget jelenthet a jelenlegi helyzetben azoknak a vállalatoknak, akik nem tudtak átállni a teljes home office működésre vagy viszonylag nagy ügyfélmozgás jellemző a telephelyükön. Ezen vállalatok esetében különösen fontos, hogy lépéseket tegyenek dolgozóik és ügyfeleik egészsége és védelme érdekében. A hőkamerával egy olyan elsődleges védelmi vonalat állíthatnak fel, melynek köszönhetően csak indokolt esetben lesz szükség tényleges testhőmérséklet mérésre. A rendszert elsőként a Würth szerelte fel budaörsi telephelyén.

A vállalkozások példátlan nehézségekkel néznek szembe a világjárvány miatt. Aki tehette, teljes egészében home office működésre tért át, ugyanakkor vannak olyan iparágak, ahol ez nem volt megvalósítható. Ezeknek a vállalatoknak komoly lépéseket kell tenniük az alkalmazottak és ügyfeleik biztonsága érdekében. Ennek egyik eleme lehet a dolgozók és a külső partnerek rendszeres ellenőrzése, mellyel idejében kiszűrhetők az esetlegesen lázas személyek. Erre kínál megoldást a Vodafone Magyarország legújabb IoT megoldása, ami a Konica Minolta hőkameráját használja. A kamerának köszönhetően a tényleges testhőmérséklet mérésre csak indokolt esetben van szükség, folyamatosabbá, akadálymentesebbé téve ezzel a normál munkamenetet.

 

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a koronavírus járvány miatt a vállalkozásoknak eddig nem tapasztalt kihívásokkal kell szembenézniük, ezek közé tartozik a munkavállalók, ügyfelek, és partnerek rendszeres egyészségügyi ellenőrzése is, hiszen ez nagymértékben hozzá tud járulni a vírus terjedésének megakadályozásához. A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben minden lehetséges módon segítse és megkönnyítse a partnerei életét. Ennek részeként mostantól elérhető vállalati IoT megoldásaink között a Konica Minolta hőkamerája és a hozzá kialakított rendszerünk.” – mondta el Király István, a Vodafone Magyarország Vállalati Szolgáltatások Üzletág Vezérigazgató-helyettese. 

 

 

A Vodafone Magyarország szolgáltatásai között elérhető hőkamerát elsőként a Würth Szereléstechnika Kft. vette igénybe, akik a kamera mellett kontroll eszközként kézi hőmérős ellenőrzést is végeznek az összes dolgozón a budaörsi telephelyre való belépéskor. Ezzel a beiktatott védelmi vonallal biztosítják raktáruk és irodai dolgozóik védelmét a koronavírustól. 

 

„A jelen járványügyi helyzetben minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy cégünk működése egészségügyi szempontból is biztonságos maradjon. Erre kínál számunkra gyors és hatékony megoldást a Konica Minolta hőkamerája. Az érintés nélküli hőmérőmodul segítségével nem csak a cégközpontban dolgozókat tudjuk ellenőrizni, hanem mindenkit, aki az épületbe belép. Ezzel is segítve a fertőzésveszély csökkentését.”  – fűzte hozzá Csapó Gergely, a Würth Szereléstechnika Kft. operatív vezetője.

 

 

A Thermal Radiometry technológiával rendelkező kamera képes a pixel pontosságú felületi hőmérséklet mérésére, kifejezetten magas – akár 0,3 °C – pontossággal. A kamera beltéren, a telephelyek előterében vagy a folyosóra felszerelve 1-5 méter távolságból képes felmérni az adott tárgy vagy személy hőmérsékletét. A rendszer megfelelően konfigurálva képes jelzést adni a személyzet számára, ha a belépő vendég vagy dolgozó hőmérséklete meghaladja az előre beállított értéket. A beállított értéktől eltérő – magasabb mért érték - esetében automatikus hangjelzést ad ki a rendszer, de az értesítés történhet egy, a számítógépen felugró ablak vagy e-mail formájában is. Az illetékes személyzet így időben tudomást szerezhet az esetlegesen fertőzött belépőkről, megkezdve az azonnali elkülönítést és a megerősítő, kézi lázmérést. Az adatkommunikáció vezetékes internet vagy ipari router segítségével működik, de igény esetén mobilkapcsolattal is üzemeltethető.

 

A kamera felhasználási lehetőségei számos területre kiterjednek. Az eszköz két szenzorral rendelkezik: egy hőmérsékletet mérő „Thermal Radiometry” szenzorral és egy normál, 6Mpixel felbontásúval, mely vizuális megerősítést is adhat az adott tárgyról vagy személyről. A kamerák képesek bármilyen felület hőmérsékletének mérésére, ezáltal a preventív tűzjelzésre, bizonyos eszközök hevülése esetén. A thermal megoldás alkalmas lehet ezen felül összefüggő kerítéshatárok figyelésére, ahol a kamerától akár több száz méterre lévő behatolóról is képes riasztást adni a rendszer.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09