Egyedülálló szakmai díjat hirdet a Magyar Marketing Szövetség

forrás: Prím Online, 2021. május 20. 12:50

A marketing legfontosabb feladata a gazdaság motorizálása, amely fenntartható és innovatív megoldásokat követel, mindebben kiemelt szerep hárul a jövő marketingeseire. A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) ezért életre hívta a Marketing Talent Award-ot, amelynek társalapítói a HEINEKEN Hungária Zrt. és a Magyar Telekom Nyrt., kiemelt támogatója pedig a Provident Pénzügyi Zrt. 

Az egyedülálló díj célja egyrészt, hogy a fiatal tehetségek és a márkák közötti párbeszéd kialakulásával egy szemléletformáló folyamat induljon útjára, másrészt, hogy minden évben egy társadalmilag is kiemelten fontos témában találják meg a legjobbakat. Idén fenntarthatósági vállalati briefek mentén született pályamunkákat vár a zsűri, július 30-ig. A legjobban szereplők között két fődíj és egy különdíj talál gazdára.

 

A harmincéves Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) elkötelezett a marketing szerepének és értékteremtő képességének hirdetésében, és megalakulásától kezdve feladatának tekint minden olyan értékteremtő ágazati, szakmai / edukációs, közösségi, illetve orientációs / minősítési tevékenységet, amellyel közvetlenül vagy közvetve segítheti a szakma megbízói, illetve szolgáltatói oldaláról érkező piaci szereplőinek előrelépését, fejlődését. A szakmai projekteket megvalósító szervezet folyamatos célkitűzésének tekinti, hogy évről évre egyre több tartalommal, eseménnyel tudjon tagjai és az érdeklődők számára eligazodást és segítséget nyújtani a minél színvonalasabb továbbfejlődés érdekében. "Hisszük, hogy a marketing időszerűbb, mint valaha: a szakma legfontosabb feladata a gazdaság motorizálása, amely fenntartható és innovatív megoldásokat követel" – mondja Hinora Ferenc, a szövetség elnöke. "Mindebben nagy szerep hárul a jövő marketingeseire – éppen ezért életre hívtunk egy egyedülálló szakmai díjat Marketing Talent Award néven, amelynek társalapítói a HEINEKEN Hungária Zrt. és a Magyar Telekom Nyrt., kiemelt támogatója pedig a Provident Pénzügyi Zrt, akiknek képviselői a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagjai is" - teszi hozzá az MMSZ elnöke.

 

 

A marketingkommunikációs szakmában a legtöbb szakmai díj a nagy ügynökségek, a multinacionális vállalatok, valamint az ezen szervezeteknél dolgozók kiváltsága, akiknek nagyobb szakmai háttér, tapasztalat és marketingbüdzsé áll a rendelkezésükre. A Marketing Talent Award küldetése éppen az, hogy megtalálja a jövő marketereit, teret adjon számukra, és a legjobbak szakmai továbbfejlődését támogassa. Célja, hogy a szakma csatlakozni tudjon a jövő tehetségeihez, valamint a fiatalok és a márkák közötti párbeszéd kialakulásával egy szemléletformáló tevékenység induljon el. "Nagyon büszkék és boldogok vagyunk, hogy kezdeményezői és első megvalósítói lehetünk a Talent Awardnak, hiszen folyamatosan keressük az új ötleteket, megoldásokat, és hiszünk abban, hogy a digitalizációval demokratizálódnak a lehetőségek és a tudás. Célunk, hogy a digitális lehetőségekkel egy jobb minőséget teremtsünk – ehhez keresünk olyan tehetségeket, akiknek van gondolatuk, elképzelésük és ambíciójuk a világunkban jelen lévő kihívások megoldásairól" - emeli ki Kovács András Péter, Szegmens Kommunikációs Vezető / TELEKOM, Elnökségi Tag / MMSZ.

 

A díj célja továbbá az is, hogy minden évben egy társadalmilag is kiemelten fontos témában találja meg a legjobb kampányterveket, kreatív koncepciókat, valamint a megvalósításra alkalmas márkaaktivitásokat; idén fentarthatósági vállalati briefek mentén született pályamunkákat vár a zsűri. "Vezetőként hiszek abban, hogy a tehetség-utánpótlás biztosítja a hazai ügyféloldali marketingszakma fenntartását – és minthogy a HEINEKEN Hungária számára is kiemelten fontos a fenntartható működés, az innovációk, valamint a kollégák fejlesztése, ezen egymást erősítő szinergiák mentén választottunk témát a Marketing Talent Award programhoz is, amelyre nagyon büszkék vagyunk" – mondja Balogh Barbara, Marketing és Kereskedelmi Marketing Igazgató / HEINEKEN, Elnökségi Tag / MMSZ.

 

A Marketing Talent Award a zsűrizési módszer tekintetében is különbözik a többi szakmai díjtól. A pályázatok benyújtását követően a pályázók egy kiválasztási folyamatban is részt vesznek, ahol Assessment Center keretében, egyéni és csoportos feladatok, illetve személyiség / kompetencia tesztek kitöltése során bizonyítják talpraesettségüket, mutatják meg készségeiket, képességeiket. A pályázatokat július 30-ig várják, majd a Marketing Talent Award pályázási és kiválasztási folyamata során legjobban szereplők között két fődíj és egy különdíj talál gazdára a HEINEKEN, a Magyar Telekom, valamint a Provident jóvoltából. A díjakat a Marketing Summit-on, szeptember 16-án adják majd át. "A Marketing Talent Awardon mindenki nyertes, a végeredménytől függetlenül. Kiváló alkalom mindkét fél számára a kapcsolatépítésre. A pályázók kockázatmentesen mérhetik fel, mennyire képesek a megszerzett elméleti tudást a gyakorlatba átültetni. A pályázatot kiíró márkák számos értékes, a pályázók életkorából adódóan újszerű gondolathoz, ötlethez juthatnak a társadalom egészének fontos témában, amely az idei évben a fenntarthatóság" - véli Fülöp Gábor, Marketing Igazgató / PROVIDENT, Elnökségi Tag / MMSZ.

 

"Nem vagyunk egyedül azzal a nézetünkkel, amely szerint a marketing szerepe az, hogy motorizálja a gazdaságot, szolgálja a fenntartható üzleti növekedést – hangsúlyozza Hinora Ferenc, az MMSZ elnöke. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy Szövetségünk adhat teret a jövő marketingeseit kereső díjnak, hogy a fiatal generáció számára lehetőséget nyújtson a szakmai megmérettetésre. Hisszük, hogy a Marketing Talent Awardon keresztül minél több fiatal marketinges szakmai fejlődését támogathatjuk, és egy valóban szemléletformáló tevékenység indulhat így útjára" – emeli ki az MMSZ vezető tisztségviselője.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05