1,7 milliárd forint állami támogatást kapott a Rolls-Royce Magyarország

forrás: Prím Online, 2023. június 13. 09:54

1,7 milliárd forint összegű állami támogatást kapott a Rolls-Royce annak érdekében, hogy a vállalat tovább folytathassa kutatási és fejlesztési programjait, illetve hogy mérnöki megoldásaival forradalmasítsa a teljesen elektromos és hibrid-elektromos légiközlekedést. A Nemzeti Befektetési Ügynökség, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium által biztosított pályázati támogatásnak köszönhetően további 20 új munkahely nyílik mérnökök számára a vállalat budapesti telephelyén, ahol a fenntartható repülés jövőjét formáló technológiai megoldásokon dolgoznak.

A hároméves támogatási program Magyarország Kormánya elkötelezettségét mutatja olyan mérnöki csúcstechnológiák hazai fejlesztése iránt, amelyek élénkíthetik a hazai gazdaságot.

 

A nemzetközi Rolls-Royce Electrical üzleti szervezet részeként a Rolls-Royce Magyarország mérnökei munkájukkal olyan energiaelosztó- és hajtásrendszerek fejlesztését végzik, amelyek a fejlett légiközlekedés piacát alapjaiban formálják majd újra. A Rolls-Royce jelenleg mintegy 120 főt foglalkoztat budapesti irodájában.

 

 

A Rolls-Royce Electrical már bizonyította fejlett mérnöki technológiáit olyan kísérleti programokban, mint a H3PS négyüléses repülőgépének fejlesztése, ahol a világon egyedülálló párhuzamos hibrid-elektromos hajtásrendszer és teljesítményelektronika tervezéséért a magyar csapat volt a felelős.

 

Sara Poxon, a Rolls-Royce Electrical üzemeltetési igazgatója elmondta: „Nagyon örülünk a magyar kormány támogatásának, ami egy újabb elismerése annak, hogy a fenntartható technológiai megoldások átformálják majd a fejlett légiközlekedés piacát. Zöldebbé, csendesebbé és gazdaságosabbá válik az utazás és az áruszállítás a városon belül, a városok, illetve a jelenleg még elszigetelt régiók között.


Magyarországon egy kimondottan erős mérnöki kompetenciákra épülő tudásközpontot építettünk ki és fejlesztünk tovább a jövőben. A támogatással növelhetjük versenyképességünket, és tovább tökéletesíthetjük a teljesen elektromos és hibrid-elektromos légijárművekbe fejlesztett rendszereinket. Mindez elősegíti, hogy felgyorsítsuk azokat a technológiai áttöréseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a Rolls-Royce hozzájáruljon, hogy 2050-ig a teljes légiipar karbonsemleges legyen.”

 

 

Balázs Gergely György, a Rolls-Royce Magyarország ügyvezető igazgatója hozzátette: „Munkánkkal arra összpontosítunk, hogy fenntarthatóvá tegyük a repülést. A Rolls-Royce Magyarország mérnökei korábban jelentős mérföldköveket értek el a teljesen elektromos és hibrid-elektromos rendszerek fejlesztésében. A vállalat mérnöki csapata éppen ezért kulcsfontosságú szerepet tölt be a jövő repülését forradalmasító technológiai megoldások fejlesztésében.

 

Bízunk abban, hogy még több tehetség csatlakozik hozzánk, és a jövőben velük együtt dolgozhatunk tovább a repülés villamosításán. Magyarország Kormánya támogatásával egyúttal azon törekvésünket is elismeri, hogy biztosítjuk a mérnöki kiválóságokat és támogatjuk a légiipart a karbonsemleges működés elérésében.

 

Azzal, hogy együttműködünk a kormánnyal, ipari partnerekkel, egyetemekkel és kutatóintézetekkel, valamint szakmai szervezetekkel olyan mérnöki megoldásokat tudunk létrehozni, amelyekre a fejlett légiközlekedés piacának egyre inkább szüksége van.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14