Az ország legnagyobb ördöglakat-tárlata a Neumann Társaság Informatika Történeti Kiállításán

forrás: Prím Online, 2023. június 13. 18:45

Minden korábbinál részletesebb időszaki tárlat nyílt a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában, a Neumann Társaság Informatika Történeti Kiállításán, ahol több száz különböző logikai játék tekinthető meg, ezzel átfogó képet kapunk a különböző típusokról, a leghíresebb tervezőkről, gyűjteményekről és az ördöglakatok történetéről is. 

Játszani mindenki szeret, a játék kikapcsol, a játék feltölt, sőt: játék közben lehet a legkönnyebben tanulni. A Kézzelfogható logika című időszaki kiállítás olyan világba enged bepillantást, ahol a játék a fentieken túl gondolkodtat is. A tárlaton több száz különböző logikai játék tekinthető meg, az interaktív sarokban pedig számos játékot ki is próbálhatnak az érdeklődők. 

 

 

Az időszaki kiállításon négy elhivatott magángyűjtő – Bozóki Sándor, Gál Péter, Prémecz Gergely és Vígh Viktor – ördöglakatjait lehet megtekinteni, így a tárlat átfogó képet ad az ördöglakatok különböző típusairól, a leghíresebb tervezőkről, gyűjteményekről és az ördöglakatok történetéről is. Magyarországon ekkora gyűjteménynek helyet adó kiállítást a logikai játékok ezen altípusából korábban még sosem rendeztek.

 

 

Az ördöglakat-kiállítást 2024. február 29-ig lehet díjmentesen megtekinteni a szegedi Szent-Györgyi Albert Agora földszintjén, illetve két emeletén. Az #neumann120 emlékév kapcsán érdemes felkeresni a nyitvatartási időben belépődíjjal látogatható Informatika  Történeti Kiállítást, hiszen itt az idén 120 éve született Neumann János szellemében az informatikatörténet mérföldköveit, a Neumann-elvű számítógépek generációit lehet megtekinteni. Az ördöglakat kiállítás jelentős része az ITK időszaki kiállítóterében csodálható meg.

 

 

Szegeden 2023. augusztus 28. és szeptember 4. között ugyancsak fókuszba kerül az informatika, hiszen itt zajlik majd a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia (IOI) több száz diák részvételével.

 

A #neumann120 emlékév kapcsán a Neumann Társaság egy dedikált honlapot indított, amely a www.neumann120.hu címen érhető el. Ezen az oldalon minden fontos információ megtalálható a 2023-as emlékév kapcsán zajló eseményekről, a Kaleidoszkóp menüpont alatt pedig Neumann János életéből fennmaradt vizuális emlékeket lehet böngészni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Seco honlapja az ügyfelek kezébe adja a hatékonyság erejét

A Seco weboldala új, úttörő funkcióval bővül, amely segítségével az ügyfelek azonnal összehasonlíthatják a rendelkezésre álló lapkákat, így gyorsan megtalálhatják és megrendelhetik a jelenlegi szerszámaiknak megfelelő, illetve az azoknál akár kiválóbb cseretermékeket a Seco kínálatából.

2024. május 2. 19:14

Magyar klíma-körkép: a többség klíma nélkül várja a kánikulát

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 17:48

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14