Megjelent az IAB Hungary Programmatic Kisokos 2023-as kiadványa

forrás: Prím Online, 2023. december 12. 10:08

Mi az a waterfall modell, és mi a baj vele? Mi az a header bidding? Milyen alapvető targetálási taktikák léteznek? És mekkorára nőhet az automatizált hirdetések piaca? – többek között ezekre a kérdésekre is választ ad a hazai programmaticot már használó vagy azzal még csak ismerkedő szereplőket segítő Programmatic Kisokos 2023 kiadvány, amely mától az iab.hu weboldalán teljes terjedelmében elérhető.

Magyarországon először az IAB Hungary Programmatic Munkacsoportja készített 2017-ben a programozott médiavásárlást részletesen bemutató, minden marketinges számára hasznos útmutatót. A digitalizáció terjedése és a transzparencia iránti növekvő igény azonban az elmúlt években további lendületet adott a hazai programmatic ökoszisztéma számára, ezért a helyzetre reagálva a munkacsoport is frissítette kiadványát. 

 

 

“A hazai automatizált hirdetések fejlődése vitathatatlan, az eddigi növekedést is számos kihívás és lehetőség határozta meg. Az ezzel járó változások kapcsán aktualizáltuk a kiadványunkat, amely az idei évre a kétszeresére bővült. Megőriztük benne a korábbi alapokat, kiegészítettük azokat az iparág aktuális trendjeivel, de olyan kérdéseket is körbejártunk, mint például azt, hogy milyen jogszabályoknak kell megfelelni, mi várható a cookieless világ után és milyen megoldások lehetnek a helyzetre” – fogalmazott Zsatkulák István, a Programmatic Munkacsoport vezetője, miközben hozzátette, a kiadvány anyagát úgy állították össze, hogy tapasztalattól és tudástól függetlenül mindenkit segítsen elkalauzolni a programmatic világ összetett rendszerében. 

 

A Programmatic Kisokos 2023 kiadványban kibővült a legfontosabb definíciókat gyűjtő fogalomtár és olvasói többek között már az alábbi témákban is elmélyedhetnek:

● Hogyan alakult a programmatic piac 2019 és 2022 között? Mennyit költöttek automatizált módon a hirdetők?

● PPC vagy programmatic? Hol van szerepük a médiamixben?

● Mi az a brand safety? 

● Miért szükséges az Ad Verification, és mit vizsgál?

● Milyen formátumokkal lehet hirdetni programmaticban, és egyáltalán kinek, mikor, milyen célok elérésére ajánlott az automatizált hirdetés?

 

A megújult 2023-as Programmatic Kisokos minden piaci szereplő számára szabadon elérhető az IAB Hungary Dokumentumtárában. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36