Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

forrás: Prím Online, 2024. április 1. 22:27

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

Az autofejlesztes.hu széles kínálatában felnitisztítók, autósamponok is kaphatóak, amelyekkel hatékonyan elvégezhető a tisztítás.



 

Miért szükséges a felniket tisztítani?

 

Kosz, sár, por, fékpor, szennyeződések sokasága – a felni kap szinte szó szerint hideget-meleget az utakon. Az autó fényezése pedig folyamatosan ki van téve a levegőben lévő szennyeződéseknek, apró kis rovaroknak. A probléma pedig egy idő elteltével szinte a fényezésbe ivódik, és egyre nehezebben távolítható el a sok szennyeződés.

 

Mindezek a folyamatok korrózióhoz és egyéb károkhoz is vezethetnek, károsíthatják a felületet, és akár a fékek hatékonyságát is csökkenthetik. Éppen ezért kell odafigyelni a tisztításra és gondozásra a felnik területén is – hiába lesz “úgyis” koszos megint. Na és persze esztétikai szempontból sem érdemes elhanyagolni.

 

Autósampon és felnitisztítók használata

 

Az autósampon jó alternatíva, de fontos tisztában lenni vele, hogy egyedül nem biztos, hogy elbír azzal a sok szennyeződéssel, ami a keréktárcsán keletkezik. A felnitisztítók viszont extra erős tisztítószerek, olyan savakból állnak, amelyek hatékonyan távolítják el a kátrányt, bitument és egyéb lerakódott maradványokat. 

 

De nem mindegy, milyen savval dolgozik és milyen kerékről van szó – hiszen el is színezheti vagy fakíthatja azt. A jó hír, hogy léteznek olyan savmentes tisztítók is, amelyek a legérzékenyebb kerekekre is bátran alkalmazhatóak – anélkül, hogy több kárt okoznánk, mint hasznot.

 

Milyen típusú tisztítókat vásároljunk?

 

Többféle hatékony felnitisztító is található a piacon. Ezek a típusok többnyire rendkívül erősek, eltávolítják a legmakacsabb beégett fékport és egyéb szennyeződéseket is. Egyes szerek a króm, polírozott és galvanizált felnikre sem jelentenek veszélyt. Kíméletesek a felnihez, a kerék futómű alkatrészeihez, a fényezésben sem tesznek kárt, és akár az újbóli lerakódás esélyét is csökkentik.

 

Az autofejlesztes.hu széles kínálatában a leghatékonyabb tisztítószerek szinte bármelyike fellelhető, de több ezer egyéb autófelszerelési és autóápolási termék is kapható – az ablaktörlő lapátoktól kezdve egészen az üléshuzatokig. Minden, ami nem szükséges közvetlenül az autó működéséhez. Utazási kiegészítők, dísztárcsák, autóápolási termékek, szivargyújtó elosztók, otthoni javítási vegyiáruk, mint pl. ipari ragasztók, fém ragasztók, betonragasztók, speciális műanyag ragasztók, 1-2 komponensűek. Vadriasztók, sebességváltó gombok, kürtök dudák, izzók, autóponyvák, motorponyvák – minden megtalálható itt!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14