Az ABB új megoldást vezet be a sörgyártás hűtési fázisában

forrás: Prím Online, 2024. július 1. 16:07

Az ABB Ability BeerMaker intelligens folyamatautomatizálási megoldás bevezetését követően az ABB a felfűtési fázis után a sörfőzési folyamat hűtési fázisához is bevezette technológiai megoldását, ezzel támogatva a sörfőzdék működési hatékonyságát és a digitális megoldások alkalmazását. Az ABB sörfőzőmestere egy több tudományágat felölelő szakértői csapattal együtt fejlesztette ki a megoldást.

 

• A sörgyárspecifikus ABB Ability BeerMaker nevű, hűtési fázishoz készült intelligens folyamatautomatizálási megoldás javítja a biztonságot és a minőséget, illetve növeli a termelékenységet és a működési hatékonyságot.

• A teljes sörfőzési folyamat összekapcsolhatóságának megteremtése fenntartható víz- és energiafelhasználást tesz lehetővé, és elősegíti a sörfőzdék eredményes digitalizációját.

• A sörfőző csapatok a modern felületeknek és az intuitív adatoknak köszönhetően jobb döntéseket tudnak hozni a megfelelő időpontokban.

 

A sörfőzési folyamat hűtési fázisa a következő folyamatokat foglalja magában: az erjesztést és az érlelést, az élesztő kezelését, a szűrést, a szűrtsör-tartályok (BBT) felügyeletét, a helyben zajló tisztítást (CIP) és az összes másodlagos folyamatot. Ezek azok a szakaszok, amelyekben receptúramódosítások és új ízek próbálhatók ki, ami különösen fontos a sörfőzők számára. Az ABB moduláris automatizálással, digitális funkciókkal, szimulációs technológiával és fejlett folyamatirányítással (APC) biztosítja, hogy a megoldás segítséget nyújtson az ügyfelek jelenlegi kihívásainak leküzdésében, és megnyissa az utat a jövőbeli fejlesztések előtt.

 

 

Ez olyan megoldást kereső ügyfelek számára kedvező, amellyel javítani és optimalizálni tudják a folyamatokat, csökkenthetik az energia- és vízfogyasztást, valamint növelhetik a termelékenységet. A megoldás az ABB Ability System 800xA DCS elosztott vezérlőrendszeren alapul.

 

Az elsősorban sörfőzdékre fókuszáló ABB Ability BeerMaker olyan kész és tesztelt mesterreceptek, folyamatok, sablonok és objektumok technikai csomagját nyújtja a felhasználók számára, amelyek különböző konfigurációs/receptparaméterek és vezérlési sémák segítségével könnyen az igényeikhez igazíthatók. A sörfőzők így hatékony gyártási eszközhöz jutnak, amely nem szab korlátokat a gyártási ütemtervüknek vagy a kreativitásuknak.

 

Az új megoldás kulcsfontosságúnak bizonyul majd a kreatív és speciális sörkészítés, valamint a bevált sörfőzési folyamatok támogatása terén.

 

 

„Tisztában vagyunk vele, hogy a minőség és a konzisztencia a legfontosabb tényezők közé tartozik a sörfőzők számára” – mondta Gernut van Laak, az ABB globális élelmiszeripari megoldásokért felelős vezetője. „Európában és világszerte egyre gyorsabban bővül a söripar, így minden eddiginél nagyobb prioritást élvez a sörgyártás hatékonyságának növelése. Ezért elengedhetetlen, hogy innovatív módszereket találjunk, miközben fenntarthatóbb módon és alacsonyabb állásidővel tudunk dolgozni.”

 

„A sörfőzdéknek továbbra is szükségük lesz a technológusok támogatására folyamataik fejlesztéséhez. Örömünkre szolgál, hogy automatizált megoldásunk beépített digitális képességeket kínál mind a digitális ikerrendszerekhez (a receptek teszteléséhez), mind a fejlett folyamatirányításhoz (APC), ami együttesen hatékonyabbá teszi a sörgyártást.”

 

A BeerMaker hűtési fázishoz kapcsolódó funkciója 2024 januárjától érhető el. Ez kulcsfontosságúnak bizonyul majd a kreatív és speciális sörkészítés, valamint a bevált sörfőzési folyamatok támogatása terén.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI már nemcsak kopogtat a kapun, hanem bedöntötte tokostól

Az idén 35 éves KPMG Magyarország szakértői a kerek évfordulóhoz kapcsolódóan összefoglalták a jövő digitális irányait és azt, hogyan tudnak mindehhez a vállalatok sikeresen kapcsolódni. Az AI jövőbemutató megoldásai jelentősen átalakítják a szakmákat, a vállalati középvezetők hatékonysága akár 40-50%-kal is javulhat. A KPMG saját AI-fejlesztéseit először saját szervezetén belül teszteli, amellyel például a dokumentumkezelési hatékonyság is jelentősen javul.

2024. július 3. 16:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43