A technológia etikai kérdéseire is fókuszál a Huawei nyári női vezetőképzője

forrás: Prím Online, 2024. július 25. 17:25

Az összes EU-s tagországból, valamint Ukrajnából és a Nyugat-Balkánról vesznek részt tehetséges fiatal nők az Európai Vezetői Akadémia által negyedszerre megrendezett, „Női vezetők a digitális korban” intenzív képzésen, amelyet ezen a héten tartanak Varsóban. 

A Huawei által indított program célja, hogy segítse a fiatal női vezetők boldogulását, és Európát a befogadó és fenntartható digitális jövőbe vezesse. Az egyhetes programon világszínvonalú szakértők és mentorok részvételével olyan témákat érintenek, mint az új technológiák, a fenntarthatóság, a kiberbiztonság vagy a vezetői készségek. A magyar színeket egy tervező építészmérnök hallgató képviseli.

 

Az Európai Vezetői Akadémia (European Leadership Academy – ELA) 2021-es alapítása óta rendkívüli érdeklődésnek örvend: több mint tizenkétezer jelentkezővel büszkélkedhet különböző programjaira. A képzésen részt vevő hallgatók háttere nagyon színes, orvosi, mérnöki, akár jogi, hiszen a részvételnek nem feltétele a műszaki tudás. Egyedülállóvá teszi a kezdeményezést, hogy nem csak a természettudomány, technológiai, mérnöki vagy matematikai (STEM-) háttérrel rendelkező hallgatókat célozza, esélyt ad mindenkinek a vezetői készségek elsajátítására. 

 

A Huawei rendkívül fontosnak tartja, hogy a nők aktív résztvevőivé váljanak az Európa versenyképességének növelését célzó terveknek. A vállalatnak az is küldetése, hogy segítse felszínre hozni a női tehetségekben rejlő potenciált, proaktívan támogassa őket a technológiai forradalom vezetésében. 

 

 

A jövőnket meghatározó témákkal foglalkoznak a fiatal tehetségek

 

A „Női vezetők a digitális korban” programot július 21–26. között tartják Varsóban, világszínvonalú szakértők, mentorok részvételével. A képzés moduljai számos fontos témát érintenek, többek között az új technológiákat és a fenntarthatóságot, a mesterséges intelligenciát, a kiberbiztonságot, valamint vezetői készségek, vállalkozási ismeretek, a globális együttműködés és projektmenedzsment-technikák elsajátítását. 

 

A képzés megnyitóján magas rangú női vezetők és mentorok, köztük üzleti felsővezetők és politikai döntéshozók biztatták a résztvevőket a lehetőségek megragadására. Selina Wen, a Huawei európai intézményeként felelős főképviselője arról beszélt, hogy a vállalatnál számos vezető pozíciót nők töltenek be. „A pénzügyi igazgatónk, a soros elnökünk és a kutatás-fejlesztés globális vezetője is csodálatos nő” – hangsúlyozta. 

 

Violeta Bulc, az EU közlekedésért felelős biztosa és Szlovénia volt miniszterelnök-helyettese értékes leckéket osztott meg a hallgatókkal az életről, és egy szebb jövő kialakítására buzdította őket: „A technológia gyönyörű, de eszköz, nem csak cél, ezért helyesen kell használni. A technológiának az emberiséget és ezáltal az életeinket kell jobbá tennie.”

 

Androulla Vassiliou, az EU oktatásért és egészségügyért felelős volt biztosa arról beszélt, hogy lépést kell tartani a gyors technológiai fejlődéssel. „Biztosként támogattam az oktatás megnyitását az új technológiák irányába. Azok az országok, amelyek nem követték tanácsainkat, rendkívüli nehézségekkel szembesülnek a világjárvány alatt, ami nagyon negatív következményekkel járt Európa-szerte sok diák számára.”

 

Ösztöndíjat kapnak a résztvevő hallgatók

 

A képzésen összesen 29 fiatal nő vesz részt. A független zsűri mind a 27 EU-tagállamból, Ukrajnából, valamint a nyugat-balkáni régióból egy jelentkezőt választott ki, hogy elsajátítsák a szükséges készségeket, amelyekkel boldogulhatnak a holnap világában. Mindannyian Huawei-ösztöndíjban részesültek, hogy részt vegyen a képzésen, ezzel élő megtestesítői a cég „Senkit nem hagyunk hátra” mottójának.

 

A képzés moduljai számos fontos témát érintenek, a többi között az új technológiákat és a fenntarthatóságot, a mesterséges intelligenciát, a kiberbiztonságot, valamint vezetői készségek, vállalkozási ismeretek, a globális együttműködés és projektmenedzsment-technikák elsajátítását. Az intenzív hetet mesterkurzusokon, vitákon és csapatmunkával töltik a résztvevők.

 

Az idei varsói, valamint a korábbi lisszaboni (2021), prágai (2022) és valenciai (2023) képzésekkel kapcsolatban itt találhat további információt. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IFA 2024-en a HONOR, a Qualcomm és a Microsoft újradefiniálta a mobilos AI-t

A HONOR az IFA 2024-en három úttörő mobil AI-megoldást mutatott be: Snapdragon X Elite platformokkal működő AI PC-t, az AI Agentet és az AI Deepfake felismerőt. A bemutatót egy gondolatébresztő panelbeszélgetés kísérte, amelyen részt vett George Zhao, a HONOR vezérigazgatója, Alex Katouzian, a Qualcomm Technologies, Inc. MCX részlegének csoport GM-je és Mark Linton, a Microsoft partnerkészülék-értékesítési alelnöke. Együtt vizsgálták az AI és a Snapdragon technológia összefonódását, és megvitatták, hogy ezek az innovációk hogyan alakítják a mobil AI jövőjét.

2024. szeptember 7. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33