HÉT: közös érdekek és egyéni törekvések fóruma

Megalakult a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. február 13. 14:23
Tizennyolc cég és szervezet részvételével megalakult a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT), mely a hírközlés területén a szolgáltatók, a fogyasztók és az önkormányzatok egyenrangú fóruma kíván lenni. A társadalmi szervezetet a megalakulás alkalmából az alábbi közleményt bocsátotta ki:
„A 2001. december 23-án hatályba lépett új hírközlési törvénnyel új korszakba lép a hazai hírközlés, valódi esély kínálkozik a versenyt támogató piacgazdaság érvényesülése számára.

Ezt felismerve, alulírottak elhatároztuk, hogy egy új, a liberalizált piaci körülményeket megfelelően tükröző, társadalmi szervezetet hozunk létre, amely a hírközlés területén a szolgáltatók, a fogyasztók és az önkormányzatok egyenrangú fóruma kíván lenni. Ezért a mai napon kimondtuk a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) megalakulását és elfogadtuk alapszabályát.

Célunk az, hogy a HÉT-ben a tagszervezetek egyenrangúsága érvényesüljön, megfelelő képviseletet kapjanak, véleményük, javaslataik szabadon, korlátozás nélkül juthassanak el az illetékes kormányzati szervekhez, a szakmai és a széles nyilvánossághoz. A HÉT részt kíván venni a hírközlési versenypiac szabályozásának kidolgozásában, ki fogja fejteni véleményét a szabályozási környezet gyakorlati hatásairól. A hazai hírközlési piac széles körét magába ölelő szervezet célja az, hogy a tagszervezetek véleményeinek HÉT-en belüli egyeztetése révén a közös érdekek mellett az egyéni törekvéseik is megfogalmazódhassanak.

A HÉT tagja lehet bármely jogi személyiséggel rendelkező szervezet, intézmény, gazdálkodó szervezet, önkormányzat, oktatási intézmény lehet, amely feladatának érzi, és tevékenyen részt kíván vállalni a hazai hírközlés fejlesztésében és eredményeinek a társadalom minden rétegéhez való eljuttatásában.

A HÉT alapszabálya szuverenitást és egyenlő elbírálást biztosít tagjai számára.

Részvételre hívunk minden olyan szervezetet, amely érdekelt céljaink megvalósításában és ez úton is elő kívánja segíteni a Hírközlési Törvény mindannyiunk számára hatékony működését.

További információ: Mojzes Imre, a HÉT elnöke: 06-30/919-9736

Alapítók:

Alsónémedi Önkormányzat

Antenna Hungária

Comconsult Bt.

EMKTV Kft.

Ericsson Távközlési Kft.

eTel Magyarország Kft.

GTS-Datanet Kft.

Hungaro Digitel Kft.

Magyar Posta Rt.

Mil-Org Kft.

Novacom Kft.

Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület

Pannon GSM Távközlési Rt.

PanTel Távközlési és Komunikációs Rt.

UPC Magyarország Kft.

V.R.A.M. Rt. – Vodafone

Westel Mobil Távközlési Rt.

Westel Rádiótelefon Kft.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50