Együttműködés a GPRS műsorszórás területén

Kollár Csaba, 2002. február 20. 21:22
Az Alcatel bejelentette, hogy a Compaq Computer Corporationnel és a Packet Videóval közösen fogja fejleszteni a különböző mobil-multimédiás szolgáltatásokat, így többek között a zenei és videoklipek GPRS-kompatibilis zsebszámítógépekre történő sugárzását is.
A megállapodás értelmében a vég-vég típusú mobil műsorszóró megoldások következő fejlesztési állomása az UMTS-kompatibilis eszközökre történő sugárzás lesz, ahol már a 384 kbps sávszélesség is elérhető. Ez – állítják szakértők – az egyik nagy lehetőség a nevezett cégek számára piaci pozíciójuk megerősítése érdekében, mivel az utóbbi időben a fogyasztók figyelme a szórakozást elősegítő vagy azt nyújtó szolgáltatások felé fordult.

A cannes-i konferencián a bemutató keretében a jelen levők megismerkedhettek a GPRS-kompatibilis Compaq iPAQ Pocket PC-vel, ezzel a parányi, de nagy tudású kéziszámítógéppel, valamint az erre tervezett zenei „étlapokkal” is. Az étlapokról választhatnak a felhasználók kedvük szerint zenei videót vagy videorészletet, melyet le is tölthetnek kommunikációs eszközükre, vagy megtekinthetnek azon. A rövidebb, kedvcsináló klipek (25 másodperc) ingyenesek, a teljes klipért azonban már fizetni kell.

Az Alcatel egyik vezetője, Jean-Philippe Haag sajtóközleményében kihangsúlyozta, hogy „ez a bemutató ékesen bizonyítja az Alcatel elkötelezettségét és szakmai tapasztalatát a telekommunikációs hálózatok és a telekommunikációs szoftverek integrációja területén. Az Alcatel, a Compaq és a Packet Video olyan közös fejlesztést mutatott be Cannes-ban, amely biztonságos, a fogyasztók által kedvelt valós idejű műsorközvetítést tesz lehetővé”.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55