GPRS kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: GPRS

Merre tart a Machine to Machine (M2M) technológia?

2001-ben a GPRS technológia nyitotta meg a kaput a gépek közötti kommunikáció, azaz az M2M megoldások értelmes alkalmazása előtt. Mára milliós nagyságrendben kommunikálnak gépek egymás között a magyarországi mobilhálózatokon. Az M2M megoldásokra mind üzleti mind lakossági oldalon erősödik az igény, az ötödik generációs (5G) mobilhálózatok pedig a 2001-es induláshoz hasonló mérföldkövet jelenthetnek az M2M megoldások elterjedésében. A felhasználási trendeket a nagy gyártók – mint például a Google vagy az Amazon – platformjaival való kompatibilitás határozhatja meg.

2019. október 23. 09:11

Mobil távfelügylet Telenor Hiperneten

Az első magyar érintőképernyős GPRS mobiltelefon hátterében egy országos lefedettséggel rendelkező diszpécserhálózat áll. Bármilyen probléma esetén a rászorult személy gombnyomással riaszthatja a központot, ahol a szolgálatos diszpécserek intézkednek a további lépésekről.

2011. szeptember 8. 15:09

Magyar Termék Nagydíjat nyert az első magyar érintőképernyős GPRS mobiltelefon

Az első magyar érintőképernyős GPRS mobiltelefont – „Vario Medcare” néven – idén mutatta be a MOHAnet Mobilsystems Zrt. a Medcare Classic utódaként. Az új készülék rövid idő alatt több szakmai elismerésben is részesült, tegnap pedig az elődmodell 2008-as sikerét megismételve elnyerte a tizenegyedik alkalommal kiírt Magyar Termék Nagydíjat. A Vario Medcare a legfőbb elismerés mellett az Informatikai Nívódíjat is bezsebelte. A díjakat Havasi Zoltán, a MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatója vette át 2011. szeptember 1-én a Parlament Felsőházi Termében.

Kulcsszavak: MOHAnet GPRS
2011. szeptember 2. 12:02

A gép-gép közötti kommunikációra épít a MOHAnet

A magyar magántulajdonban lévő, gép-gép közötti mobiltechnológiával foglalkozó MOHAnet Mobilsystems Zrt. az idei első negyedévében 34 százalékkal növelte árbevételét a tavalyi év hasonló időszakához képest: a cég tavaly 350 millió forint árbevételt, és 41 millió forint adózás előtti eredményt ért el.

Kulcsszavak: GPRS M2M
2011. június 6. 08:39

Nő az igény a gép-gép közötti kommunikációs szolgáltatásokra

A magyar piacon napjainkban 500-600 ezer gép-gép közötti kommunikációt lehetővé tevő jelzőkészüléket használnak aktívan, ugyanakkor a becslések szerint tizenöt éven belül 30-40 millió M2M kapcsolat jöhet létre, de az igények akár a 70-100 milliót is elérhetik.

Kulcsszavak: +céginfo GPRS
2011. március 7. 11:13

GPRS-modem a laptopról való mobilozáshoz

Egy német gyártó bemutatott egy GPRS-modemet, amelyet ha noteszgépre csatlakoztatunk, akkor alkalmas lesz a laptop a mobilozásra, internetezésre.

Kulcsszavak: notebook mobilszolg GPRS modem
2007. július 11. 20:41

Calypso vezeték nélküli Wi-Fi/GSM-GPRS telefon

A mobilhasználók képesek lesznek kétoldalú, valós idejű videókonferenciákat és internetes telefonhívásokat szervezni a helyi vezeték nélküli hálózatokon, vagy átváltani a mobilhálózatra, amikor kikerülnek a helyi hálózat hatóköréből.

2005. május 19. 15:33

A Netsize GPRS szolgáltatása kiküszöböli a nemzetközi barangolási díjat

A Netsize ma bejelentette, hogy elindítja Smart Access nevű szolgáltatását, amely a cég nemzetközi GPRS hálózatán alapuló gép-gép közötti üzenetkezelő szolgáltatás. A szolgáltatásnak köszönhetően a beépített SIM-kártyával rendelkező gépek kapcsolatba léphetnek a világon bárhol máshol található gépekkel, illetve informatikai rendszerekkel.

Kulcsszavak: Netsize GPRS
2005. február 11. 20:30

T-Mobile: új internetcsomag és gyorsabb mobil-adatátvitel

A T-Mobile GPRS 300 néven december 1-jétől a mobilinternetet rendszeresen használó ügyfeleinek új előnyös díjcsomagot vezet be, és 2004. december végére az EDGE-lefedettség megtöbbszörözésével Budapest majdnem egész területén nagyobb sebességű mobil-hozzáférést kínál a világhálóhoz.

Kulcsszavak: EDGE T-mobile-hu GPRS
2004. október 28. 13:20

IP-alapú hálózat-független adatátviteli technológiát próbált ki a Nokia és az NEC

A Nokia és az NEC sikeresen befejezték egy olyan új internetes protokollon alapuló technológia tesztelését, amelynek révén különböző tartalmak oszthatók meg eltérő infrastruktúrán alapuló hálózatok és eszközök között.

2004. szeptember 16. 09:55

Tisztességtelenül korlátozta a Vodafone a GPRS internetet

A Bíróság elsőfokon kimondta, hogy a Vodafone GPRS internetszolgáltatására vonatkozó, 2003. februári Általános Szerződési Feltételek módosítása az adatforgalmi korlátozás vonatkozásában tisztességtelen volt az előfizetőkkel szemben, és ezáltal érvénytelen.

Kulcsszavak: OFE NETÉRT jog GPRS Vodafone-hu
2004. július 8. 21:44

Pannon GSM: gyorsan bővül a mobilinternet-használat

A hívások fogadásán és kezdeményezésén túlmutató, korszerű szolgáltatások, a WAP- és internethasználat iránti igény folyamatosan nő a mobilhasználók körében.

Kulcsszavak: WAP GPRS Pannon GSM
2004. május 27. 19:12

WiFi-GPRS roaming szolgáltatást tesztel a brit mentőszolgálat

Közel kétéves várakozás után végre a gyakorlatban is kezd megjelenni a helyi (WiFi) és szélesebb körű (GPRS) vezeték nélküli szélessávú hálózatokat automatikusan felváltva használó mobiltechnológia.

Kulcsszavak: GPRS egészségügy Wi-Fi
2004. április 24. 21:33

2004 a rádiós és webtelefon-technológiák sikeréve lesz?

A szakterülethez csatlakozó korábbi négy rövidítéshez - a Wi-Fi, Bluetooth, GPRS, 3G jelszavakhoz - mostanában egy újabb is jött, a még erősebb bitcsöveket szolgáltató és ráadásul nagyobb hatótávolságú WiMax.

2004. február 8. 20:58

Olcsóbb WAP és GPRS csomagok, változatlan akciós tarifa a Westelnél

A Westel a tavaly februárban egy éves időtartamra meghirdetett akciós GPRS árainak változatlanul hagyása mellett WAP Plusz és Internet Plusz/WestelNet Plusz néven az eddigieknél is kedvezőbb csomagokat vezet be.

Kulcsszavak: WAP GPRS Westel MTR mobilszolg
2004. január 30. 11:19

Vodafone - 3G-s adatkártya laptopokhoz

A Vodafone UK bejelentette, hogy elkezdte a tesztértékesítését a 3G mobiltartalommal felruházható laptopokhoz használható adatkártyáknak. A Vodafone az első olyan szolgáltató Angliában, amelyik megjelenik ezzel a kártyával.

Kulcsszavak: Vodafone GPRS notebook
2004. január 28. 20:32

WiFi a francia szuperexpresszeken

A francia vonatszolgáltató, az SNCF jó úton halad afelé, hogy már a közeljövőben nagy sebességű, vezetéknélküli WiFi kapcsolatot biztosítson szupergyors vonatain elsősorban az üzleti felhasználók számára.

Kulcsszavak: utazás GPRS Wi-Fi
2004. január 12. 18:42

Tv-adás Angliában vezeték nélküli telefonokra

A Channel 4 interaktív-divíziója, a 4Interactive és az Endemol UK bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötnek a Vemotionnal, így már a közeljövőben tv-adást sugároznak a GPRS (2,5G) telefonokra.

Kulcsszavak: mobiltelefon GPRS
2004. január 7. 21:49

Folyamatos MP3 sugárzás mobiltelefon-tulajdonosoknak

A svájci központú gyártó, a Smartdata bejelentette, hogy olyan eszköz forgalmazását kezdi el 2004 elején, amelyik folyamatos MP3 sugárzást biztosít GPRS kapcsolaton keresztül a mobiltelefon-tulajdonosok számára.

Kulcsszavak: mobilszolg zene GPRS mp3
2003. december 20. 19:12

Samsung: vezeték nélküli rendszerek az olimpiára

A Samsung vezeték nélküli információs rendszereket fejleszt a 2004-es athéni olimpiai játékok hatékonyabb, költségkímélőbb és biztonságosabb lebonyolításához.

2003. december 8. 13:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

Ikonikus sporteseményekből – mint például az olimpia vagy a foci bajnokságok – idén nyáron sem lesz hiány. A szurkolók alig várják ezeket az eseményeket – nincsenek ezzel másként a kiberbűnözők sem, bár őket a versenyszellem vagy a közösség érzése a legkevésbé sem érdekli. A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai sportegyesületek, -események vagy a szurkolók voltak.

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

Június 10-én délután 3-kor kezdetét veszi a 2024. évi Startup Safari Budapest. A másfél napos rendezvény június 11-én is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. Az esemény célja, hogy összekapcsolja a startup közösség tagjait, inspirálja az új innovációkat és elősegítse a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínál a résztvevők számára, hogy betekintést nyerjenek a legújabb technológiai fejlesztésekbe és üzleti trendekbe.

2024. június 10. 11:40