NEC kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: NEC

A NEC az elsők között vezet be Haswell alapú noteszgépet

A NEC június elején az elsők között vezet be Haswell processzor alapú noteszgépet, melynek több műszaki jellemzőjét már most bemutatta. Az új noteszgép az Intel negyedik generációs Core processzorán (kódneve: Haswell) alapul és a június elején (június 3-8) megrendezésre kerülő Comdex 2013 kiállítás (Taiwan, Taipei) első napján mutatkozik be.

Kulcsszavak: notebook NEC
2013. május 14. 11:34

Közös vállalatot alapított a Lenovo és a NEC

A kínai Lenovo és a japán NEC számítógép gyártó közös vállalatot alapít Japánban. A Lenovo Group Ltd. 51 százalékos, a NEC Personal Products Ltd. 49 százalékos részesedéssel rendelkezik majd a NEC Lenovo Group Japan vállalatban.

Kulcsszavak: +céginfo NEC Lenovo
2011. január 28. 09:47

Lenovo-NEC egyesülés a láthatáron

A Nikkei gazdasági napilap értesülése szerint a két vállalat versenyképességének javítását szem előtt tartva jutott arra, hogy egyesítik fejlesztési és gyártási kapacitásaikat, valamint beszerzési csatornáikat és így veszik fel a versenyt a személyi számítógépek világpiacán vezető Hewlett-Packard amerikai gyártóval.

Kulcsszavak: +céginfo NEC Lenovo
2011. január 24. 08:51

Számítási felhőbe telepített IFS Applications megoldás világszinten elérhető szolgáltatásként a NEC-től

Az NEC Corporation és az IFS bejelentette, hogy szövetségüket kibővítve szolgáltatásként is elérhetővé teszik az IFS Applications integrált vállalatirányítási (ERP) rendszert az NEC felhőalapú adatközpontjából.

2010. november 16. 16:47

NEC szoftver a kalóz videómásolatok ellen

Az NEC egy olyan szoftvert fejlesztett ki, amely villámgyorsan alig néhány képkockából fel tudja ismerni az internetre illegálisan feltöltött filmeket és videókat.

2010. május 8. 09:38

Elem nélküli távvezérlő

Az Embebbed Technology 2009 konferencián bemutatkozott egy olyan távirányító, amely a mozgási energiát alakítja át elektromossággá, így szükségtelenné válnak az elemek a működtetéshez.

2009. november 25. 15:22

Valósidejű tolmácsszemüveget fejleszt a NEC

Valósidejű fordítószemüveget fejleszt a japán NEC elektronikai vállalat. A tolmácsgép egy szemüvegre szerelt parányi kijelzőből és a felhasználó derekára erősített központi egységből áll.

Kulcsszavak: NEC tudomány fordítás
2009. november 9. 09:39

Forgalomcsökkenés a Nintendónál és a NEC-nél is

A Sony után Japán másik két jelentős elektronikai csoportja, a NEC és a Nintendo is gyenge eredményekről számolt be csütörtökön a recesszió okozta keresletcsökkenésre, illetve a jen erősödésére hivatkozva.

Kulcsszavak: NEC Nintendo +mérleg
2009. július 31. 11:09

Ívelt monitor az NEC-től

Az ergonómikus kialakítás jelenlegi csúcsát képviseli az NEC újdonsága, egy félköríves 43 inches megjelenítő.

Kulcsszavak: monitor LCD NEC
2009. június 5. 08:24

Bemutatták az első SuperSpeed USB 3.0 chipet

A japán NEC elsőként mutatott be olyan kereskedelmi forgalomba kerülő kontrollert, mely a nemsokára érkező szupegyors, új generációs USB kapuk működését biztosítja.

Kulcsszavak: NEC USB
2009. május 19. 08:59

Egyesül a NEC Electronics és Renesas félvezető áramkör gyártó

A japán NEC Electronics és Renesas Technology vállalatok egyesülési tárgyalásokat folytatnak a világ harmadik legnagyobb félvezető áramkör gyártó csoportjának létrehozásáról az Intel Corp és a Samsung Electronics után. A tárgyalásokat július végéig, az egyesülést a jövő áprilisig akarják lezárni.

2009. április 28. 08:55

Budapesten hozza létre kelet-európai központját a NEC Corporation

A világ egyik vezető informatikai megoldásokat szolgáltató vállalata, a tokiói központú NEC Corporation Budapesten hozza létre kelet-európai központját, a 303 millió forint értékű beruházás nyomán 70 új munkahely létesül - tájékoztatta az ITD Hungary az MTI-t, csütörtökön.

Kulcsszavak: NEC +céginfo
2009. április 24. 09:19

"4 az 1-ben", avagy új irányvonal a mobilkommunikációban

A NEC M155 a valódi mobilitás a kommunikációban: karóraként hordható (vagy nyakba akasztható) kivitelével ideális megoldás olyan munkahelyeken, ahol az állandó készenlét és elérhetőség, gyors reakcióidő, könnyű és kényelmes használat kiemelten fontos tényezők a munkavégzés során.

2009. március 20. 17:05

Végre Full HD videó és 12 megapixeles fényképező költözhet a mobilokba

Az NEC egy teljesen új képfeldolgozó rendszert mutat be, mely mobileszközök számára is elérhetővé teszi a HD felbontású videofelvételek és az akár 12 megapixeles fényképek világát.

Kulcsszavak: kamera mobiltelefon NEC
2009. február 14. 14:14

Az NEC a kivonulást fontolgatja az európai PC-piacról

A hatalmas veszteséggel kalkuláló, 20 000 fő elbocsátását tervező NEC bejelentette, hogy takarékossági intézkedésként valószínűleg felszámolja veszteséges európai PC-üzletágát.

Kulcsszavak: NEC +céginfo
2009. február 7. 16:47

26 hüvelykes NEC high-end LCD monitor

A NEC Display Solutions bejelentette NEC MultiSync LCD2690WUXi2 megjelenítőjét, amely a 26 hüvelykes széles formátumú LCD modelljeinek újabb tagja a high-end tartományban.

Kulcsszavak: NEC monitor LCD
2009. február 5. 14:11

Vesztesek szövetsége: a Toshiba, a NEC és a Fujitsu egyesítené félvezető-üzletágát

Tokiói elemzők "vesztesek szövetségének" nevezik a hazai félvezetőipar várható átalakítását: a Toshiba, a NEC és a Fujitsu egyesítené félvezető-üzletágát, mivel mindnyájan nehezen küszködnek a válsággal, a csökkenő kereslettel és a zuhanó termékárakkal.

2009. február 2. 09:25

NEC N3000: noteszgép kkv-fókusszal

A 2007-ben megjelentetett Versa One notebook gépek sikerét követve a NEC Corporation leányvállalataként ismert NEC Computers piacra dobja új generációs mobil számítógépét, a versenyképes áron megjelenő N3000-et.

Kulcsszavak: NEC notebook
2009. február 1. 18:04

20 ezer főt bocsát el az NEC

Eddig is érkeztek hírek riasztó mértékű többezres elbocsátásokról az IT szektorban, ám a japán elektronikai óriás most bejelentett 20 ezres létszámleépítése minden bizonnyal a jelenlegi csúcstartó.

Kulcsszavak: NEC +céginfo
2009. január 30. 17:06

Virtualizációra, konszolidációra, üzletkritikus alkalmazásokra kihegyezett NEC szerver

A NEC leányvállalataként ismert NEC S.A.S. piacra dobta Express5800/R140a-4 típusú új nagyvállalati kiszolgáló számítógépét. A gyártó szerint az új szerver kitűnően megfelel kiterjesztett fejlesztési igényekkel bíró adatközpontok részére, ugyanakkor olyan stratégiai alkalmazásokra van kihegyezve, mint az üzleti adatbázisok, komplex tranzakció-feldolgozás, ERP és e-kereskedelem.

Kulcsszavak: szerver NEC
2009. január 20. 13:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47