STMicroelectronics kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: STMicroelectronics

A félvezető áramkörök piacának bővülése várható az idén

A félvezető áramköri lapkákat gyártó STMicroelectronics NV ügyvezető igazgatója, Carlo Bozotti a korábban jelzettnél is nagyobb bővülést vár 2010-ben a globális félvezetőáramkör-piacon.

2010. április 26. 08:10

Sharp-Enel-STMicroelectronics napelemgyártó közös vállalat Olaszországban

A japán Sharp Corp szórakoztatóelektronikai cikk gyártó konszern közös vállalat létesítését tervezi idén márciusig az olasz Enel energiaipari konszernnel és az olasz-francia STMicroelectronics félvezetőipari konszernnel napelemek gyártására Olaszországban.

2010. január 5. 09:27

Megszületett az ST-Ericsson

Az STMicroelectronics mobil félvezető divízióját és az Ericsson mobil platform divízióját egyesítő 50/50 tulajdonú vegyes vállalat, mostantól ST-Ericsson néven működik tovább. Az ST-Ericsson központi szerepet fog vállalni, mint a mobil félvezető ipar új mozgatórugója; az első ötből négy mobilkészülék gyártónak lesz elsődleges beszállítója.

2009. február 16. 13:05

Vesztesek szövetsége: a Toshiba, a NEC és a Fujitsu egyesítené félvezető-üzletágát

Tokiói elemzők "vesztesek szövetségének" nevezik a hazai félvezetőipar várható átalakítását: a Toshiba, a NEC és a Fujitsu egyesítené félvezető-üzletágát, mivel mindnyájan nehezen küszködnek a válsággal, a csökkenő kereslettel és a zuhanó termékárakkal.

2009. február 2. 09:25

A lapkapiac 25 százalékos szűkülését jósolja az STMicroelectronics

Európa legnagyobb félvezetőgyártója, az olasz-francia STMicroelectronics szerdán az iparág piacának 25 százalékos szűkülését jósolta erre az évre; önmagának a bevétel 40 százalékos visszaesését valószínűsítette az első negyedévre éves összehasonlításban, és bejelentette 4500 munkahely megszüntetését.

2009. január 29. 09:05

Az EU házkutatást tartott a kartellgyanúba keveredett csipgyártóknál

Felmerült a gyanú, hogy a nagy csipgyártók titkos ármegállapodást kötöttek egymással, ezért az EU több vállalatnál is házkutatást tartott.

2009. január 8. 19:21

Az STMicroelectronics újra veszteségben

Európa legnagyobb félvezetőgyártóját, az olasz-francia STMicroelectronicsot újra veszteségbe taszította a pénzügyi bonyodalmak miatt már az év közepén kezdődött világgazdasági lassulás, a fogyatkozó keresletnövekedés, a szűkülő árrés.

2008. október 30. 08:21

Vegyes vállalatot hoz létre az Ericsson és az STMicroelectronics

Az STMicroelectronics és az Ericsson megállapodást kötöttek az Ericsson Mobile Platforms és az ST-NXP Wireless egyetlen vegyes vállalatban történő egyesítéséről. Az 50-50%-ban tulajdonolt vegyes vállalat erős termékskálával fog jelentkezni mobil alkalmazásokhoz szükséges félvezetők és platformok terén.

2008. augusztus 22. 08:53

Videócsip-gyártót vesz az STMicro 336 millió dollárért

A svájci székhelyű STMicroelectronics 336 millió dolláros vételi ajánlatot tett a képkezelő csipeket gyártó amerikai Genesis Microchip vállalatra.

2007. december 11. 19:03

STMicroelectronics - várakozás feletti eredmény

Az STMicroelectronics, Európa első számú lapkagyártó vállalkozása a gyenge dollár ellenére a várakozások feletti mértékben növelte eredményét a harmadik negyedévben.

2007. október 25. 09:15

758 millió dollár veszteség az STMicroelectronics-nál

A francia-olasz csipgyártó STMicroslectronics 758 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni az idei második negyedévben, aminek hatására a cég papírjainak árfolyama 5,4 százalékpontot esett a párizsi tőzsdén.

2007. július 28. 10:04

Flashcéget alapít az Intel és az STMicro

A világ legnagyobb chipgyártója, és európai riválisa, az STMicro egy új vállalatban egyesítik egyre fontosabb flash termékeik gyártását és forgalmazását.

2007. május 24. 10:01

Csalódást keltőek az STMicro negyedéves bevételi adatai

Európa legnagyobb félvezetőgyártója, az STMicroelectronics gyenge negyedik negyedéves bevételről számolt be, és meglehetősen halványak a társaság idei első negyedéves kilátásai is.

2007. január 25. 09:01

Meghatszorozta nyereségét az STMicroelectronics

A második számú európai lapkagyártó, a francia-olasz STMicroelectronics nyereségét több mint meghatszorozta a második negyedben, és ezzel túlszárnyalta ez elemzői várakozásokat: adózott eredménye 168 millió dollárra nőtt az egy évvel korábbi 26 millióról, forgalma 2,49 milliárd dollárra, a megelőző 2,16 milliárdról.

2006. július 30. 08:24

Többfunkciós kameralapka

Az STMicroelectronics bevezette az egylapkás 1,3 megapixeles (SXGA) kamera alrendszert, amelyet mobil alkalmazásokhoz fejlesztettek. A tervezők a lapkára integrálták a CMOS képérzékelőt, a digitális képfeldolgozó processzort, valamint az analóg rendszerfunkciókat és a lapkát nagyon kisméretű tokban helyezték el.

2006. február 23. 10:22

Az STMicroelectronics profitja kevesebb mint a felére csökkent tavaly

A második számú európai lapkagyártó, a francia-olasz STMicroelectronics szerdán 183 millió dolláros adózott eredményt jelentett az utolsó negyedévről, alig kevesebbet a 2004-es utolsó negyedévi 187 milliónál, de több mint kétszer nagyobbat a harmadik negyedévi 89 milliónál.

Kulcsszavak: STMicroelectronics
2006. január 26. 10:05

Madárinfluenza-diagnosztizáló csip az STMicroelectronicstól

A Reuters értesülése szerint az STMicroelectronics olyan eldobható laboratóriumi mikrocsipet tervez forgalomba hozni, amelynek segítségével egy órán belül diagnosztizálható az emberi madárinfluenza-megbetegedés.

2006. január 18. 20:07

Egyelőre ezer állást épít le az STMicroelectronics

A francia-olasz STMicroelectronics félvezetőgyártó követni kénytelen az amerikai Hewlett-Packard (HP) pályáját: egyelőre ezer dolgozójának munkahelyét szünteti meg. Az önként távozók végkielégítést kapnak. A HP hatzer európai munkahelyének megszüntetését jelentette be e hónap elején.

2005. szeptember 30. 09:51

STMicroelectronics: 82 százalékos profitcsökkenés

A második számú európai lapkagyártó, a francia-olasz STMicroelectronics szerdán 26 millió eurós adózott eredményt jelentett a második negyedévről, 82 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 142 milliónál.

2005. július 28. 09:51

Az STMicro együttműködési ajánlatot tett a Hynix-nek

Az európai STMicroelectronics stratégiai szövetséget ajánlott fel a memória-áramkörök gyártásában konkurensének, a dél-koreai Hynix Semiconductor cégnek.

2005. július 15. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

A fenntarthatóság iránt elkötelezett vállalkozókra is reflektorfényt irányít az EY Az Év Üzletembere Program. A független bírálóbizottság első alkalommal osztja ki idén az EY Fenntarthatóságért Különdíjat, hogy kiemelje azokat, akik környezetbarát, társadalmilag hasznos és emberközpontú társaságok tulajdonosai és vezetői.

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

Közel érintésmentes könyvelési megoldást fejlesztett a Process Solutions, Magyarország vezető számviteli szolgáltatója. A PS APPS-t az különbözteti meg a piacon elérhető többi rendszertől, hogy nem statisztikai alapon működik, mint a klasszikus AI megoldások, hanem 100%-os pontossággal funkcionáló megoldásról van szó, amelyen a vállalat már tízezres nagyságrendben futtat át számlákat. A használatbavétellel ráadásul a könyvelési szakemberek manuálisan végzett munkafolyamatai legalább 50%-kal csökkenthetőek.

2024. július 16. 16:29