Mandur László lehet az informatikai miniszter

Szalay Dániel, 2002. április 23. 13:09
Nagy valószínűséggel önálló informatikai minisztériumot állít fel az MSZP. Információink szerint Mandur László, a szocialisták Információs Társadalom Kabinetjének vezetője lehet az informatikai minisztérium vezetője.
Medgyessy Péter korábban arról beszélt, hogy a tárca létrejöttével a kormányban lenne egy olyan miniszter, akinek csak az lenne a feladata, hogy az informatika oldaláról nézze a kormányzás kérdéseit. A szocialista párt informatikai programja jó ideje ismert. A minden korosztályra kiterjedő Nemzetnet-program lényege, hogy már óvodás kortól egészen idős korig biztosítaná az informatikai eszközök ismeretét és használatát.

Úgy tudjuk, a miniszteri poszt betöltésére a legesélyesebb Mandur László, az MSZP Információs Társadalom Kabinetjének vezetője. Mandur az MSZP budapesti elnöke is. Mandur előzőleg többször is szólt a Nemzetnetről. Elmondta, a legkisebbek számára a Nyuszinet, az iskolásoknak a Sulinet, a fiatal felnőtteknek az Életnet, a negyven év fölöttieknek a Plusznet, az időseknek pedig a Nagyinet biztosítaná az informatikai ismereteket és az eszközök használatát. Mandúr László az Antenna Hungária igazgatója volt régebben.

A sajtóban egyébként olyan hírek is napvilágot láttak ma, hogy az informatikai terület esetleg az oktatási minisztériumba kerülne - ezt állítólag főleg a szabad demokraták támogatnák. Annyi bizonyos, hogy konszenzusra lesz szükség, s a döntés az MSZP-SZDSZ koalíciós tárgyalások során születik meg.

Az érettségi mellett ingyen kaphatnak majd a fiatalok számítógépes alapvizsgát igazoló oklevelet - ígérik a győztes pártok.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50