Megnyitotta kapuit a Computex Taipei 2002 kiállítás

Harmadik legnagyobb huszonkettedszer

Tóth Kristóf, 2002. június 4. 05:31
A héten immár a huszonkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Computex Taipei számítástechnikai kiállítás, amely mellesleg a világ harmadik legnagyobb ilyen jellegű eseménye.
A tajvani Taipei World Trade Centerben hétfőn megnyitott, és péntekig tartó kiállításon az idei évben a gazdasági visszaesés ellenére is több kiállító társaság vesz részt, mint tavaly ilyenkor.

A kiállításon tavaly külön teret kaptak az IEEE 1394 (FireWire) technológiával kapcsolatos megoldások, idén azonban négy új szekciót is kialakítottak a rendezők a kettes számú kiállítási csarnokban. Ezeket az információs készülékeknek, a biztonsági megoldásoknak, a drótnélküli kommunikációs technológiáknak, illetve a technológiai/kutatási újdonságoknak tartják fenn a szervezők.

A két szervező, a China External Trade Development Council (CETRA), illetve a Taipei Computer Association (TCA) szerint idén mintegy 133 külföldi IT társaság vesz részt a kiállításon összesen 17 országból. Az ipar nagyágyúi, mint például az Intel Corp., az AMD Inc., a National Semiconductor, a ViewSonic, az ST Microelectronics, és a Philips egyaránt képviseltetik magukat a kiállításon.

A kiállítások mellett számos szakmai konferenciának is helyet ad az idei Computex Taipei. A hétfői program része volt az e21Forum 2002 konferencia, amelyen többek között Michael R. Splinter, az Intel elnökhelyettese, és egyben a társaság értékesítési és marketing csoportjának igazgatója, valamint K. Y. Lee, a Benq elnöke tartottak beszédet "A digitális jövő megvalósítása", illetőleg "A kutatás és fejlesztés Tajvanban, marketing Kínában, és logisztika világszerte" témakörökben.

Kedden Jason Chen, az Intel ázsiai részlegének menedzsere, és Ma Ying-jeou tajpeji polgármester mondanak beszédet a High-Tech Summit Forum-on. A témát a következő generációs eszközök, illetve Tajpej digitális várossá alakítása szolgáltatják.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50