Az idei elhalaszott Computex kevés látogatóra számíthat

Tóth Kristóf, 2003. június 1. 09:00
[smallimage 1 left] Az idei Computex számítástechnikai szakkiállítást június helyett szeptemberben rendezik. A Computex egyik vezető szervezője a bejelentést követően most azt nyilatkozta, hogy a szervezők sajnos szinte biztosra veszik, hogy az idei évben több hónappal elhalasztott rangos szakmai rendezvény külföldi látogatóinak száma a legjobb esetben is feleakkora lesz, mint az elmúlt években.
"Abban reménykedünk, hogy az idei tajpeji Computex kiállításra legalább tízezer külföldi látogató fog érkezni. Ez sajnos mindenképp jelentős látogatószám-csökkenést fog jelenteni, hiszen az elmúlt évben még több mint 23 ezer külföldi vendéget fogadtunk a rendezvény kapcsán" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Chao Yung-chuan, a CETRA (China External Trade Development Council) egyik vezetője.

Mint ismeretes, az idei Computex az eredeti tervek szerint június 2-án vette volna kezdetét, azonban a szervezők a közelmúltban úgy döntöttek, hogy mivel a SARS járvány jelenleg amúgy is távol tartaná a kiállítók és a látogatók nagy részét, inkább egy későbbi időpontban rendezik meg a kiállítást, amikor feltehetően már nagyobb lesz az érdeklődés iránta. Tény, hogy szeptemberben várhatóan több látogató érkezik majd a Computexre, mint ha a rendezvényt az eredeti időpontban tartanák meg, azonban a szervezőknek nincsenek illúzióik azzal kapcsolatban, hogy az idén kivételesen ősszel tartandó Computex látogatottsága messze el fog maradni a korábbi várakozásoktól. A Computex idén egyébként egész pontosan szeptember 22. és 26. között kerül megrendezésre.

A Computex egy másik szervezőcégének, a TCA-nak (Taipei Computer Association) a vezetője a napokban ugyancsak elismerte, hogy az idei szakkiállítás lényegében minden tekintetben kisebb lesz, mint elődei voltak. Szinte biztosra vehető, hogy az idei Computex kevesebb kiállítót, illetve látogatót fog vonzani, mint a korábbi Computexek, azonban nem szabad pesszimistának lennünk, hiszen alig pár napja jelentettük csak be, hogy a rendezvény nyár helyett ősszel lesz, így egyelőre korai lenne jóslatokba bocsátkoznunk - nyilatkozta Sakura Yang, a TCA igazgatója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50