Miniszterek internetezési szokásai

Szalay Dániel, 2002. szeptember 22. 19:29
Csehák Judit egészségügyi miniszter kivételével a Medgyessy-kormányban valamennyi miniszternek van személyi számítógépe otthonában, és Medgyessy Péter is rendelkezik otthoni PC-vel. ISDN vonala van Kovács Kálmán informatikai miniszternek, Lamperth Mónika belügyminiszternek, Juhász Ferenc honvédelmi miniszternek és Kóródi Mária környezetvédelmi miniszternek - derül ki egy nemrégiben a HVG-ben közzétett kutatásból.
A legkevésbé interaktív miniszter Csehák Judit, akinek sem az Egészségügyi Minisztériumban, sem otthonában nincs PC-je, időbeosztását hagyományos naptárban tárolja, és nincsenek digitális eszközei - legalábbis a felmérés adatai szerint. Kiss Elemér kancellárminiszternek csak otthonában van saját számítógépe, irodájában nincs, otthonról ugyanakkor szokott internetezni, méghozzá modemmel. Időbeosztását hagyományos formában rögzíti, és e-maileket sem saját kezűleg küld. Ezzel egyébként nincs egyedül, a Medgyessy-kabinet miniszterei közül csak Kóródi Mária környezetvédelmi miniszter, Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, Kovács László külügyminiszter, László Csaba pénzügyminiszter, Kiss Elemér munkaügyi miniszter szokott e-mailezni saját kezűleg. Nem saját kezűleg levelezik Medgyessy Péter, Bárándy Péter igazságügyi miniszter, Csillag István gazdasági miniszter, Görgey Gábor kultuszminiszter, Juhász Ferenc honvédelmi miniszter, Lamperth Mónika belügyminiszter, Magyar Bálint oktatási miniszter és Németh Imre földművelődésügyi miniszter. A kutatást készítők számára nem adott választ internetezési szokásairól Mádl Ferenc köztársasági elnök és Jánosi György ifjúsági és sportminiszter sem.

Digitálisan tárolja naptárát Bárándy Péter, Csillag István, Kovács Kálmán, Kovács László, László Csaba, Kiss Péter, Magyar Bálint. Juhász Ferenc védelmi miniszter "feltehetőleg védelmi okokból" (vagyis a biztonság kedvéért) papíron és digitális formában is rögzíti időbeosztását.

Érdekesség továbbá, hogy Csillag István gazdasági miniszter digitális kamerát használ, Juhász Ferenc honvédelmi miniszternek GPRS-telefonja van, Kóródi Mária MP3-lejátszóval rendelkezik, ahogy Kovács Kálmán miniszter is, akinek ezenkívül még DVD-lejátszója is van. GPRS-telefonja van László Csabának, Magyar Bálintnak, kommunikátora van Németh Imre földművelődésügyi miniszternek. A külügyminiszter digitális kamerával rendelkezik - olvasható a kutatásban. Kovács Kálmán informatikai miniszternek és László Csaba pénzügyminiszternek otthonában egyébként 2 számítógépe van, és irodájukban is van PC.

Arra a kérdésre, hogy vásároltak-e már az interneten, a miniszterek Kiss Péter munkaügyi miniszter kivételével valamennyien nemleges választ adtak. Kiss Péter már termékismertetőt vásárolt, a többi miniszter még nem vásárolt az interneten.

Azok a miniszterek, akik saját kezűleg küldenek elektronikus levelet, általában naponta 1-5 e-mailt postáznak el. Kilóg a sorból Kóródi Mária, akit bátran nevezhetünk a Medgyessy Péter vezette kormány leginteraktívabb miniszterének, mert naponta legalább 10-20 e-levelet ír. A környezetvédelmi miniszter nem csak a kormány hölgytagjai között kimagaslóan interaktív, de a férfi minisztereket is megelőzi ezzel, akik közül Kiss Péter munkaügyi miniszter küldi a legtöbb e-mailt saját kezűleg, naponta átlagosan 5-10 darabot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50