Hallgatói információs központ - két nap alatt kétszáz látogató

MTI Sajtóadatbank, 2003. január 7. 13:40
A megnyitás óta eltelt két nap alatt mintegy kétszázan keresték fel a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központot (HIK) Budapesten - közölte Rohrböck Kinga kommunikációs referens az MTI érdeklődésére hétfőn. A központ a látogatók előtt pénteken nyitotta meg kapuit.
Az intézményt a főváros VIII. kerületében, a Károlyi-palotában, a volt Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár helyén hozta létre az Oktatási Minisztérium mintegy 1,5 milliárd forintos beruházással.

A hétfőtől szombatig 8-tól 22 óráig nyitva tartó központ 4300 négyzetméteren 13 olvasó- és három oktatótermében 500 ülőhellyel, valamint 300 multimédiás számítógépes férőhellyel várja a hallgatókat, oktatókat és a felsőoktatási intézményekhez kapcsolódó kutatások résztvevőit. Az intézmény éves tagsági díja 500-tól 2500 forintig terjed, amelynek befizetése után a HIK alapszolgáltatásai ingyenesek.

Az alapszolgáltatások részeként a hallgatók ingyenesen használhatják az internetet, az Elektronikus Információ Szolgáltatás (EISZ) Nemzeti Program összes adatbázisát, valamint a központ könyvtárában elhelyezett több ezer tankönyvet és jegyzetet.

Az EISZ segítségével a felhasználók a külföldi és magyar adatbázisok elektronikus folyóirataihoz, szótáraihoz és egyéb információforrásaihoz férhetnek hozzá. Az épületben működő komplex ügyfélszolgálatnál az érdeklődők a felsőoktatási felvételivel, a diákigazolvánnyal járó kedvezményekről, valamint hallgatói problémákkal és jogi ügyekkel kapcsolatban is felvilágosítást kaphatnak.

Kulcsszavak: oktatás onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14