A Dorsum banki szoftverét telepítik a CIB Banknál

Kovács Attila, 2003. február 6. 17:08
A CIB és a Dorsum február 6-án Budapesten tartott sajtótájékoztatón beszámoltak arról, hogy a CIB bankcsoport vezetése a közelmúltban stratégiai döntést hozott a CIB Értékpapír Forgalmazó és Befektető Rt. által folytatott tevékenységeknek CIB Bank Rt.-be történő integrálásáról. E célkitűzés keretében döntés született arról is, hogy a CIB Bank Rt. valamint a bankcsoporthoz tartozó CIB Alapkezelő Rt. befektetési szolgáltatásainak hatékonyabb támogatása érdekében új értékpapír-rendszer kerül bevezetésre.
A CIB Bank és az alapkezelő az integrált megoldások szállítása terén a legtöbb referenciával rendelkező a Dorsum Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Rt. által kifejlesztett Clavis nevű, kereskedési és elszámolási programrendszert választotta.

A Dorsum - mint minden esetben - a CIB Bank számára is személyre szabott, komplex megoldás szállítására vállalkozott, a szoftver biztosításán túl teljes körű (banki, letétkezelési, értékpapír-, valamint fiókhálózati) funkcionalitást biztosít. A Dorsum a fiókhálózat részére intraneten keresztüli browser alapú megoldást kínál. A Bank üzletfejlesztési koncepciójának megvalósítását elősegítve az informatikai megoldás kiterjed az új termékekre, például a befektetési hitelezésre és a margin-számla alapú értékpapír ügyletekre is. A CIB internetes megoldásaihoz is igénybe veszi a Clavis rendszert.

A Dorsum termékének folyamatban lévő implementációt követően az éles indulás - a CIB Értékpapír Rt. tevékenységének bankba történő integrációjával egy időben - 2003 áprilisában valósul meg. Szakértők szerint a CIB Bank és a Dorsum együttműködése révén megvalósuló és a bank informatikai rendszerébe beépülő Clavis rendszer integráltsági foka - a piacon bevezetett rendszerek közül - a legmagasabb lesz.

Kulcsszavak: CIB Bank bankszolg bank

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55