Lindows Mobile PC

Tóth Kristóf, 2003. február 22. 07:19
A linuxos és windowsos vonásokat egyaránt felmutató Lindows OS operációs rendszer fejlesztésével foglalkozó Lindows munkatársai csütörtökön bemutatták a cég legfrissebb újdonságát, mely nem egy szoftver, hanem egy roppant olcsó, pehelysúlyú hordozható számítógép.
A San Diegó-i székhelyű cég Lindows Mobile PC néven forgalomba kerülő újdonsága mindössze 799 dollárba kerül. Ezért az árért egy olyan hordozható számítógépet lehet kapni, mely többek közt egy 12,1 colos képátlóval rendelkező LCD kijelzővel, valamint egy 933 MHz-es frekvencián ketyegő, VIA Technologies-féle C3 processzorral van felvértezve. Mondanom sem kell, hogy a Lindows Mobile PC esetében a Lindows OS tölti be az operációs rendszer szerepét.

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy a Lindowsnak, a VIA Technologiesnek, valamint a Wal-Martnak köszönhetően megjelentek a piacon azon, minden korábbinál kedvezőbb árú személyi számítógépek, melyeket elsősorban irodai felhasználásra szánnak, valamint a szűkebb pénztárcájú felhasználók otthoni PC-inek. Ezen számítógépek ára bizonyos esetekben kevesebb mint 200 dollár. Ezen kezdeményezés keretein belül eddig hagyományos PC-k, majd később a Microsoft-féle Media Center PC-k olcsó másolatának tekinthető rendszerek kerültek forgalomba, mostantól pedig már Lindows-alapú olcsó notebookok is kaphatók.

A Lindows Mobile PC alaphelyzetben 12,1 colos LCD kijelzővel, 933 MHz-es VIA C3 processzorral, 256 MB memóriával, valamint egy 20 GB kapacitású merevlemezzel rendelkezik. A Compact Flash slot, az USB port, az Ethernet csatlakozó, valamint a FireWire port ugyancsak az alapkiépítés részét képezi, az opciós listán pedig nagyobb kapacitású merevlemez, nagyobb memória, külső CD-ROM meghajtó, illetve külső DVD-ROM meghajtó található.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy bár a Lindows Mobile PC ára rendkívül kedvezőnek mondható, a nagyobb PC-gyártók kínálatában is találhatók olyan akciós hordozható számítógépek, melyek ára 800 dollár körül alakul. Ilyen például az a Hewlett-Packard-féle Compaq Presario 2100Z típusjelzésű notebook is, mely AMD Athlon XP1600+ processzorral, 128 MB memóriával és 20 GB-os merevlemezzel felszerelve mindössze 749 dollárba kerül.

Kulcsszavak: Lindows notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59